Ulosajo käänsi pelin – Nokialle katkera jatkoaikatappio

Miesten Salibandyliigassa pelattiin perjantaina neljä ottelua. Komeimman nousun esitti NST noustessaan Raholassa peräti neljän maalin takaa jatkoaikavoittoon 7-6. Ratkaiseva käänne tapahtui kolmannen erän alussa, kun Nokian Markus Vuorinen ajettiin nahistelun päätteeksi ulos.

Nokia johti ottelua toisessa erässä jo 6-2 ja NST:n Kaapo Savinaisen kavennusmaalin jälkeenkin vielä 6-3 päätöserässä. Kolmannen erän alussa tapahtui kuitenkin käänne. Ennen nahistelutilannetta NST:n Aleksi Ikoselle oli jo tulossa kahden minuutin rangaistus ja Nokia oli pääsemässä ylivoimalle.

– Nokian Markus Vuorinen hermotui painista ja huitaisi vaarallisesti Ikosta kasvoihin, josta seurasi ulosajo eli 5+20 minuuttia rangaistusta, NST:n otteluraportissa kuvataan tilannetta.

Ikosen päästyä jäähyltä Risto Töllikkö nosti kahdella ylivoimamaalilla NST:n maalin päähän ja taisteluun voitosta. Seuranneen maaliryppään jälkeen jatkoajalle mentiin lopulta tasalukemissa 7-7. Jatkoajalla Töllikkö täydensi hattutemppunsa kaukaa laukomallaan jatkoaikamaalilla ja tärkeät pisteet matkasivat Lappeenrantaan. NST nousi voiton myötä seitsemään pisteeseen ja sarjataulukossa pisteellä Nokian ohi. Nokian tehokkain oli Matti Koskela (1+3).

Ottelupöytäkirjaan

Illan muissa otteluissa Josban voitottomien pelien putki kasvoi nyt jo 11 otteluun, kun Loviisa haki Joensuusta pisteet Joni Niirasen (3+1) ajassa 59.12 tekemän voittomaalin johdolla. Loppunumerot 8-6 viimeisteli Niklas Andersson tyhjiin. Juha Kivilehto syötti loviisalaisten maaleista neljä.

Ottelupöytäkirjaan

Helsingin paikallisottelussa SSV haki Erän vieraana voiton Mosahallista lukemin 6-5. Erä johti ottelua kolmannen erän alussa jo 4-2, mutta ottelun käänsivät SSV:n hahmoina häärineet tehot 3+1 tehnyt Riku Kekkonen, Markus Olkkonen (1+1) sekä voittomaalin tehnyt Henri Lehtonen (1+1).

Ottelupöytäkirjaan

Espoossa Oilers antoi kyytiä maajoukkueatauon ajan sarjakärjessä olleelle TPS:lle peräti 8-1. Tappio oli TPS:lle vasta kauden toinen. Ottelun parhaana palkittu Oilersin Perttu Pajukoski teki neljä maalia ja syötti yhden. Ottelusta huomioitavaa on myös TPS:n mukana ollut äänekäs fanijoukko, joka keräsi ottelun jälkeen kiitosta muun muassa Twitter-kommenteissa.

Ottelupöytäkirjaan

33 comments

  1. Copy-paste on tainnut mennä viimeisen ottelutilastolinkin kohdalla pieleen.

  2. Olipa erikoinen veto tuomarilta tuo punainen. Itse olisin antanut 2 minuuttia.

  3. En tilannetta nähnyt, mutta jos on mennyt kuten nst:n raportissa kuvailtu niin punainen ei ole vääryys. Täytyyhän jokin ero tehdä pelitilanteiden vääntöihin ja jälkikäteen läpsimiseen.

    Vertaa esim. jalkapallo, jossa joskus mennään aika lujaakin tilanteisiin, mutta punainen heiluu heti jos menet siihen päälle vielä huitomaan ketään mihinkään.

    Olisi kiva nähdä video tästäkin, kun kerran monesta muustakin punaisesta tänne sellainen on ilmestynyt.

  4. Hehe olipa hieno kannatusjoukko TPS:llä. Joukko kännisiä teinikakaroita kannusti TPSiä mm ”Haistakaa v**** Espoo” joukkohuudoillaan. Enemminkin riidan haastamista kuin omiensa kannustamista…

  5. Aina mahtuu typerääkin huutelua mukaan mutta sanoisin kyllä että ei sabaliigassa liikaa tuollaista meininkiä ole. Otetaan vastaan, ehdottomasti. Rakennetaan sitten itse parempia huutoja heittelevä porukka.

