”Kultainen sukupolvi taannut suomalaisille unohtumattomia elämyksiä”

Kuva: Mikko Hyvärinen

Esa Jussila
Kotikisoissa 2010 puolikkaalla sydäntuuletuksella kotijoukoille terveisiä lähettänyt Esa Jussila on yksi maajoukkueessa lopettamisestaan ilmoittaneista pelaajista. Kuva: Mikko Hyvärinen

Suomen salibandymaajoukkue on saanut paljon kritiikkiä peliesityksistään Sveitsissä pelatuissa MM-kisoissa. Timo Mäkynen haluaa muistuttaa tuoreimmassa tunteikkaassa Tirsamaa-blogin merkinnässään, että maajoukkueen ”kultainen sukupolvi” on taannut suomalaisille maajoukkueessa unohtumattomia elämyksiä.

Mäkynen käy blogissaan läpi kokeneempien maajoukkuepelaajien lopettamisia.

– Pitää muistaa, että tällä pitkän yhteisen matkan kulkeneella runkoryhmällä on takana muun muassa kaksi hienoa, nimenomaan vahvasti voitettua maailmanmestaruutta. Samalla on käyty läpi aika, jolloin salibandymaajoukkue on noussut puheenaiheeksi kuppiloihin ja työpaikkojen kahvipöytiin, Mäkynen kirjoittaa.

– Kaikki tämä on tapahtunut aikana, jolloin moni näistä pelaajista on perustanut perheitään, matkustanut liigatauot maajoukkueen mukana, ollut pitkiä aikoja erossa pienistä lapsistaan ja taistellut tulevienkin sukupolvien edestä maajoukkuetapahtumien korvauksista.

Lue Mäkysen Pääkallo-bloggaus kokonaisuudessaan Tirsamaasta:

Tirsamaa: Nöyrä kiitos kultaiselle sukupolvelle

7 comments

  1. Kyllä! Kiitos hienoista hetkistä. 2008 MM-finaali on jäänyt erityisesti mieleen alkuhetkien riemastuksesta epätoivon partaan kautta räjähtävään loppuun. 2010 mestaruutta odotettiin ja huutoon vastattiin hienosti.

  2. Se on kumma kun kettuseen liittyvät blokit suljetaan aina heti! Onko tämä sitä nopeeta pelitapaa? Kun ei kerkeä kirjoittamaan edes mitään kun juttu jo vedetty kiinni.

  3. Mihu voisi olla pelaaja, jolle olisi syytä järjestää uralle komea loppu. Huippuarvostettu pelaaja molemmilla puolilla lahtea. Ikoni Storvretassa, kotimaassa Happeen mies. Siinähän olis sopiva jäähyväispeli. Mutta isosti sitten kun sen aika joskus on….