Liiga palaa MM-tauolta – Näin pelataan ennen joulua

Kuva: Ville Vuorinen

Herhiläiset
Osa suomalaisista salibandyfaneista edusti liigatauon aikana myös MM-kisoissa. Kuva: Ville Vuorinen

Miesten Salibandyliiga palaa tänään lähes kuukauden mittaiselta MM-tauolta. Edessä on viikon mittainen rutistus, jonka aikana määritellään asetelmia sarjan toiselle puoliskolle.

Tänään keskiviikkona pelattavassa Josban ja NST:n välisessä kamppailussa ratkotaan Karjalan herruus. Joukkueet kohtasivat sarjan ensimmäisellä kierroksella, jolloin ottelu päättyi sopuisaan 3-3-tasapeliin NST:n huimasta alusta (10 min 3-0) huolimatta.

Kotijoukkue Josban alkukausi on ollut hankala ja se saalisti ensimmäisen voittonsa juuri ennen MM-taukoa Ilvestä vastaan. Josba majaileekin sarjan toiseksi viimeisenä. Tampereen-reissu antoi kuitenkin osviittaa siitä, että kevätkaudella nähdään myös voittoja juhliva joensuulaisjoukkue.

NST tappelee tänäkin vuonna vimmatusti pudotuspelipaikasta. Joukkue on pelannut parhaimmillaan erinomaisesti ja kaatoi kärkijoukkue Happeen parhaassa flow-tilassaan. Pistelinko Janne Louhelaisen loukkaantuminen asettaa omalta osaltaan haastetta kymmenenneltä sijalta pudotuspeliviivan yli nousemiseen.

Perjantaina pelataan kaksi ottelua. Niistä mielenkiintoisempi käydään kärkijoukkue Happeen ja kolmantena majailevan Oilersin välillä. Joukkueet eivät ole vielä kohdanneet tämän kauden liigassa. Vastakkain asettuu kaksi nuoriin taitureihin luottavaa modernia salibandyjoukkuetta. Kumpikaan ei kaipaa pistemenetyksiä, koska sarjan kärkipäässä erot ovat pieniä. ”Vauhtia, vaarallisia tilanteita, taitoa ja tunnetta” -takuu tähän otteluun.

Perjantain toisessa pelissä Koovee saa vieraakseen paikallisvastus Nokian Krp:n. Alkukauden ottelu päättyi Kooveen 7-4-voittoon Raholassa. Molempien joukkueiden esitykset ovat vaihdelleet paljon alkukauden mittelöissä. Koovee kyttää pudotuspelipaikkaa yhdeksännellä sijalla. Krp on juuttunut sijalle 11, eikä sen auta enää hävitä, jos se edelleenkin halajaa pudotuspeleihin.

Koovee pelaa tällä viikolla myös toisen kotiottelun, kun se kohtaa lauantaina kahdeksantena olevan Erän. Selvää on se, että jokkueiden tämän kauden ensimmäisessä kohtaamisessa on jo kohtuullisen korkeat panokset pudotusepelipaikan suhteen.

OLS ja Loviisa ottavat yhteen lauantaina Oulussa. Näilläkään joukkueilla ei ole vielä käytännön kokemusta toistensa otteista kauden 2012-2013 Salibandyliigassa. Loviisa majailee tasaisessa sarjassa seitsemäntenä. OLS on parantanut sarjan edetessä, mutta kolmanneksi viimeinen sija ei varmasti tyydytä oululaisjoukkuetta. Loviisalaisia motivoi varmasti sekin, että pitkällä kotimatkalla tappio on mitä raskainta matkaseuraa.

Salibandyliigan alkukauden yllättäjiin lukeutuva TPS matkaa lauantaina Classicin vieraaksi. Classic on pelannut vakuuttavan alkukauden ja on sarjassa toisena tällä hetkellä. TPS pitää hallussaan viidettä sijaa ja sillä on tällä hetkellä kolme pistettä matkaa Classiciin. Kaikki kotiottelunsa voittanut Classic lähtee otteluun ennakkosuosikkina.

Viime kauden mestarilla SPV:lläkin on kahden ottelun viikonloppu edessään. Vierasmatka lauantaina Lappeenrantaan vie oman veronsa, vaikka joukkue sinne ennkkosuosikkina lähteekin. Valmistautumisaika seuraavaan peliin ei ole kovinkaan pitkä, koska seuraavana päivänä hallitseva mestari pelaa Turussa TPS:aa vastaan.

SPV:n viikonlopun pääfokus kohdistuu edellämainittuun TPS-SPV-otteluun. Siinä missä SPV:n kone on yllättäen ajoittain yskinyt, on TPS:n esitys ollut huomattavasti tasaisempi. SPV on tähän mennessä hävinnyt 75% kärkiotteluista, joten voitto yhden sijan ylempänä sijaitsevasta TPS:sta olisi sille myös henkisesti tärkeää. TPS ei ole vielä hävinnyt yhtäkään ottelua Caribia-hallissa, joka asettaa otteluun maukkaan lisämausteen.

Salibandyliigan tilastosivulle

Salibandyliigan otteluohjelma ennen joulutaukoa:

Keskiviikko 12.12.

18.30 Josba – NST

Perjantai 14.12.

18.30 Happee – Oilers
18.30 Koovee – Nokian Krp

Lauantai 15.12

17.00 OLS – Loviisa
18.00 NST – SPV
18.00 Classic – TPS
18.00 Koovee – Tapanilan Erä

Sunnuntai 16.12.

17.00 TPS – SPV

Maanantai 17.12.

18.30 Happee – OLS (Salibandyliigan Floorball Circus -ottelu Varkaudessa)

Tiistai 18.12.

18.30 Nokian Krp – Ilves

6 comments

  1. Ihme roiskimista tuo sarjaohjelma.
    Pelejä on miten sattuu pitkin viikkoa eri päivinä.
    Olisi lajikulttuuria pelata tiettyinä päivinä. Pysyisi jotenkin sarjatilannekin ajantasalla.

    Sitten joskus…

  2. Jep, olisi hyvä mutta sabaliigajengien pitää aika paljon mennä omien pelipaikkojensa varaustilanteiden mukaan. Ei ole vielä samaa vipuvartta kuin lätkällä.