Divarissa historiallinen maali kahdessa sekunnissa – ”Olo kuin Mikke Granlundilla”

Miesten salibandyn Divarissa pelattiin viikonloppuna kaksi ottelua. Iittalassa Steelersin isännöidessä sunnuntaina MM-finaalin aikaan Merikoskea nähtiin illan uskomattomin suoritus heti ottelun alussa. Tuomas Mikkola täräytti puolesta kentästä illan avausosuman vain kahden sekunnin pelin jälkeen. Maali on todennäköisesti nykymuotoisen Divarin nopein ja koko salibandyhistorian nopeimpia avausmaaleja.

Steelersin Aleksanteri Ihalainen voitti pallon avausaloituksesta taaksepäin Mikkolalle, joka laukoi puolesta kentästä illan avausosuman ajassa 00:02.

– ”Ale” voitti aloituksen siinä taaksepäin ja näin siinä suoran linjan maalille. Päätin vetää vastapalloon matalan vedon, jos molari vaikka ei olisikaan hereillä. Ei se sitten lopulta ehtinytkään seisomasta polvilleen ja käden kautta taisi pomppia sisään, Mikkola myhäili.

Maali on yksi suomalaisen salibandyn nopeimmista avausmaaleista.

– Olo on kuin Mikke Granlundilla. Se oli vain yksi maali, Mikkola veisteli vaatimattomasti.

Alun salamamaali ei antanut väärää kuvaa ottelun kulusta. Tasoero joukkueiden välillä oli huima. Isännät olivat Mikkolan avausosuman tahdittamana muutenkin erittäin tehokkaalla päällä erien alussa. Toisessa erässä avausosumaan tarvittiin 26 sekuntia ja kolmannessa 12 sekuntia. Ottelun loppulukemat kirjattiin lukemin 16-7.

Illan maestrona hääri avausmaalin syöttänyt ja tärkeitä onnistumisia saanut Ihalainen, joka kuritti sarjajumbo Merikoski SBT:tä peräti kuudella (5+1) tehopisteellä. Steelersin parhaimpia tehomiehiä Ihalaisen lisäksi olivat Sami Saarinen (1+4), Timo Johansson (2+2), Iiro Nurminen (0+4) ja Risto Parikka (2+1). Merikosken tehokkain oli Atte Paloste (2+1).

Lauantaina Divarin kärkiottelussa Rauman SalBa kukisti Blue Foxin 8-7. SalBan tehomiehinä häärivät hattutemput mieheen viimeistelleet Jussi Tammi (3+1) sekä Miikka Läntinen (3+0). Tammi viimeisteli tärkeän voittomaalin vain neljä sekuntia ennen ottelun loppua. Päätöserässä kahden maalin takaa nousseen SalBan voitto tiivisti kärkitaistoa. SalBa sekä Indians ovat nyt vain kahden pisteen päässä sarjaa johtavasta Blue Foxista.

Divari jatkuu torstaina Espoossa ottelulla Indians-PSS. Divarin tilastosivulle pääsee tästä.

Salibandyliigassa nähtiin viime keväänä pudotuspelien ennätysnopea avausmaali kolmessa sekunnissa.

10 comments

  1. Pari vuotta sitten kakkosessa Pohjanmaalla tehtiin keskialoituksesta sekunnissa maali. Jatkoajalla ajassa 60.01 syntyi oma maali. Tuo on varmasti nopein maali keskialoituksesta, mutta ei ottelun alusta.

  2. Taisi tuohon eiliseen maaliin tulla toinen sekunti ihan puhtaasti kellomiehen reaktioajasta, kun ei ollut kaveri pöydän ääressä hereillä. Ei tosin ollut kyllä Parviainenkaan maalillaan.

  3. onkohan näissä 1 ja 2 sekunnin maaleissa toimitsijatkaan hereillä…

  4. Mielestäni meni kyllä yli 2sek mutta väliäkö tuolla. Merikosken tolppien välistä löytynee syy sarjasijoitukseen. Voin kuvitella pakkien fiiliksen kun ei voi luottaa veskaan minkää vertaa.

  5. Nää tällaiset ennätykset on aina vähän kyseenalaisia, kun toimitsijapöytä(kään) ei ole aina hereillä. Kello ei välttämättä lähde heti käyntiin, ja tosiasiassa peliä saattaa olla pelattu 5-6 sekuntia kun tulee maali, ja kello näyttää 0.03 tai 0.04. Pöytäkirjaan laitetaan kuitenkin tässä Tumu Mikkolan asiassakin virallinen kellonaika, siis Suomen ennätys on 0.02.

    Kansainvälisten (Suomen) ottelujen ennätys on Ode Moilasen 0.04 historian ensimmäisestä nuorten maaottelusta, olikohan vuosi 1996 tai jotain. Vastustaja taisi olla Sveitsi.

  6. Eli toimitsijoilla kestää reagoida ainakin pari sekuntia alkuvihellykseen, mutta ei hetkeäkään siihen, että pallo on samantien maalissa?

  7. Toissakaudella liigassa Kaukajärvellä KOOVEE-Loviisa ottelussa..Loviisan Ingus Laivins tempaisi aloituksesta Loviisan johtoon(5-6)kahdessa sekunnissa..jäi aikoinaan ihmeteltävän vähälle huomiolle tuo ME-tuloksen teko…

  8. ”Merikosken tolppien välistä löytynee syy sarjasijoitukseen. Voin kuvitella pakkien fiiliksen kun ei voi luottaa veskaan minkää vertaa.”

    Asiantuntemukselle yhden maalin perusteella :peukku:

    Parviainen torjui alkukaudesta pitkään sarjan parhaalla torjuntaprosentilla, mikä on huima suoritus jumbojoukkueen maalivahdilta. Nytkin prosentti on 77% mikä on todella hyvä ottaen tosiaan huomioon, että kyse on sellaisen joukkueen maalivahdista, joka häviää alituiseen.