  6. Samaa mieltä näköjään myös Oilers: ”TPS:n tappiosta huolimatta katsomossa nähtiin perjantai-iltana salibandyn mittakaavassa huikeaa kannustamista ja omien tukemista 50 paikalle saapuneen vieraskannattajan taholta. Liiga todella tarvitsee näin hyvin järjestäytyneitä kannattajaryhmiä.”

  7. Meillä on ..Oilers pelissä oli reilut 120 paikalla…eilen Joensuussa ”vain” 17…ihan hävettää kun vähän,mutta seuraavassa vieraspelissä (Oulu) asia korjataa ja tuplataa tuo määrä..

  8. Mielestäni se tyhmä huutelu oli kuitenkin aika minimaalista(ei ainakaan tätä kukkahattutätiä häirinnyt), hyvin kannustivat Oilersin voittoon 😉 ja rumpu paukku myös Oilersin maaleissa.

  9. Kyllähän se Tampereen episodi ihmetyttää, jos ovat rummun pois ottaneet. Pitääkö istua siihen viereen jos häiritsee. Hyvää ”huminaa” nämä faniporukat tuovat rumpuineen. Tosin hieman kyllä voisivat sanojaan valita. Parempi kuitenkin tämäkin, kuin ei mitään.

  10. Katsomoon Raholan punakorttitilanne näytti lähinnä siltä, että ensin NST pelaaja esti KrP Vuorista vahvasti, josta se kakkonen tuli. Sen jälkeen kaverit olivat takertuneet toisiinsa ja näytti, että Vuorinen nosti hieman kyynärpäätänsä, johon NST pelaaja ehkä vielä filmasi sopivasti. Tuomari oli lähempänä ja varmasti näki paremmin ja NST:lle oli jo jaettu yksi 5 minuuttinen pelissä, joten varmaan sen suhteen linjanmukainen tuomio. Vaarallista siitä tilanteesta ei saa mitenkään, korkeintaan typerän tavan hävitä ottelu. Tosin KrP:llä oli 6-2 johto ja yksi huonosti pelattu 5 minuutin ylivoima, sekä Nymanilla sellainen päivä, että oli ilmeisesti pakko ampua ylivoimalla toistuvasti lähimpää vastustajaa päin, joten näistäkin voidaan etsiä syitä tappioon.

    Tuomarit eivät onnistuneet, mutta olivat tasapuolisin huonoja molemmille. Alussa NST rikkeet otettiin tarkemmin pois ja loppupeli tasoiteltiin vihellyksiä toiseen suuntaan.

  11. Koskahan KrP ja Ilves saavat yleisöä katsomoon?
    200 paikalla / peli.
    Ja paikkana tietysti maagisen megaglobaali urheilun monitoimiareena Rahola upeine puitteineen.

  12. Ei taida yleisöä riittää neljälle tamperelaisjoukkueelle.

    KRP-NST: 189 katsojaa
    ILVES-SPV: 167 katsojaa.

  13. Myös Kooveen katsojamäärät tippuneet viime kaudesta. Taitaa Classicin ilmaisliput sekä parempi pelintaso viedä satunnaiskatsojien mielenkiinnon. Muilla käy vain omat ”vakiokatsojat”.

  14. Tuo mainittu ”Espoo, v**** Raisio” oli ainoa huuto, jossa sana ”v****” tai mikään muu ns. ruma sana esiintyi. Nimimerkin ”kannustusjoukko” mainitsemaa ”Haistakaa v**** Espoo” tai mitään muuta vastaavaa ääliöhuutoa ei toden totta turkulaisfanien suusta kuultu.

    Erilaisia chänttejä oli kymmeniä.

    Sanonpa ääneen nyt senkin tosiasian, että tuo sana ”v****” on nuorten miesten – itse asiassa myös monien pikkupoikien ja meidän ikäihmistenkin suussa – merkityssisällöltään jo aika lailla jotakin muuta kuin miltä se kukkahattutätikauhistelijoiden korvissa kuulostaa.

    Itse en ko. termiä silti suustani kannustuksen yhteydessä päästä. Silti väitän, että ne satunnaiset ja yksittäiset huudot, joihin katsomokommentointi salibandypeleissä yleensä jää, sisältävät usein aika paljon rumempaa kielenkäyttöä kuin mitä tuo yksi kauhea Espoo-Raisio-huuto. Itse asiassa olen nimimerkin ”jore” kanssa samaa mieltä siitä, että se oli hauska.

