Naiset

Yksi kautta aikain menestyneimmistä naispelaajista palaa liigaan

14.11.
2012
Naiset

Kuva: Mikko Hyvärinen

Naisten Salibandyliigaa puhtaalla pelillä johtava SB-Pro vahvistuu, kun joukkuetta viisi edellistä kautta edustanut Jenni Morottaja siirtyy seuran kakkosjoukkueesta takaisin liiganaisten mukaan. Morottaja on yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä naissalibandyn pelaajista.

Morottajan paluun vahvisti Pääkallo.fi:lle tekstiviestitse SB-Pron valmentaja Timo Suonpää, jonka mukaan Morottaja ”pelaa jo lauantaina, mikäli mahtuu kokoonpanoon”.

29-vuotias Morottaja lopetti pelaamisen pääsarjatasolla viime keväänä SM-hopeaan. Morottaja on pelannut alkukauden seuran kakkosjoukkueessa ja tehoja 2. divisioonassa on kolmen ottelun jälkeen 1+3.

Naisten Salibandyliigassa Morottaja on pelannut runkosarjan ja pudotuspelit mukaan lukien yli 300 ottelua lähes piste per peli -tahdilla. Morottaja pitää hallussaan myös yhden kauden jäähyennätystä. Suomen naisten maajoukkueessa Morottaja on voittanut MM-kullan lisäksi kahdesti hopeaa ja kerran pronssia.

Seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta hakeva SB-Pro pelaa yhdeksättä kautta naisten liigassa. Pron alkukausi on ollut murskaava, sillä joukkue on voittanut kaikki seitsemän ensimmäistä otteluaan huikealla maalierolla 65–12. SB-Pron edellinen voitto Tapanilan Erästä oli samalla seuran 100. voitto naisten liigassa. SB-Pron alkukauden tehokkain on ollut, lokakuun pelaajaksikin valittu, Elina Kujala tehoin 20+4.

SB Pron pelit jatkuvat lauantaina 17.11.2012 kotiottelulla TPS:aa vastaan, jonka jälkeen Pro kohtaa peräkkäin kaksi päävastustajaansa NST:n ja sarjassa niin ikään tappioitta pelaavan hallitsevan Suomen mestari Classicin.

Salibandyliiton siirtolistan mukaan Jenni Morottaja on edustuskelpoinen 16.11.2012.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Sofia Rancken