Hakkarainen: ”Kolmannen erän taktinen muutos auttoi Suomen jatkoajalle”

Harri Forsten (vas.) aloittaa yhdennentoista liigakautensa SSV:n riveissä. Kuva: IFF

Kuva: IFF

Salibandyanalyytikko Jani Hakkarainen lyö pakettiin tuoressa Pääkallo-bloggauksessaan Sveitsi-Suomi-välierän annin.

Hakkaraisen Suomen valmennusjohdon tekemään muutosta kolmannessa erässä.

– Viimeiseen erään Suomi teki myös taktisen muutoksen. Uusi SSV-kenttä alkoi vaihdella keskialueella puolta Tiitun ja Kohosen pitkillä poikittaissyötöillä. Hyökkäysketju liikkui syvällä. Avaus tuli laitaan puolipitkänä. Siitä pyrittiin keskelle suoraan tai päädyn kautta. Peliä levitettiin myös syvälle, mistä syntyi Mikael Järven 3-2-maali. Muut viisikot pelasivat enemmän 1-3-1, mutta hekin vaihtelivat puolta ennen avausta.

Lue Hakkaraisen kattava analyysi kokonaisuudessaan:
Suomi nousi ikivanhoilla keinoilla

6 comments

  1. Se oli taktisesti paras juttu että se pitkä harjoitus nukke pistettiin istumaan penkin päähän. 3 maalia omiin ja meidän huippu pakki taas kentällä jokaisen aikana. Alku pelit vielä savolaisella meni joten kuten mutta niin sanottua huippu maata vastaan alkoi hitaus taas näkymään.

  2. Suurin surkeus oli Selostajapari!!! Varsinkin Vehkaoja, Kaverit puhuu ihan mitä sattuu. Parhaita oli Väänäsen hehkutus kun kaveri pistää hasrdin kaverin lapaan ja omiin soi. Muuten toki Vänä oli paras pakki. Mutta paras kommentti oli kritiikki Koskea kohtaan kuinka syötöt tulee huonosti, yhtäaikaa pyörii hidastus kuinka kaveri pistää suoraan keskelle lapaa namua. Ps. Oliko jonkun mielestä vanhempi Kohonen vähän heikko taas tänään? Pelannut huonot kisat huippupelaaja.

  3. Kylmä tosiasia on että noutaja oli aika lähellä. Ja noutaja tulee ruotsia vastaan jos ei jotain uutta löydy. Mika Kohonen osataan ottaa jo pois, samaten Tiitun vedot. Ainoana järkevänä ässänä hiassa näen Kosken peluuttamisen kunnon minuuteilla. Eikä missään jämäkentässä Johanssonin ja Koskelaisen kanssa.

  4. Koski kyllä osaa jo pelata tiukoissa paikoissa ja tänään olis saumaa nousta todelliseen ratkaisjoiden eliittiin, jos vain minuutteja saisi enemmän. Kahdella kentällä ei Suomi pärjää levinneitä ruotsalaisia vastaan. Kohonen ja Tiitu tiedetään ja Koski tarvitsee vain yhden uinahduksen puolustukselta, niin verkko soi. Ilta näyttää riittääkö Kettusen kantti peluuttaa hiukan tasaisemmin?