Viikonloppuna paljon nettilähetyksiä – Näin näet pelejä ilmaiseksi

Kuva: Salibandyliiga

Seppo Pulkkinen Happee
Happeen päävalmentajan Seppo Pulkkisen movember-viiksien tilanteen voi tarkastaa nettilähetyksistä sekä perjantaina että sunnuntaina. Kuva: Salibandyliiga

Salibandyfaneille tarjotaan viikonloppuna poikkeuksellisen runsasta nettilähetystarjontaa sekä Salibandyliigasta että Divarista. Jatkossa lähetyksiä on luvassa myös Nuorten SM-sarjasta. Perjantaina on tarjolla suorat nettilähetykset SSV:n ja Happeen isännöimistä otteluista kello 18.30 alkaen sekä Divaria.

Helsingin kärkiottelussa kohtaavat SSV ja Classic. Kello 18.30 alkavan ottelun selostaa Tuomo Reponen ja kommentaattorina toimii Timo Suonpää. Lähetyksen näkeminen vaatii kirjautumisen täällä.

Perjantaina on tarjolla samaan aikaan myös nettilähetys toisesta kärkipään ottelusta Happee-TPS. Jyväskylässä pelattavan ottelun näkee suorana Järviradion sivuilta.

Eikä tässä vielä kaikki. Perjantaina on mahdollista katsoa kolmattakin ilmaista nettilähetystä salibandysta. Divarin perjantai-illan ainoan ottelun Blackbirds – M-Team voi katsoa Blackbirdsin nettisivujen kautta.

Sunnuntaina sen sijaan on nähtävillä suorana nettilähetyksenä Vaasassa pelattava Floorball Circus -teemaottelu SPV-Happee kello 18.30 alkaen. Ottelu lähetetään suorana suomeksi selostettuna ja myös englanniksi kommentoituna. Ottelun näkee Salibandyliigan sivuilta tai kirjautuneille VeikkausTV:stä.

Ennen Salibandyliigan sunnuntain iltanäytöstä netistä voi katsoa jo kello 14.00 alkavan Divarin ottelun Indiansin ja alkuviikosta valmentajaansa vaihtaneen Forssan Suuppareiden välillä. Lähetys näkyy sunnuntaina täällä.

Näiden lisäksi Salibandyliitto aloittaa jatkossa Nuorten SM-sarjan eli vanhimpien poikajuniorien nettilähetykset. Ensimmäinen näytettävä ottelu on Turussa tiistaina 27.11. pelattava ottelu TPS-Indians. Tarkemmat tiedot näistä ja tulevista otteluista Salibandyliiton sivuilta.

Miesten Salibandyliigan viikonlopun ottelut:

Pe 16.11.
klo 18.30 Happee – TPS (netti-tv)
klo 18.30 SSV – Classic (netti-tv)
klo 18.30 NST – Oilers
klo 18.30 Loviisa – SPV

La 17.11.
klo 17.00 Ilves – Josba
klo 18.00 OLS – SSV

Su 18.11.
klo 17.00 OLS – Tapanilan Erä
klo 18.00 Koovee – Josba
klo 18.30 SPV – Happee (netti-tv)
klo 18.30 TPS – Nokian KrP

47 comments

  1. Ilolla tervehdin nykykehitystä, jossa saaadaan jatkuvasti enemmän ja enemmän salibandya live-lähetyksiin! Pieni amatöörimäisyyskään ei haittaa mitään vaan kaikki stream-lähetykset tuovat oppia lajiväelle ja iloa katselijakunnalle. Hienoa!

  2. Hieno katsella kotisohvalta kun näkee 2 kärkipeliä ja divarissa mustarastaiden yllättävän M-Teamin tiukan pelin jälkeen!

