Liigavalmentaja 10–1-murskatappiosta: ”1 000 euroa vetoa, että voitamme seuraavan pelin”

Jarmo Härmä (oik.) ei enää luotsaa OLS:a. Kuva: Salibandyliiga

Petri Kettunen ja Ray Backman
Ray Backman (oik.) toimii myös miesten maajoukkueen apuvalmentajana. Kuva: Mikko Hyvärinen

Loviisan Tor kärsi lauantaina Oulussa katastrofaalisen 10–1-tappion sarjanousija OLS:lle. Kamppailun jälkeen pettynyt Tor-luotsi Ray Backman haastoi vedonlyöntiin OLS-käskyttäjä Jarmo Härmän.

Backmanin ja Härmän vedonlyöntipuheet alkoivat ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Backman totesi, että Tor voittaisi varmasti OLS:n, jos seuraavana päivänä pelattaisiin uudestaan. Backman luotti myös vahvasti, että seuraavassa Tor-OLS-ottelussa Loviisassa kotijoukkue on voittaja.

Tor ja OLS kohtaavat seuraavan kerran runkosarjan päätöskierroksella 1. maaliskuuta.

Backman oli niin varma voimasuhteiden kääntymisestä, että tarjosi Härmälle tuhannen euron vetoa. Vedonlyöntitaustastaan tunnettu Härmä ei vetoon tarttunut.

– En lyönyt oikeasti vetoa. Ehdotin kyllä julkista vedonlyöntiä Härmälle. Hän tarjoutui miettimään, jos tarjoan kerrointa, Backman kommentoi maanantaina Pääkallo.fi:lle.

– Veto on edelleen voimassa. Härmä saa päättää summan, oli se sitten satanen, tonni tai kymppitonni. Kaikki käy, Backman veisteli.

Härmää veto selvästi kiinnosti, mutta hän muistutti, etteivät liigavalmentajat saa lyödä vetoa omista peleistään. Vedonlyönti oli lopulta vain leikinlaskua ja pätevää ennakkomaalailua seuraavaan kohtaamiseen.

Vedonlyönti on Härmälle harvinaisen tuttua, sillä hän on laskenut useita vuosia vedonlyöntifirmoille kertoimia ja toiminut yksityisenä pelisijoittajana.

Jarmo Härmä (oik.) Jani Alkion haastattelussa Salibandyliiga-kauden avausinfossa. Kuva: Salibandyliiga

– Olisin ottanut vedon vastaan, mutta ”Backe” taisi unohtaa, että hänkin on allekirjoittanut paperin, jossa kerrotaan vedonlyönnin olevan kiellettyä, Härmä kommentoi Pääkallo.fi:lle ja lisäsi, että joukkueiden harjoitusottelusta hän löisi mielellään vetoa.

Backman oli vielä maanantainakin mykistynyt lauantaina murskalukemista.

– Se koko reissu oli farssi. Seurajohto oli varannut lennot, että saadaan hyvät lähtökohdat otteluun. Lisäksi paikan päällä 28 Tor-fania, jotka olivat olleet matkassa yli vuorokauden bussilla. Meillä oli loukkaantumisten ja sairastumisten takia 11+2 äijää matkassa, Backman selosti.

– Peli alkoi meiltä tosi hyvin. Ensimmäisellä puoliskolla emme vain saaneet mistään sisään. Sitten yhtäkkiä kaveri oli naulannut neljän, viiden maalin johdon. Ensimmäisen erän lopussa meiltä hylättiin maali, joka tuli kuulemma yliajalla. Toisen erän alussa sitten emme saaneet maalia kahden minuutin 5 vs. 3 -ylivoimalla. Sen jälkeen alkoi mennä vati juntturaan itse kullakin. Ei ollut tuomareiden esitys parasta A-luokkaa. Kokonaisuudessaan ottelu oli totaalinen farssi, Salibandyliiga-ottelun irvikuva.

OLS-leirissä myönnettiin, että lukemat eivät kerro koko totuutta.

– Saatiin enemmän, mitä ansaitsimme. He eivät saaneet mistään maaleja. Lopussa näkyi, että me menimme neljällä ketjulla ja vastustaja kahdella. Olimme kuitenkin selkeästi parempia, Härmä kiteytti.

Joka tapauksessa ennakkoasetelmat ovat herkulliset Torin ja OLS:n kohdatessa maaliskuussa – ilman vedonlyöntiäkin. Tor haluaa varmasti näyttää kaapin paikan kotonaan.

– Toivottavasti pelissä on silloin isot panokset. Siihen aikaan ratkotaan pleijaripaikkoja, Härmä totesi.

Tuosta alta voi katsoa OLS-Tor-ottelun lehdistötilaisuuden. Videon lopussa Backman haastaa Härmän vedonlyöntiin.

7 comments

  1. Jos ilta oli valmentajan mielessä farssi, näytelmän pääosan esittäjää ei tarvi kaukaa hakea. Backmanin käytös oli varsin ala-arvoista pelin aikana ja näköjään myös pelin jälkeen. Olisiko syytä katsoa peiliin?

  2. Sanotaanko näin, että tämän päivän Happee-OLS -peli kertoo kaiken Olssin nykykunnosta. Sarjakärki pelasti kasvonsa tasurilla.

    Onkohan Backman ylimielinen vai muuten vaan pissapää, kun ei anna kotijoukkueen esitykselle minkäänlaista kunniaa? Ettei ois maajoukkueen viimeaikainen ”menestys” noussu hattuun… 😉

  3. Backe…mies sai hyvät haukut Aamulehdessä kisojen jälkeisenä päivänä. Tunnetaan miehenä joka ei löytänyt classikiin ykkösketjua 2 vuodessa.

  4. No hyvä, sittenhän voidaan todeta että Peltolan putkassa, pelaajistossa ja yleensäkin koko C:n organisaatiossa on kaikki edelleen erinomaisessa kunnossa, ja nyt kun Bäkke on muualla niin keväällä voitetaan mestaruus 3-0, sitten seurajoukkueiden mestaruus ja varmaan muutama muukin pokaali!

    PS: ja propsit OLS:lle!

  5. Taitaa bakke saada liian paljon liksaa, kun voi noin vain heittää tonnin suohon. Tor ei tolla pelillä pärjää edes divarissa.