Sarjanousija anasti pisteen sarjakärjeltä – ”Valoisa kevät luvassa”

Miesten Salibandyliiga-joukkue OLS pääsi mukavissa tunnelmissa joulun viettoon. Lauantaina sarjanousija kyykytti Loviisan Toria peräti lukemin 10–1 ja maanantaina OLS:n vireen sai kokea sarjakärki Happee.

Happee ja OLS päätyivät värikkäiden vaiheiden jälkeen 8–8-tasatulokseen. Hienon syksyn pelannut ja kovia maalilukemia jatkuvasti takonut Happee ei saanut missään vaiheessa karistettua OLS:a kannoiltaan. Joukkueet latoivat maaleja tasatahtiin, sillä erälukemat kirjattiin 2–2, 4–3 ja 2–3.

– Pisteet siis jakoon melko oikeutetusti. Happee ei ehkä aivan parhaimmillaan. OLS:n keväästä voi povata näillä otteilla erittäin valoisaa, Happeen Twitter-tilillä kiteytettiin.

– Voitettu piste. Olssi oli kyllä hyvä, Happee-pakki Janne Kainulainen puolestaan visersi.

– OLS tasonnosto ekojen pelien jälkeen ansaitsee tunnustuksen. Erinomaista työtä pelaajilta ja mr. Härmältä, Kalevan urheilutoimittaja Kimmo Siira twiittasi.

OLS:n tehokkaimpia olivat Valtteri Parviainen (4+0) ja Ville Oksa (2+2). Happeen kovimmat tehot kirjasi Peter Kotilainen (1+2).

Happee–OLS pelattiin poikkeuksellisesti Varkaudessa. Katsojia oli Varkauden liikuntatalolla 682.

Salibandyliigassa pelataan vielä yksi kamppailu ennen joulua, kun Nokian KrP ja Ilves kohtaavat tänään Tampereen Raholassa klo 18.30 alkaen.

Happee–OLS-ottelun tilastot.

9 comments

  1. Parviainen -94, Kotilainen -94 joukkueen parhaat nikkarit. Tietää poikamajulle hyvää kun -94 paras ikäluokka Suomessa koskaan ja saavat pelata vielä kisoissa ”vanhempana” ikäluokkana.

  2. Kuuma paikallismatsi Raholassa houkuttelee arvatenkin vähintään 800 ihmistä paikalle.

  3. Ongelma poikajunnujen ikäluokassa on maalivahdit. Ei tahdo löytyä viime kisojen tapaista vastuunkantajaa.

  4. Kaikki kunnia OLS:lle, joka oli paremmin valmistautunut peliin ja vei sitä kevyellä jalalla oikeastaan koko 1. erän. Happee oli aika unessa. Lisäksi sarjajohtajan otteissa oli ajoittaista ylimielisyyttä, puskettiin ja leikiteltiin alimpana pallollisena ja menetettiin peliväline vaarallisesti näistä johtuen. Joukkuepeli oli hakusassa. Myös muutama ”varma” jäi laittamatta sisään ja jonkinlainen hosuminen leimasi peliä yleensäkin.Kaiken kruunasi junnupeliä tuomitsemaan tullut tuomariparivaljakko, joka otti turhankin isoa roolia. Asiaan vihkiytymätön voisi ajatella, että näiden ”kotipelien” vapaaehtoinen vienti yli sadan kilometrin päähän täytyy olla joko imagollisesti, taloudellisesti tai PR-mielessä todella iso juttu, muutoin sitä on tiukassa sarjassa hieman vaikea ymmärtää.

  5. Komppaan täysin edellistä kirjoittajaa. Nyt ollaan sitten kahtena edellisenä kautena otettu ”sarjajumboilta” tasurit Varkaudessa parhaimmillaankin keskinkertaisella pelillä. Mun mielestä Joroisten väki voisi tulla linja-autoilla Monnarille ja päästä siten hommaan kiinni. Tuskin tässä näin nykyisellään järkeä on. Max. harkkapeli savossa tai Jyppi pelaamaan Seinäjoelle runkosarjamatsi, että duudsonit näkis livenä liigakiekkoo. En tiiä…

  6. Jos selityksenä keskinkertaiselle pelille on 100 km:n pelimatka, niin ehdotan oululaisille 10 pisteen etumatkaa kauteen kilometrikorvauksina. 100 km ei riitä edes perille ”paikalliskamppailuun” pohjoisessa.

  7. Taisi Tommy Koponen kiteyttää sen viimekauden lopulla melko hyvin:
    ”Jos haluaa voittaa, on aivan se ja sama missä kaukalossa tai hallissa pelaa, aina pitää olla valmis voittamaan ottelu..”

    Yleinen ammattimaisuus näinkin tasaisessa liigassa on otettava joka ottelu ja harjoitus huomioon. Joukkueen johdon ja valmennuksen tehtävä on paimentaa pojista miehiä ja amatööreistä ammattilaisia kun puhutaan pelin ja vastustajana kunnioittamisesta. Ehkä jokunen vuosi sitten pystyi tulla hallin kulmalle nortti huulessa ja ottaa kolme IS-tähteä..Ei enää.

    Voi olla, että Happeella oli valmistautumisessa jokin pielessä. Mikäli nimim. ”Kotona Varkaudessa” on uskomista pelin tapahtumista, olis Varkaudessa varmasti ollut tasaisempi vääntö ja/tai murhaavampi lopputulos jos Happee olisi ollut valmis otteluun yhtä nöyrästi kuin OLS tuli muutaman sadana kilometrin päästä.

    Eikä tuo 100km etäisyys ole Happeellekkaan mikään ongelma. Kyllä ukoille reissaaminen on tuttua siinä missä muillekin liigajoukkueille OLS:sta puhumattakaan.