  3. Hyvät vinkit ja streamit kelpaa varmasti. Toivottavasti yhteydet kestää.

  4. Loistavaa, toivottavasti kehitys johtaa siihen etä voidaan katsoa myös kaikki liigan matsitkin live lähetyksinä ja voidaan maksaa vaikka 5 €/ottelu jos tulot menee seuroille.
    Säästyypä liigan maksamat eurot jotka menevät Sanoma konsernille, siis nelonen prolle. Sanoma eli Iltasanomat ja Hesari eivät ole huomioineet salibandyä kuin satunnaisesti urheilutoimituksissa joten aika yksipuolista tämä mediayhteistyö on ollut.

  5. 1 asia mikä tökkii ainakin omalla kohdalla on se ettei liikuntasetelit käy salibandyliigan peleissä, minkä takia ne setelit sitten on jos ei pääse katsomaan pääsarjatason urheilua?

  6. mistä toi happee-tepsi mukamas pitäs näkyä tuolta järviradion sivuilta? mä en ainakaan löydä mitään linkkiä?

  7. Näyttäisi säbän nettilähetykset kiinnostavan ihmisiä kun kaksi streamia kaatuu rasituksen alla.

  8. mistäs löysitte tuon SSV-CLA streamin? Ei näy minulla ainakaan tuolla Oma Profiili -sivulla

  9. ssv-classic toimii kun junan vessa… venäjällä, tänkö takia jätin ilves-ässät lätkä pelin väliin… voi ny v…u

  10. Heh, nyt sain kuvan toisen kerran ruutuun. Menossa pelaajaesittelyt. Mitenköhän tämän saisi suoraan lähetykseen 😀

  11. SSV-Classic lähetyksessä kuva tulee vasta kauan äänen perässä. Eli ei tässä kyllä peliä tuon streamin välityksellä pysty seuraamaan.

  12. Samaa tuumailin, mut sit tajusin et ääni pois ja siihen toinen tajunta, ei niitä pelejä kukaan paikan päälläkään selosta;)

  13. Yrityksestä kyllä iso kiitos niille kaikille, jotka näitä lähetyksiä mahdollistavat! Aika kotikutoisiahan nämä ovat mm. selostuksen osalta, silloin kun se on tarjolla, mutta toisaalta kulut on saatava minimiin ja ammattiselostaja maksaisi. Intoa näillä kommentaattoreilla tuntuu riittävän, mutta turhan usein kokemusta ei ole nimeksikään ja se kuuluu, mikä toki sopii osaltaan salibandyyn.

  14. huoh näitä nettilähetyksiä. peli kuvattu sivuprofiilista kentän tasosta, VOI HEMMETTI SENTÄÄN! VOI HEMMETTI!

  15. Aivan älyttömän viihdyttävä ottelu ollut tämä SPV-Happee kahden erän jälkeen. Toivoisin että samat joukkueet kohtaisivat finaalissa.

  16. Loistavaa salibandyviihdettä Vaasasta, veikkauksen netti-tv pelitti täydellisesti, asiantuntevat selostajat ja vielä englaniksi, voi laittaa kansainväliseen levitykseen.
    Ja pelinä parasta tällä kaudella mitä on tullut katsottua, maajoukkueen pelit mukaan laskettuna.
    Täytyy hehkuttaa Happeen pelitapaa, juuri tälläinen vahdikkuus lisää lajin suosiota. Lahjakkaita ja taitavia pelaajia jotka veivät ansaitusti hallitsevaa mestaria, varsinkin kolmas erä oli jyväskylän näytöstä.
    Tulee olemaan mielenkiintoinen ottelu joulukuussa kun Oilerssin nuoret haastaa Happeen..

  17. ”Jamppa jolle englanti on luonteva kieli”…

    Kyseinen kaveri, joka kommentoi amerikaksi pelaa USA:n maajoukkueessa ja käsittääkseni hänen isänsä on amerikkalainen. Eli kohtalaisen luonteva kieli hänen toinen äidinkielensä on… Ja vajavaisesta osaamisesta vaikea sanoa, sillä kaverihan käänsi englanniksi lähinnä Helasen kommentit eli perustelujesi mukaan Helanen ei osaa sujuvasti & luontevasti kommentoida.

