Suomen MM-joukkue julki torstaina – Tässä on Pääkallo.fi:n kisajoukkue

Pääkallon näkemyksen mukaan Suomen pitäisi marssia MM-kisoihin nyt listatulla joukkueella. Kuva: Salibandyliiga

Mika Kohonen, Suomen maajoukkue
Pääkallon näkemyksen mukaan Suomen pitäisi marssia MM-kisoihin nyt listatulla joukkueella. Kuva: Salibandyliiga

Suomen salibandymaajoukkue Sveitsissä 2.-9.12.2012 pelattaviin MM-kisoihin julkistetaan torstaina 8.11. kello 11.00 alkaen pidettävässä tiedotustilaisuudessa. Pääkallo.fi nimesi oman joukkueensa jo aiemmin toukokuun kunnon perusteella. Nyt on vuorossa toimituksen näkemys lopullisesta MM-ryhmästä kisavalintojen kynnyksellä.

MM-kisajoukkueeseen valitaan 18 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. Pääkallon MM-joukkueeseen on nimetty kuusi puolustajaa ja 12 hyökkääjää. Hyökkääjistä esimerkiksi Tero Tiitu ja Mika Kohonen voivat pelata myös puolustajina.

Toukokuun joukkueeseen verrattuna maalivahtiosasto on sama. Henri Toivoniemi tulee kantamaan päävastuun. Puolustajista Janne Lamminen ja Tommi Aro ovat vaihtuneet Mikael Laxiin. Viikonloppuna vahvasti KKK-kentän alla esiintynyt Esa Jussila on merkitty puolustajaksi, mutta voi tarvittaessa pelata myös hyökkääjänä.

Hyökkäyksestä rannalle ovat jäämässä kesäleireiltä poissa olleet Henri Johansson sekä työkiireiden ja motivaatio-ongelmien kanssa paininut Rickie Hyvärinen. Pääkallon näkemyksessä sivuun jäisi myös Tuukka Kiviranta.

Näin ollen vapautuisi paikka myös liigan alkukauden kuumimmalle pelaajalle, Sami Koskelle. MM-paikat ottaisivat myös viikonloppuna edukseen esiintyneet Mika Moilanen sekä Kari Koskelainen.

Mikäli kisat olisi pelattu toukokuussa, niin toukokuun tilanteen perusteella ehdotetun aiemman joukkueen voi palauttaa mieleen alle linkatusta uutisesta.

Pääkallo.fi:n valitsema MM-kisajoukkue

Maalivahdit:
Henri Toivoniemi (SSV)
Eero Kosonen (Happee)

Puolustajat:
Esa Jussila (SV Wiler-Ersigen, Sveitsi)
Juha Kivilehto (Loviisa)
Mikael Lax (HC Rychenberg, Sveitsi)
Timo Toivonen (SSV)
Tatu Väänänen (SPV)
Oliver Wardi (Espoon Oilers)

Hyökkääjät:
Harri Forsten (SSV)
Oscar Hänninen (Linköping IBK, Ruotsi)
Mikael Järvi (SSV)
Lauri Kapanen (Alligator Malans, Sveitsi)
Mika Kohonen (IBK Storvreta, Ruotsi)
Mikko Kohonen (SPV)
Kari Koskelainen (Chur Unihockey, Sveitsi)
Sami Koski (SPV)
Jani Kukkola (FC Helsingborg, Ruotsi)
Mika Moilanen (Tapanilan Erä)
Tero Tiitu (Warberg, Ruotsi)
Lassi Vänttinen (Classic)

25 comments

  1. todellaki, paljon tarvii tapahtua et lista on sama ku päävalmentajan valinta ku kivilehdonki tarvii palata SSV:hen jne 🙂

  2. Toivoisin joukkueen olevan tämänsuuntainen. Savoa en kaipaa, mutta uskon, että Lettunen hänen kuitenkin valitsee.

  3. Hyvärinen ja Johansson joukkueeseen. Suomi tarvitsee maalintekijöitä!

  4. Johansson on varmaan yks maailman parhaita pelaajia kun höntsätään 😀 mm-joukkueessa ei kovissa peleissä mitään käyttöä!

  5. ”Hyökkäyksestä rannalle ovat jäämässä kesäleireiltä poissa olleet Henri Johansson sekä työkiireiden ja motivaatio-ongelmien kanssa paininut Rickie Hyvärinen. Pääkallon näkemyksessä sivuun jäisi myös Tuukka Kiviranta.”

    Tässä vaiheessa pelästyin, että olette ottamassa turhake-Öhmania mukaan joukkueeseen.

    Wenger: Ihan hyvin Johansson viime kisoissa näytti pärjäävän.

  6. Onkohan Järvi pelikuntoinen? Forstenille ei oikein laitureita viimeistelyturnauksessa löytynyt, eli jos Järvi on poissa, lienee Olkkonen vahvoilla kun ovat yhdessä pelanneet tällä kaudella. Johansson ja Öhman ottivat niin pahat miinukset, että valmennus varmasti laittoi merkille.

  7. Samaa mieltä siitä, että Mika Savolainen ei kuulu enää kisoihin. Myöskään Jarno Ihmeellä ei ole asiaa maajoukkueeseen. Puolustus ja maalivahdit siis hyvin valittu.

