Parviainen lähtökuopissa Superliigasta – vailla työpaikkaa

Kuva: perwiklund.se

Kauden alla Ruotsin Superliigan Dalenin päävalmentajaksi loikannut Iiro Parviainen saattaa joutua jättämään pestinsä uumajalaisseurassa. Asia ilmeni, kun Innebandymagazinet kysyi Parviaisen luotsamaan Latvian kisamenestyksen merkityksestä ruotsalaisjoukkueen valmentamiseen.

– Näyttää siltä, että nykyisessä tilanteessa Dalenin päävalmentajan pestini saattaa olla ohi. Seura ei ole löytänyt minulle työpaikkaa valmentamisen lisäksi, ja jos mitään ei tapahdu joulukuun aikana, niin joudun lähtemään, Parviainen kommentoi Innebandymagazinetille.

Parviaisen Dalen sijoittui Champions cupissa toiseksi ja majailee Superliigassa kahdeksantena kaksi ottelua hävinneenä.

– Olen saanut muutaman tarjouksen, mutta mieluiten pysyisin täällä. Olen tykästynyt sekä kaupunkiin että joukkueeseen. Lisäksi koen, että olemme pelanneet hyvin, kun katsoo sarjataulukkoa tai Champions Cupin tuloksia. Olisi erittäin suuri pettymys, jos joutuisin lähtemään täältä.

Parviainen itse antaa ymmärtää, että hänelle kävisi ”työ kuin työ”, mutta seura ei ole saanut järjestettyä hänelle yhtäkään työhaastattelua neljän kuukauden aikana. Alkujaan hänelle oli kuitenkin luvattu työpaikka valmentamisen ohella.

– Olisi luullut, että se olisi ollut kaikkein yksinkertaisin osuus, mutta nyt tuntuu täysin päinvastaiselta, tilittää Parviainen.

Vaikka Parvianen mainitsee muutama päivä takaperin tehdyssä haastattelussa, että pelit Dalenin peräsimessä saattavat olla jo ohi, antaa salibandypersoonan tuoreehko Twitter-viesti hiukan erilaisen kuvan tilanteesta:

– Sunnuntaina vastassa Storvreta. Toivottavasti juhlat menneet hurreilla pitkäksi ja Mihulla vielä mieli maassa..;-) .

19 comments

  1. Iirohan on vanha taksikuski ja ruotsissa taksiyrittäjyys vapaata. eli ei kun taksilupa hakuun 😀

  2. Ilmeisesti tuo kielitaito on vähän puutteellinen? Luulis, että siivoojan tai bussikuskin hommia olis tarjolla. Erikoista kyllä ettei seura ole mitään pystynyt järjestämään.

  3. Jag pratar väldigt bra svenska men förstås inte vilken rol det spelar här? En osaa ajaa Formulaa mutta kritisoin joskus kuskeja. En myöskään uskalla hypätä K120 mäestä mutta silti joskus tulee haukuttua suomalaisia mäkimiehiä. Joten Maalitykin pointtia en ymmärrä.

  4. Siis hävinnyt KAKSI peliä ja vasta KAHDEKSANTENA? Siis oikeasti? Eiköhän sieltä nyt joku työpaikka löydy. Ite vaan reippaasti kyselemään. Joku tässä haiskahtaa.

  5. Jos olisi seuralla aitoa halua pitää Iiro valmentamassa, niin löytyisi se työpaikka välittömästi. Tällä tavalla saadaan molemmin puolin tämä ”erottaminen” hoidettua tyylikkäästi.

  6. Yllätys että Iiro jo ilmoittaa että ”ehkä” tullaan kotia. Ei savua ilman tulta, etenkin Iiron kohdalla.

  7. Kaksi tappiota kertoo SSL:n tasaisuudesta, kärkipaikoille matkaa 2p. Jutun mukaan työpaikka on uupunut syksystä alkaen, joten ei kai sen kummempaa asiassa ole?

  8. Missään ei jakseta kovinkaan kauaa Iiron käytöstä. Iiro taitaa olla salibandyn Raimo Summanen (tosin sillä erotuksella että Summanen oikeesti on hyvä valmentaja). Missä on Iiron näytöt valmentajana?

    ”Alkujaan hänelle oli kuitenkin luvattu työpaikka valmentamisen ohella.” – Eikö aikuinen mies voi itse hankkiutua sitten vaikka ikkunanpesijäksi?

  9. ” Missä on Iiron näytöt valmentajana? ”. Olisiko ne nyt sitten vaikkapa siellä ruotsin puolella viimeisimmät? CC-hopea ja hyvä alkukausi joukkueensa kanssa.

    ”Alkujaan hänelle oli kuitenkin luvattu työpaikka valmentamisen ohella.” – Eikö aikuinen mies voi itse hankkiutua sitten vaikka ikkunanpesijäksi? T : Jukka, 12v..

  10. Iiro twiittasi ihan just tämän jutun julkaisemisen aikoihin, julkisesti:

    ”Näyttäisi siltä, että kausi loppuun länsinaapurissa. Erittäin hyvä juttu. # plan b # innebandy # puhelu #”

    Ja tämä oli se oikea Twitter-Iiro, eikä hauska parodia-ansa, elleivät sitten olekin oikeasti toisinpäin …

  11. Sama tuli bongattua mitä Töyrylä täällä tiedottaa. Eli ilmeisesi löytyi se ikkunanpesijän paikka. Siinä mielessä samoilla linjoilla Sopan kanssa, että eikö iso mies löydä itse hommia, jos seura ei siihen kykene? Toki varmasti ärsyttää, jos jotain on luvattu, mutta jos kerran kielitaito on hallussa niin eipä tuo rakettitiedettä ole etsiä duunia.

  12. Minkäköhän takia nää muutamasatatuhatta työtöntä Suomessa ei mee töihin kun on kuitenkin aikuisia, eihän se hakeminen oo rakettitiedettä. Siinä on vaan se pikku mutta, että kun ei sitä töitä ole välttämättä tarjolla. Joo ja tiedän et siellä on niitä laiskojakin, ketkä ei töihin halua. Tuskin tuo tilanne tuolla länsinaapurissa paljoa paremmin ole, et töihin vaan mennään. Eiköhän siihen suhteita tarvita ja niitä tuskin Iirolla vielä hirveesti Ruotisn puolella on. Siksi seuran apu varmaan välttämätöntä.

  13. Jospa Iiro muuttaisi Seinäjoelle ja aloittais naisten valmentamisen. Jos nekin saisivat joskus pisteitä…