    Hyvä kokeilu, sillä varmasti näitä ilmaisia streameja kytätään vahvasti juuri näissä nousevissa salibandymaissa euroopassa ja pohjois-amerikassa. Salibandyliigahan on niille kuin NHLää katsois.

  18. On meikäläisenkin isä ruotsalainen, mutta en puhu ruotsia sanaakaan. Ei toi nyt todellakaan ihan nappiin mennyt jampalta. Turhaa siinä on yrittää tulkata, vaan antais tulla omaa juttua omalla tavalla, jos sitten olis vähän luontevampaa. Tuskin ne Sloveniassa tietää, että ei tulkannut ihan sanasta sanaan mitä Helanen sanoi.

    Onko todellisia faktoja kuinka paljon maailmalla näitä katsotaan, eli onko luvut niin isoja, että pitää omia katsojia ruveta häiritsemään. Kohtahan vaaditaan jo ruotsiksi ja saameksikin.

  19. Englanniksi kääntäminenhän oli vaan loistava lisä kyseiseen peliin. Oikeastaan koko tapahtuma oli täydellinen salibandykulttuurin nostatukseen. Peli oli huipputasoinen, puitteet oli huikeat, väkeä oli katsomossa, tunnelma oli katossaan, tv-lähetys oli kuvakulman mataluudesta huolimatta hyvin toteutettu, englannin kielinen kommenttaattori mukana. Näitä innovatiivisia asioita lisää niin saadaan lajin statusta nostettua entisestään.

  20. Muutoin mukava lähetys, mutta tuo englanniksi sönköttäminen oli noloa ja tuotti myötähäpeää. Mikähän mahtoi olla tämän pökkelön idean motiivi ? Jatkossa selostukset ja kommentoinnit suomeksi, kiitos.

  21. no kyllä sitä köyhällä taas rutinaa riittää, ilmasesta pitäis vielä rahat saada takaisin. Kaukkarissa on sellainen volume nappi josta voipi ottaa äänen pois, jos siltä tuntuu. Sijoittakaa se mäyräkoiran hinta pääsylippuun ja menkää paikanpäälle.
    Jos nyt kerrankin yritetään viedä tätä hommaa eteenpäin annetaan siihen mahdollisuus. Tekniikka ja homma kyllä kehittyy. Paitsi liiton sivut ja Sstazz homma, nekin rahat voisi sijoittaa näihin suoriin lähetyksiin.

  22. Kyllä tuo englanti, vaikkei tietenkään fluenttia ollut, toimi ihan hyvin. Ei helpoin mennä vetämään suoraan lähetykseen lajisanastoa. Hyvin pärjäsi.

  23. Ottelu oli toistaiseksi kauden parhaita ja nettilähetys mainio. Kiitos kaikille järjestelyihin osallistuneille, erityisesti tietysti kotijoukkueelle. Näin löydetään uusia katsojia lajille. Se matala kuvakulma johtunee hallin rakenteista?

  24. Botniahallissa kameroita ei näyttänyt saavan ylemmäksi, olivat niin korkealla kuin hallissa saattoi laittaa. Luuleeko porukka (kyösti) tosiaan, että hallissa olisi korkeampiakin paikkoja kuvata mutta huviksi kuvataan alempaa, jotta kuvakulma olisi huonompi? Ihailtavaa ruikutusta.

  25. Tosiaan Vaasan matsissa selostus kohdallaan, kun tekijämies asialla. Muutenhan ovat lähinnä olleet amatööritasoa ne joissa selostusta on ollut tarjolla. Olisi hienoa, jos mahdollistettaisiin myös pelkästään tilaäänen sisältävä ääniraita. Harvoin tuo selostus hirveästi tuo lisäarvoa laji-ihmiselle. Kuvasta näkee kyllä mitä tapahtuu, sitä ei tarvitse kertoa, kun ei radioon kuitenkaan selosteta.