Maajoukkuevalmennus Jyväskylässä tekemässä MM-loppuyhteenvetoa

Kuva: IFF

Petri Kettunen ja Mika Ahonen
Suomen kisaprojekti päättyi mahalaskuun MM-finaalissa. Kuva: IFF

Suomen maajoukkuevalmennus oli sunnuntaina kokonaisuudessaan koolla Jyväskylässä Happeen ja SSV:n välisen cup-välierän yhteydessä. Twitteriin tihkui illan aikana tietoja Petri Kettusen läsnäolosta ”Monnarilla”, ja syykin selvisi illan Urheiluruudusta.

Happee eteni kotiottelustaan cupin finaaliin 6-5-jatkoaikavoitolla SSV:stä, mutta maajoukkueen osalta illan etukäteen tärkeimpänä asiana oli johtoryhmän kokoontuminen tekemään kaksi vuotta kestäneen MM-kisaprojektin loppuyhteenvetoa.

Urheiluruudun jutusta selviää, että maajoukkueen valmennusjohto on halukas jatkamaan tehtävissään MM- kisojen finaaliromahduksesta huolimatta.

Päävalmentaja Petri Kettusen 2+2-vuotinen sopimus on katkolla. Salibandyliiton toiminnanjohtaja Jari Kinnunen kertoi aiemmin Pääkallo.fi:lle, että Salibandyliitto voi halutessaan käyttää kaksivuotisen option, ja että asiasta on käyty keskusteluja.

Urheiluruudun jutussa kuullaan maajoukkuevalmentajien sekä hyökkääjä Harri Forstenin mietteitä. Maajoukkueen luottohyökkääjä Forsten ei ole vielä päättänyt jatkamisestaan maajoukkueessa.

Urheiluruudun juttu on katsottavissa täällä

15 comments

  1. Ketä tilalle?

    Matti Kaipio?
    Toni Järveläinen?
    Seppo Pulkkinen?
    Teemu Kalinainen?
    Jere kaistinen?

  2. Taktiikka kusee ja valmennus syyttää suomalaisen salibandyn tilaa ja yleisö liian vanhoja pelaajia. Just näin. Pitäis olla valmennuksella selkärankaa vähäsen. Karvaus oli aivan säälittävää jokaisessa kunnon pelissä, ei vuosien kokemuksella lajissa hajuakaan mitä yritettiin ja maajoukkueen pitäisi olla lippulaiva. Ei ole ehkä helppoa löytää uusia nimiä, mutta ei ole muuta vaihtoehtoa. Johan ruotsalaisilla hauskaa olisi kun Suomessa jatkettaisiin samoilla nimillä, jotka ei kaksinkertaisina maailmanmestareina pystynyt parempaan kuin 30 min 9-0. Ei tarvitse syytellä valmennusta…paitsi jos eivät osaa kantaa vastuuta epäonnistumisesta.

  3. Ja miksi et ymmärrä mitä yritettiin? Oot joku 90-lukunen noppafemman mies?

    Jarmo Härmä maajoukkueen johtavaksi! 🙂

  4. Juu tai… hetkinen…mä taisinkin syntyä -88. Ja noppafemman kun mainitsi..siltähän se muuten näytti. Kaks äijää hyppii reippaasti vastassa vastustajan maalin tuntumassa(tai takana), kukaan ei mene kunnolla runkoon kiinni ja vastustaja puhkoo kahden äijän höntsän ja tulee heittämällä laitaa ylös 4-3,4-2. 3-2 ja 3-1 ylivoimahyökkäyksiin. Kun sentteri ei kerennyt omilta velvoitteiltaan (mitkä ikinä pelikirjan mukaan olivatkaan) paikkaamaan niin pakki yritti lopulta pysäyttää vastustajan nousun 5-7m omasta maalista. Kaksi vuotta sitten Helsingissä Ruotsi ei päässyt edes puolen kentän yli pallon kanssa, taisi Nykyn muuri olla tarkkaan rakennettu ja äijät toteutti. Nyt jo sveitsi vei suomea juuri luokattoman karvauksen takia, he eivät vain pystyneet viimeistelemään. Ruotsi teki sen mitä pelkäsin jo ennen kuin finaali alkoi ja katastrofi koitti. En yritä olla mikään salibandyprofeetta, mun mielestä karvaus vain oli aivan käsittämätöntä…ja kai siellä jotain oli valmennuksen pelikirjassa pielessä kun samat maailmanmestarit kaikkien aikojen kovimmilla fysiikkatestituloksilla olivat noin paljon jäljessä Sveitsiä ja…mikäs se toinen olikaan…?

