Divarissa bussin hajoaminen ja videoissa Vaasan huima nousu

SB Welhot julkaisi tämänhetkisen joukkueensa. Arkistokuva: Jari Turunen

SB Welhot
SB Welhot haki lauantaina jatkoaikavoiton M-Teamista, vaikka bussin hajoaminen toi lisäjännitystä menomatkalle. Divari jatkuu jälleen torstaina. Arkistokuva: Jari Turunen

Miesten Divarissa Indians ja ÅIF ottivat arvokkaat vierasvoitot viikonlopun peleistä ja nousivat lähemmäksi viikonloppuna huilannutta sarjakärki Blue Foxia. SalBan hävittyä Indiansille ohitti ÅIF raumalaiset sarjataulukossa. Pääkallon perinteisessä viikonlopun Divari-koosteessa on nähtävillä myös viikonlopun maaleja videolla.

Perjantaina Blackbirds otti selkeän 12-4-voiton Karhuista. Ottelun tehokkaimpina hääri kaksikko Jyri Laine (4+1) ja Mikko Piippo (1+4). Tappiosta huolimatta Karhut pitää pientä hajurakoa kolmeen viimeiseen joukkueeseen, sillä Merikoski ja FoSu hävisivät myös omat viikonlopun ottelunsa. Blackbirdsin Mikko Piippo siirtyi koko sarjan pistepörssin kärkeen tehoin 16+20.

Lauantaina nähtiin kaksi hieman yllättävää vierasvoittoa. SB Welhot saapui Helsinkiin pienen lisäjännityksen saattelemana, kun joukkueen bussi hajosi menomatkalla. Aikataulullisesti bussin vaihto kuitenkin sujui niin, että joukkue saapui hallille ajallaan. M-Team johti ottelua 4-3 vielä vajaa kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Welhojen Tomas Hoikkanen iski ensin joukkueensa tasoihin ja ratkaisi ottelun jatkoajalla ajassa 64.17. M-Teamin maalilla torjui SSV:sta lainassa oleva Paolo Keinänen.

– Olimme hyvin valmistautuneita. Emme päästäneet kaveria missään vaiheessa mukavuusalueelle. Kaikilla jätkillä riitti hyvin jalkaa koko ottelun ajan, kertoo SB Welhojen päävalmentaja Mikko Tiihonen seuran kotisivuilla.

Vasta kauden kolmannen kotiottelun lauantaina pelannut PSS johti SB Vaasaa vastaan kolmannen erän alussa 6-2, mutta vaasalaisen huikea päätöserän nousu toi voiton lukemin 8-7. Alkukauden erittäin väkevästi esiintynyt PSS pelasi tuplakotiviikonlopun ja saa pelata kotihallissaan vielä seuraavista kuudesta ottelusta peräti viisi. Sunnuntaina pallo totteli porvoolaisia paremmin ja FoSu kaatui selkeällä erolla 10-3.

Viikonlopun kärkikamppailussa sarjakakkonen ja -kolmonen kohtasivat Raumalla, kun Indians matkusti sunnuntaina SalBan vieraaksi. Ensimmäinen erä oli kotijoukkueen ja toinen puolestaan vieraiden. Kolmanteen erään lähdettäessä Indians johti 3-2, mutta SalBa nousi kolmella osumalla 5-3-johtoon. Indians tuli kuitenkin maali kerrallaan tasoihin ja lopulta ohi. Ottelun parhaana palkittu Indiansin Ilkka Mutanen iski loppunumerot 7-5 tyhjään maaliin.

– En usko, että moni hakee täältä pisteitä. Aktiivinen ja hyvä kotijoukkue on vaikea voitettava, antoi Indiansin päävalmentaja Mikko Laurikainen kehut SalBalle hyvän taistelun jälkeen.

Miesten Divari jatkuu itsenäisyyspäivänä PSS – SB Welhot -ottelulla. Divarin tilastosivulle pääsee tästä.

Perjantain tulos:

Blackbirds – Karhut 12-4

Lauantain tulokset:

M-Team – SB Welhot 4-5 ja.
PSS – SB Vaasa 7-8

Sunnuntain tulokset:

Merikoski SBT – ÅIF 4-7
SalBa – Indians 5-7
Karhut – SB Vaasa 5-5 ja.
PSS – FoSu 10-3

Maalikooste Blackbirds – Karhut:

Maalikooste M-Team – SB Welhot:

Maalikooste PSS – SB Vaasa:

Maalikooste Merikoski SBT – Blackbirds:

11 comments

  1. Hauskaa, kuvittelin että ”Bussin hajoaminen” olisi ollut hyökkäyspelitapa jolla purettiin vastustajan oman pään sumputus.

  2. Pelasiko Porvoo kahdella kentällä. Toinen pelas ekat kaksi erää ja teki maalit ja toinen kenttä pelasi kolmannen erän ja päästi maalit. Ainakin pisti silmään se Porvoon 49 joka oli aina kentällä kun Vaasa teki maalin. Erikoisinta oli viidennessä (vai oliko kuudennessa) maalissa kun Porvoolta oli kolme jamppaa vastustajan päädyssä kun neljä vaasalaista värkkäs maalia toisessa päässä.

  3. Härskin kanssa samoilla linjoilla. Aika räikeitä huutopasseja. Tulee mieleen ihan taannoisen Oilersin liigapelaajan vielä järkyttävämmät huutopassit.

    Pitäisi kuitenkin dumareiden sen verran olla hereillä, ettei ihan pakin menetyksestä edes etitä syöttäjää. Miinuspisteitä Piipolla anyway..

  4. Mitäs mieltä PSS:n 2-1 maalista vaparista? Omaan silmään alkaa mennä enemmän estämisen kuin blokkaamisen puolelle. En usko, että tuomarikoulutuksissa ollaan kauheasti käyty tätä asiaa läpi, koska tämännäköiset ”blokit” menevät mielestäni oikeastaan aina läpi.

  5. Pss pelaaja juoksee PAIKALLAAN olevan pelaajan viereen, ei se silloin oikeuta siihen että vaasan kaveri täytyisi päästä läpi. Jos vaasan kaveri olisi liikkunut ensin niin tilanne olisi ollut toinen. Tsiisus sentään…

  6. Voitko ihan tosissasi väittää, ettei PSS:n pelaaja käytä mielestäsi käsiään tuossa tilanteessa estääkseen Vaasan pelaajan liikkumisen?

    Kyllä säännöt ihan selvästi kieltävät pallottoman pelaajan tarkoituksellisen estämisen. Itse ainakin käsitän sen niin, että tietysti parhaimman mahdollisen juoksulinjan saa blokata, eli passiivisesti pakottaa vastustaja valitsemaan pidempi reitti haluamaansa paikkaan. Mutta kyllä tässä tilanteessa mielestäni aivan selvästi aktiivisesti estetään pelaajan liikkumista.