Divarin ensimmäinen kierros pakettiin viikonloppuna – ÅIF suurin yllättäjä

Miesten Divarin ensimmäinen kierros pelataan loppuun tulevana viikonloppuna. Sarjassa ei vietetty varsinaista MM-taukoa, mutta suurin osa joukkueista huilasi menneen viikonlopun. Ensimmäisen kierroksen jälkeen sarjaa johtaa Blue Fox.

Pääkallon Divariennakossa liiganousu arvioitiin kahden kaupaksi. Ensimmäisen kierroksen päätöshetkillä nousijakandidaatit M-Team ja Steelers ovat sarjataulukossa vasta sijoilla viisi ja kuusi. Blue Foxin kymmenen tappiottoman ottelun putki piti joukkueen pitkään yksinäisenä johtajana, mutta nyt kauden toisen tappion myötä pistemenetyksiä on saman verran kuin sarjakakkosella Indiansilla. Kumpikaan joukkue ei ole hävinnyt ainuttakaan kotiottelua tähän mennessä.

Seitsemänneksi ennakoitu ÅIF on ollut alkukauden suurin yllättäjä, sillä 12 pelatun ottelun jälkeen joukkueella on sarjassa vähiten päästettyjä maaleja. ÅIF on kärsinyt ensimmäisellä kierroksella vain kolme tappiota ja on saavuttanut pisteen kärkikaksikkoa vähemmän. Sarjan keskikastissa on tiukkaa, sillä kuusi joukkuetta on kahden pisteen sisällä. Sarjan kymmenettä sijaa miehittävä Blackbirds ennakoitiin ylempään keskikastiin. Alkukauden vaikeuksien jälkeen joukkue lähtee toiselle kierrokselle neljän ottelun voittoputkessa parannellen sijoitustaan varmasti.

Divarin toinen kierros käynnistyy joukkueiden osalta ennen joulutaukoa. Ensimmäisenä kehissä ovat Indians ja PSS, joukkueiden kohdatessa torstaina Espoossa Indiansin 20-vuotisjuhlaottelussa. Toinen mielenkiintoinen taisto nähdään lauantaina Hämeenlinnassa Steelersin isännöidessä ÅIFia. Myös sunnuntain FoSu–Karhut-ottelussa pelataan äärimmäisen tärkeistä pisteistä suoraa putoamista vastaan.

Miesten Divarin runkosarjan voittaja nousee Salibandyliigaan kaudeksi 2013-2014. Runkosarjan 2. ja 3. sijoittuneet karsivat Salibandyliigan 12. ja 13. sijoittuneita joukkueita vastaan. Divarin kolme viimeistä joukkuetta putoaa suoraan 2. divisioonaan.

Divarin tilastot Salibandyliigan sivuilla.

Torstain ottelu:
13.12 klo 18:30 Indians – PSS

Perjantain ottelu:
14.12 klo 18:30 PSS – Blackbirds

Lauantain ottelut:
15.12 klo 17:00 Steelers – ÅIF
15.12 klo 17:00 Top Team – Indians

Sunnuntain ottelut:
16.12 klo 17:00 Steelers – SB Welhot
16.12 klo 17:00 Top Team – Blackbirds
16.12 klo 18:00 FoSu – Karhut
16.12 klo 18:00 Merikoski SBT – SB Vaasa

5 comments

  1. ÅIF vahvistuu entisestään, sillä uutena pelaajana joukkueeseen on liittynyt SSV:n Kari-Matti Ratsula. Lisäksi syksyllä Ruotsiin lähtenyt Tuomo Savukoski palaa kasvattajaseuraansa.

  2. Tuomo on Tuomaksen isoveli, pelasi ÅIF:ssä Divaria vielä pari kautta sitten.