Kinnunen ei jatka Salibandyliigan toimitusjohtajana – ”Omasta aloitteesta”

Salibandyliigan toimitusjohtaja Jari Kinnunen on kuvassa edessä vasemmalla. Kuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyliigan toimitusjohtaja Jari Kinnunen Jani Alkion haastattelussa liigakauden avausinfossa.

Jari Kinnunen on toiminut vuodesta 2006 lähtien sekä Salibandyliiton toiminnanjohtajana että Salibandyliigan toimitusjohtajana. Jatkossa Kinnunen ei enää istu kahdella pallilla.

Jari Kinnunen, Pääkallo.fi:lle tulleen vihjeen mukaan et ole jatkamassa Salibandyliigan toimitusjohtajana. Pitääkö tieto paikkansa?
– Ei se oikeastaan ole mikään vihje. Asia oli jo esillä Salibandyliiton liittokokouksessa marraskuun lopussa. Ja itse asiassa liiton hallitus on päättänyt asiasta jo lokakuussa. Uuden toimitusjohtajan hakuprosessi käynnistetään todennäköisesti ensi viikolla Salibandyliigan hallituksen kokouksessa, Kinnunen kommentoi puhelimitse Pääkallo.fi:lle.

– Ei tässä ole mitään dramatiikkaa. Omasta aloitteestani en ole jatkamassa tehtävässä. Osasyynä on myös uudelleen organisoinnit liitossa, kun pääsihteeri Ismo Haaponiemi lähti taannoin muihin hommiin. Meillä oli paljon yhteisiä tehtäviä, Kinnunen jatkaa.

Kinnunen korostaa, että pesti liigan toimitusjohtajana oli alusta lähtien ollut vain määräaikainen. Pesti vain vähän venähti pitkäksi.

Liigan toimitusjohtajan tehtävä jäi avoimeksi, kun Risto Kauppinen siirty Akavalle järjestöjohtajaksi vuonna 2006.

– Minut houkuteltiin tehtävään syksyllä 2006. Silloin jo sovittiin, että pesti on väliaikainen ratkaisu. Yhdistämisellä oli tarkoitus eheyttää Salibandyliigan taloutta. Siinä olemme myös onnistuneet, sillä ensimmäisen kerran viime vuonna saimme kirittyä aiempia tappioita.

Tämän vuoden kesäkuussa Salibandyliigan osakeyhtiön (SSBL Salibandy Oy) luottoluokitus nousi ensimmäistä kertaa parhaaseen AAA-luokkaan. Lisäksi Kauppalehti sertifioi tänä syksynä liigan ”Vuoden 2012 menestyjäyritykseksi”.

Liiga säästi myös toimitusjohtajan palkassa, sillä Kinnunen on saanut palkkaa vain liitolta. Salibandyliiton toiminnanjohtajana entinen pankinjohtaja on toiminut vuodesta 1996 lähtien.

11 comments

  1. Vaikka paljon on Kinnunen saanut kritiikkiä, niin taloudenpidosta hän kyllä saa erinomaiset pisteet näinä haastavina aikoina.

  2. Komppaan edellisiä. Itse muutenkin peräänkuuluttaisin enemmän markkinointipäällikön aikaansaamisia lajin tunnetuksi tekemisessä, joissa olisi kyllä merkittävästi parantamisen varaa.

  3. Itse en kommentoi hänen työhönsä sillä pätevyyttä siihen ei ole. On vain hauska nähdä kuinka suomalaiset kritisoivat kaikkea hetkessä olevaa, mutta kun tämä kuolee/lopettaa uransa, niin sanottavana on pelkkää hyvää.

    Ehkä olen vain huonolla tuurilla lukenut negatiivista ennen lopettamista ja positiivista lopettamisen jälkeen. Johtuuko tämä sitten siitä, että ketään ei voi kehua jos pienikin asia on pielessä, vai uskalletaanko olla rehellisesti tyytyväisiä vasta aikakauden loppumisen jälkeen?

  4. Kyllähän se niin on että liitossa on hoitanut hommansa hyvin jos kukaan ei valita. Lienee tuon työn ”luontaisetuja” että saa kritiikkiä asiasta sun asiasta sellaisilta besserwissereiltä jotka eivät tiedä päätösten kaikkia taustoilla olevia puolia puhumattakaan kilpailusäännöistä, yhdistyksen säännöistä tai yhdistyslaista. Lisäksi kun varmasti suurin osa liitossa tehtävistä päätöksistä on sellaisia, missä on kentällä asettunut jo väki puolesta tai vastaan, niin tässä yhteiskunnassa päätöksessä ”hävinneet” kokevat aina todella kovaäänistä vääryyttä.

    Käsittääkseni liitolla on töissä n. 30 ihmistä. Uskallan väittää että edes 10% tämän sivuston lukijoista ei pysty nimeämään liiton työntekijöistä yli kymmentä puhumattakaan näiden työnimikkeestä ja siitä mitä kaikkea työ pitää sisällään.

    On hyvä muistaa, että kyse on ihmisten TYÖSTÄ jota tehdään joka päivä. Liitossa käsittääkseni myös monen osalta viikonloppuisin. Työssä olossa noudatetaan työlainsäädäntöä. Ketään ei voida ”potkia pois” vain sen takia ettei päätökset mielytä. Käsitykseni mukaan liiton palkat ovat myös todella surkeat joten en ole yhtään yllättynyt että sieltä on aikojen saatossa pätevimpiä tyyppejä vaihtanut ”parempiin” hommiin. Päin vastoin liitossa tulisi mielestäni pitää kynsin ja hampain kiinni hyvistä osaajista joita siellä varmasti on monta (en sano että kaikki on).

    Itsekin olen jossain kommentissani Kinnusen päätöksiä arvostellut mutta myöskään minä en tiedä kaikkia päätöksenteon taustalla olleita asioita. Pitäisikö tietää? Ehkä avoimmuutta voisi tehdyissä ”kiistanalaisissa” päätöksissä lisätä.

  5. No en kyllä kovin montaa muutakaan 30 hengen yritystä tiedä, jonka työntekijöistä ulkopuolinen pystyy nimeämään 10, eli sinänsä erikoinen argumentti.

    Mikolle: Eikös tämä ole lähinnä markkinointipäällikön pirtaan kuuluva asia?