  5. ekannakin, noppafemmaa on aika lailla turha halveksia, se on toimiva systeemi, jos sitä pelaa oikein. Siihen on moni ilmaveivari kaatunut. on ganska sama onko se 1-2-2 2-1-2 2-2-1 -systeemi jos tekeminen mättää, niin adios

    tokana, oliko joidenkin mm-pelaajien fyssari siinä iskussa mitä piti; kohoset, tiitu, järvi

    hyvärisen poissaolo ?–> vaikutus Vänttiseen

    Tulevaisuuden tuulissa näyttää valitettavasti pahalta vs Ruotsi ja Nykky kun liuottaa tekniikan/taktiikan Sveitsiläisten fysiikkaan, niin oho.

  6. Kaarinassa vahvaa työtä tehnyt Toni Järveläinen ja Olssin Jarmo Härmä vahvimmat ehdokkaat 2014 tai 2016 kisoihin päävalmentajaksi.

  7. Joo ei nopassa mitään välttämättä ole, jatkoin edellisestä kritiikistä lähinnä. Vaikka en kyllä muista kuka olisi tällä tasolla menestynyt sillä vähään aikaan. Mielestäni joko ohjataan porrastetusti suht passiivisesti, mutta ärhäkästi tai sitten juostaan kaveri miesvartioinnilla päädystä läpi. Nyt mentiin kahdella miehellä kysymään kaverilta, että ”hei, et sä viitsisi antaa sen mulle” ja sitten kaveri juoksi jatkuvasti ohi ja vaarallisesti hyökkäykseen.

    Toi Paras fysiikka oli Kettusen oma kommentti joskus ennen kisoja siitä kuinka kesän fysiikka testeissä tulokset olivat kovempia kuin koskaan ennen. Tiitu oli mun mielestä entisellään, ei ole vain koskaan ollut mikään pikakiitäjä, enemmänkin tasapainoinen vahva urheilija. Mihu ehkä vähän hidastunut, mutta pätee sama kuin Tiituun. Mikko Kohonen oli selkeästi polvensa kanssa jo jatkoajalla ja tuskin jatkaa SPV:ssä enää ensi kaudella. Järvellä ja Kivilehdolla oli loukit ja varmaan tuntui. Tuolla joukkueella olisi pystynyt pelaamaan vaan paljon paremmin toisella taktiikalla, nimenomaan karvauksella. Vauhtia oli toki pudonnut pelaajavalintojen takia (esim.Vehkaoja ja Bolsström lopettaneet), mutta aikas kovia äijiä olivat ja vauhtia riittävästi.

    Hyvärisen poissaolon en näkisi olleen kovinkaan ratkaiseva, vaikka olisi vahvistus ollutkin. Tosin…kertookohan poissaolo sittenkin jostain muustakin kuin työkiireistä?

  8. Hyvärinen itse sanoi, että poissaoloon vaikutti myös motivaation puute.

    Mitä maajoukkueen pelillisestä puolesta, niin karvaushan oli välillä sovellettu W. Pyrittiin painottamaan ja ohjaamaan jätkät toiselle puolelle kenttää, missä haettiin aktiivisesti riistoja. Ongelma näytti olevan vain kaksinkamppailujen häviäminen puhtaasti joka puolella kenttää.

    Näkisin suuremmin ongelman olleen kuitenkin hyökkäyksien vaihtumisessa puolustamiseen. Puolustusvalmius oli onnetonta, ja keskialueen riistojen kautta tehtiin huikea määrä maaleja suomelle. Pakka oli levällään -> puolustusvalmius 0.