  15. Hups, sisältyyhän siihen ”Dirlandaa-parodiaan” myös se yksi takapuoli-sanan hitusen rumempi synonyymi. Ikävää, jos tällaista pientä taiteellista vapautta ei osana koknaisuutta voida mitenkään sietää. Vielä ikävämpää, jos joku kokee sen ”riidan haastamisena”. Ei varmasti kyllä moni – siitä olen varma.

  16. Kyllä itse olin myöskin kuulevinani eilen Painukaa v*****n -tyyppisen huudon palloseuran fanien joukoista. Muuten kyllä iso plussa maalta kaupunkiin saapuneille tepsi-faneille, joiden Espoo-Raisio -vertaus hauskuutti vaikken perusteita ymmärräkään. Huvitti myös muutaman fanin ylikunto. Varsinkin keltapaitainen jantteri veti parit komeat kuperkeikat portaissa iloliemen vaikutuksen alaisena. 🙂

  17. Eiköhän tässä ollut riittävästi vee-spekulointia yhteen juttuun. Huusi joku jotain tai ei, niin tuupitaan keskustelu toiseen suuntaan. Vaikkapa itse peliin.

    Tänks.

  18. Pelissä ei Palloseuralla ollut sanan sijaa tällä kertaa. Ikonen maalilla oli viimeinen lukko ja Oilers muutenkin puolusti paremmin kuin kertaakaan tällä kaudella aiemmin.

  19. Pelistä en osaa mitään sanoo, kun oltiin tultu juomaan viinaa ja huutelemaan rivouksia! (vrt. Espoo-Raisio-ironia!).

  20. Katsojien pitäisi näyttää lapsille esimerkkiä kielen käytössä ja kannustuksessa.
    Lapset ovat 50% yleisöstä.

    Ja kaikki peli loppujen lopuksi lapsellista peliä ja leikkiä: kumpi voitti Kissa vai Koira, Sininen vai Punainen?

  21. V. Ponteva, Pääkallo.ti & muut: Minusta tämä kannattamisen ja katsomokäyttäytymisen rajoja koskeva keskustelu on tärkeä aihe. Mutta oliko nyt käsky puhua vain pelistä (josta ei paljon enää huvita puhua…).

    Yritetään silti:

    Toisaalta halutaan, että katsomossa on elämää. Toisaalta aika monenlainen hiljaisuudesta poikkeava elämä katsomossa aika helposti herättää pahennusta osassa katsojia.

    Ymmärrän itse molempia osapuolia.

    Kerran kun oli Pasilassa 2 liigapeliä peräkkäin, annoin rumpuni ym. SSV:n poikien ja Jarin käytettäväksi oman pelin jälkeen. Istuin hetken siinä vieressä. Mutta kyllä minä aika pian siirryin toiselle puolelle katsomoa, että sain oman mekastuksen jälkeen nauttia rauhassa SSV-Krp-pelistä …

    Silti olen tietysti elämän puolestapuhuja. Kokemukseni mukaan lapset, joita erittäin harvassa paikassa on läheskään 50% yleisöstä (en tiedä yhtään), innostuvat väristä riippumatta aina elämöimisestä katsomossa. Ruman kielenkäytön kuulemisessa sb-pelit edustavat heidän elämässään minun ymmärtääkseni häviävän mitätöntä osaa, jos heidän vanhempansa ylipäätään päästävät heidä johonkin kosketuksiin ulkomaailman, TV:n tai virtuaalimaailman kanssa.

  22. Ja kun aloin käydä oman poikani kanssa lätkä- ja futispeleissä hänen ollessaan 3-vuotias, olin ärsyyntynyt siitä, että lipun (kalliinkaan) ostaessani en saanut mitään takeita siitä, että pääsisin idioottiääliö-huudoista ja kaatuilevista kännipäistä vapaaseen katsomosektoriin.

    Kirjoitin jo n. 10 vuotta sitten Palloliitollekin sydänverellä vetoavan kirjeen, että futismaaotteluissa olisi erillinen perhesektori katsomossa. Sitä ennen suht epämiellyttävä kokemus pikkupojan kanssa katsomossa, kun katsojat joutuivat pitämään järjestystä tappelevien juoppojen kesken, kun järkkäreiden resurssit ei riittänyt.

