Kolme miestä vauhditti Nokian juhlia

Kuva: Mikko Hyvärinen

Sami Nyman
Sami Nyman nousi Sami Kosken kanssa tasoihin maalipörssin kärkeen alkukauden 21 osumallaan. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyliigan viimeisessä ottelussa ennen joulutaukoa Nokian KrP kasvatti eroa jumbosijoihin voittamalla keskiviikkona vahvan viimeisen erän turvin Ilveksen 9-4 (3-2, 2-2, 4-0). Nokian juhlaottelun tehomiehinä häärivät Sami Nyman (3+2), Johannes Jokinen (2+3) sekä Henri Johansson (2+1), jonka hattutemppu meni päätöserässä omaksi maaliksi merkittyyn maaliin.

Nokia johti kahden erän jälkeen niukasti 5-4 ja karkasi lopullisesti neljällä päätöserän maalilla. Ottelua paikan päällä seurannut Jani Hakkarainen ehti jo julistaa Twitterissä Nymanin reilun 23 minuutin hattutempun jälkeen päätöserässä myös Henri Johanssonin hattutempun.

Nokian 7-4-maalia ei kuitenkaan merkitty Johanssonille ottelupöytäkirjaan, vaan omaksi maaliksi.

– Siis mitä? #72 laukoi, pallo pomppasi Makkosesta hänen ylitseen juuri ja juuri maaliin. #farssi #salibandy, Hakkarainen ihmetteli Twitterissä tiedon saatuaan.

Jos maali olisi merkitty Johanssonille, olisi hänen sijoituksensa pistepörssissä kolmas. Joulutauolle siirryttäessä viime kauden pörssikunkku Johansson on tehoin 15+16 sijalla viisi. Pörssikärjessä on Sami Koski 12 ottelun tehoin 21+17 ja kakkosena Lassi Vänttinen tehoin 15+20.

Ilveksen tehokkain oli kaksi maalia tehnyt Jonne Haapasalo. Ilvekseltä puuttuivat ottelusta Miika Nieminen, Tommi Merto ja Tomi Sarajärvi. Ottelussa muistettiin myös Nokian Krp:n Salibandyliigaan nostanutta joukkuetta. Kunniavieraina ottelussa olleet pelaajat palkittiin erätauolla mukeilla.

Voiton myötä Nokia nousi sarjataulukossa 10 pisteeseen sijaluvun ollessa edelleen 11. Takana ovat kahdeksan pisteen OLS sekä suoraa putoamista vastaan kiivaimmin taistelevat Josba (4 pistettä) ja Ilves (3 pistettä).

Salibandyliiga jatkuu seuraavan kerran perjantaina 28.12. jälleen yhdellä Tampereen paikalliskamppailulla, kun Classic isännöi Kooveeta.