    Hyökkääjistä hieman eri mieltä:

    Suurin kritiikki Lassi Vänttisen valintaa kohtaan. Laiskan ja itsekkään surffailijan paikka ei ole maajoukkueessa. Asennetta ja nöyryyttä puuttuu. Ikääkin sen verran paljon, että yhtä hyvän nuoren pelaajan olisi voinut valita.

    Kyseenalaistaisin myös Mika Kohosen aseman MM-joukkueessa. Ei ole enää tasoltaan sellainen liideri mitä maine antaa ymmärtää. Mies alkaa olla liian vanha näihin ympyröihin ja jää nuorempien jalkoihin. Maajoukkueura ohi kisojen jälkeen. Hyväksyn kuitenkin valinnan vielä näihin kisoihin.

    Sairastelevalle Mikael Järvelle myös jokin muu kuin pelaava rooli. Esim. huoltajan/tsempparin tehtävät.

    Vänttisen tilalle Miko Kailiala.

  8. oma kanta tuohon kailiala vänttisen tilalle… kailiala hyvä pelaamaan, mutta ehkä hieman liian kokematon jo näihin kisoihin.Älä hikeenny, oma mielipiteeni se vain on! kailiala tulla kyllä vielä näkemään monissa kisoissa!

  9. ” Kasa ” kuuluu ryhmään, joka valitsee pelaajan osaamiset kenties 1-2 pelin perusteella..? Mika Kohonen on edelleen iso liideri. Ehkä hippo-happo turnee ei nyt vaan sytyttänyt kaikkia kaiken kokeneita pelaajia.

    Samanlainen aivopieru kuin pääkallon analyysi alkukaudesta : ” TPS yllättäjä ”. No shit..ei oltaisi itse huomattu.

  10. Vänttinen hoitaa homman keväällä.
    Vaikka kausi on alussa, on tuttu nimi siellä pistepörssin kärjessä. Ei se sattumaa ole.

    Savolaisen paikka ei enää ole maajoukkueessa.

  11. ”Vänttinen hoitaa homman keväällä”.

    Classic on Vänttisen johdolla tunnetusti vahva suorittaja keväällä.. Runkosarjassa nakutetaan heittopusseja vastaan pisteitä, mutta keväällä sitten kättelyssä laulukuoroon. Kailiala vähintään yhtä kova maalintekijä sekä tulevaisuuden nimi. Vänttinen flegmaattinen vanhanajan stara ajalta, jolloin salibandy ei vaatinut huippu-urheilijan asennetta.

    ”Mika Kohonen on edelleen iso liideri. Ehkä hippo-happo turnee ei nyt vaan sytyttänyt kaikkia kaiken kokeneita pelaajia”

    Kuten totesin, hyväksyn Kohosen valinnan vielä tähän turnaukseen. Pointtini oli juurikin se, että näiden kokeneiden entisaikojen starojen automaattinen valinta kisajoukkueeseen tulisi kyseenalaistaa. HippoHappo-turnaus oli pelaajien tärkein paikka näyttää nykykuntonsa valmennusjohdolle. Jos silloin ei pelaaja ”syty” pelaamaan Suomelle, ei paikka ole maajoukkueessa. Nykyään kuitenkin kokeneet ratsut saavat surffata miten tahtovat sekä neppailla huonolla asenteella valmistavat turnaukset läpi,mutta tulevat silti valituiksi.

    Vanhat meriitit pitää heittää syrjään, tämän hetken motivoituneimmat pelaajat pitää valita. Jos ei Kohosta nappaa maaottelut, voi hän neppailla Storvretassa ihan rauhassa. Miten voi uusia tähtiä nousta joukkueeseen, jos vanhat patut vievät paikat kunnostaan ja näytöistään riippumatta? Parhaita ei silloin valita.

    Ja miksi puolirampa vanhaherra Mikael Järvi pitäisi edelleen tunkea pelaavaan kokoonpanoon..

    Kohonen, Järvi, Vänttinen yms. Olkoon nämä heille jäähyväiskisat.

  12. Ei sillä hirveästi väliä, vaikka Kailiala kokematon olisikin. Itseluottamusta ei ainakaan puutu ja harvemmin juuri kovassa paikassa jäätyy. Villinä korttina poika kisoihin!

  13. Sekä Mika Kohonen että Mikke Järvi joukkueeseen, iällä ei ole mitään merkitystä, pelitaidot ratkaisevat.

  14. Vänttinen tekee maalit MM-kisoissa, silloin kun tarvitaan.
    Vanhan ajan stara?, mitä aikaa itse elät?, Kasa(tonov).

    Lamminen (Classic) ehdottomasti maan parhaita puolustajia.

    Maaliin ilman muuta Kosonen (Happee).

  15. Mitä mitä! Forstenilta puuttui sopivat laiturit ja siksi heikot tehot? Siellähän oli Suomen parhaat pelurit mukana. Kai sieltä joku hyvä olisi Forsteenillekin riittänyt. Eli ketjukavereilla onkin siis merkitystä kunkin pelaajan onnistumiseen. Oispa laitettu vielä pelaamaan piikkiä niin koko ssv faneineen olisi täällä huutamassa Kettusen kritiikkiä.

  16. Tottakai kemiat kentällisissä täytyy natsata. Sveitsiä vastaan Suomen paras ketju oli Olkkonen-Forsten-Moilanen, mutta sen jälkeen heitä ei yhdessä enää nähty. Forsten on kuitenkin tärkeä palanen joukkuetta, ja hänen ympärilleen on saatava kasattua tulosta tekevä viisikko.