    Kannattajakatsomot ovat asia erikseen. Ne eivät aina ole lasten paikkoja, toki voivat sitäkin olla, kuten TPS:n kotipeleissä.

    Niin minä kuin satunnaisesti esiintyvät isommat TPS:n faniryhmät vieraspeleissä ovat aina olleet yhteydessä järjestävään tahoon mm. sopiakseen sijoittumisesta sopivaan katsomonosaan. Niin nytkin Espoossa, vaikka koko ryhmän tulo pidettiin muuten salassa. Haluttiin yllättää oma joukkue.

  23. Pakko kehua TPS:n faneja, vaikka 8-vuotiaan kanssa pelissä olinkin. Poitsu antoi ”pingviinin” kanssa läpsyjä käytävällä ja seurasi hilpeätä menoa hymyillen. Kannatusjoukko jaksoi kannustaa loppuun asti ja muutama enemmän maistanutkin pääosin muisti kannustaa positiivisesti. Ei ne muutama kirosanakaan tuntunut järkyttävän. Poitsu tykkäsi tunnelmasta ja kysyi jo koska seuraava Oilers-peli. Kiitokset sinne tunnelmasta!

  24. Itse en nähnyt alusta asti joten analyysi jää vähän puolittaiseksi mutta jäin vain miettimään miksi ero oli noin valtava vaikka vierailla oli se kuudes kenttäpelaaja. Tai siis numeroiden valossa ainakin ero oli iso.

    Molemmat joukkueet varmasti mielsivät ottelun tärkeäksi ja halusivat voittaa ottelun. Kärkipään kamppailu, alla oli tauko ja kaikillä oli nälkää pelata.

    Kävikö niin että TPS yliyritti hieman, varsinkin kun Oilers tuli poikkeuksellisen matalalla karvalla – mitä ei juuri koskaan tapahdu. Nyt puuttui se maltti kun rumpu soi ja tuli ikäänkuin kiire palkita oma faniryhmä. Sitten vastahyökkäyksistä (ainakin osin) ero kasvoi isoksi ja paine palkita fanit toisessa erässä nopeasti kasvoi.

    Toisaalta näytti että Oilerskin keskittyi loppuun asti puolustukseen koska halusi pitää vierasfanit hiljaisena (tässä tosin onnistumatta…). yksi oilersmaalari jopa viittoili jotain fanilauman suuntaan tehtyään maalin.

    Vaikea sanoa miten tämä mökä olisi vaikuttanut jos tepsi olisi saanut sen 3-0 alkuun, mutta nyt näytti että peli sekosi yliyrittämiseen.

  25. Samaa mieltä, TPS hosui pallon kanssa. Hätäisiä ja liian vaikeita ratkaisuja yrittivät. Oilers pääsi vaarallisiin tilanteisiin jatkuvasti ja maalivahtikin onnistui paremmin.

  26. Iso käsi ja ylä vitoset TPS:n koko kannattajaryhmälle.

    Tällaista väriläiskää salibandyottelutapahtumat kaipaavat.

    TPS:n tappiosta huolimatta katsomossa oli kiva olla syntyperäisenä turkulaisena, vaikkakin viimeiset yli 20 vuotta Stadissa asuneena. Elävästi tuli mieleen wanhat hyvät ajat Kupittaan edesmenneessä jääladossa, jossa silloisen faniporukan kannustus oli toisinaan varsin äänekästä ja riehakasta. Istumalla kannattajaryhmän tuntumassa, oli kuin olisi tehnyt aikamatkan matkan 70/80-luvulle omaan nuoruuteen.

    Kiertääkö faniporukka Tepsin kaikki ottelut?

  27. Voi Tero Tero. Olit itse osana porukkaa ja tiedät aivan varmasti mitä siellä huudettiin. Kun mm. ensimmäisen erän huudettiin painukaa vittuun Espoo, niin sinä kyllä kovasti rumpuasi rytmissä paukutit. Nyt tulet tänne tosissasi väittämään, että näin ei ole tapahtunut. Olepas nyt rehellinen ja lopeta tuo totuuden vastainen propaganda. Hyvää duunia teitte, mutta ylilöyntejäkin tapahtui.

  28. NKrP-NST

    Ulosajp aivan oikea, kiinnipitäminen/estäminen nst:lle ja sitten vuorisen markuksella meni käpy ja veti kyynärpäällä nenän varteen tai nenän kärkee, ei tarttenu filmausta…

    Tyhmää, ei voi muuta sanoa…