Seitsenkertaisen Suomen mestarin yllätyssiirto Divariin – ”Tosi vaikea päätös”

Otto Moilanen (vas.) palaa liigakentille Loviisan paidassa. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Kari-Matti Ratsula (oik.) pelaa jatkossa sarjatasoa alempana. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Miesten Divari-joukkue ÅIF kertoi viime viikolla kovasta värväyksestä. SSV:n monivuotinen puolustaja Kari-Matti Ratsula, 30, siirtyy sipoolaisseuraan.

Ratsula ehti pelata SSV:ssä 11 kokonaista liigakautta. Ruotsin Superliigassa Ratsula pelasi kauden 2010–2011 Helsingborgin joukkueessa. Suomen MM-kisajoukkueeseen Ratsula kuului 2004 kisoissa.

Mitaleita Ratsulalla on Salibandyliigasta peräti kymmenen, joista seitsemän on kultaisia. Palkintokaapissa on myös muun muassa European Cupin ja Champions Cupin voitot.

– Mietin ensin, että lopetan. Aika ei riitä vaativan koulun takia. SSV:ssä pitää treenata kovaa ja sitoutua. Yhtälö ei vain toiminut, Ratsula sanoo Pääkallo.fi:lle.

Lukionkin kesken jättänyt Ratsula on 30-vuotiaana löytänyt vihdoin kipinän koulunkäyntiin. Ratsula opiskelee kellosepäksi.

Koulun lisäksi liigapelien lopettamiseen on toinen iso syy. Ratsula on viime vuodet kärsinyt useista vammoista. Eniten ovat kiusanneet lonkan rustovamma ja polviongelmat.

Kari-Matti Ratsula ei ehtinyt tällä kaudella pelata pelin peliä SSV:n paidassa. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

– Olisin pystynyt pelaamaan kauden loppuun SSV:ssä, mutta se olisi vaatinut todella paljon töitä, jotta paikat pysyisivät kunnossa, Ratsula perustelee.

– Päätös oli tosi vaikea, kuitenkin tavallaan lopetin. Kurren (SSV:n manageri Westerlund) kanssa kävin keskustelua ja hän sanoi, että saa siirtyä, muttei toiseen liigajengiin.

– Tiedän, että tulee varmasti ikävä SSV:tä ja ystäviä joukkueesta, koska on aina tottunut antamaan kaikkensa juuri SSV:lle. Ja nyt on aika vaikea miettiä, että pitäisi taistella jonkun muun jengin logon eteen.

Oliko liigaura oikeasti nyt tässä vai nähdäänkö syksyllä 2013 salibandystä ”perinteinen” comeback?
– On se tässä, ellei ihmeitä tapahdu. Mutta ei kai sitä ikinä voi sanoa ei koskaan. Se harmittaa, että olisin halunnut pelata viimeisen pelin SSV:ssä.

Miksi sitten joukkueeksi valikoitui juuri ÅIF? Syy löytyy pelaajistosta, tai tarkemmin sanottuna yhdestä pelaajasta. ÅIF:n taitava pistenikkari ja ex-SSV-hyökkääjä Wilhelm Wainio on Ratsulan läheinen ystävä.

– Suurin syy on se, että Wili on siellä. Toki he tarjosivat kokonaisuudessa hyvän paketin. Koulu ei kärsi pelaamisesta. Lisäksi pelit ovat riittävän lähellä Sipoossa.

Ratsulalle on myös tärkeää, ettei toiminta ÅIF:ssa ole pelkkää läpsyttelyä.

– Joukkueessa on hyvä meininki. Kävin jo kesällä heidän höntsyvuoroillaan. ÅIF:n tavoite on kolmen joukkoon Divarissa, joka riittää minulle. Toiminta on riittävän totista. Alemmissa sarjoissa ei varmaan pää kestäisi.

Ratsula pelaa ensimmäisen pelinsä ÅIF:n paidassa lauantaina Steelersia vastaan vieraissa klo 17.00 alkaen.

6 comments

  1. Kyllä on tälle miehelle ihan oikea sarja. Taitaa olla vaan taso divarissakin liian kova ratsulan pojalle. Edustaa sitä maailman hitainta salibandya ja muutenkaan taidot enään kyllä ole silmiä hiveltäviä.

  2. ”Kovalle värväykselle”: Aika hyvät meriitit kundilla on Suomen kaikkien aikojen kovimmasta seurasta ollakseen noin huono kuin kuvailit…

    Hieno ura, Kari-Matti!

  3. Juu puhuin nykyisestä tilanteesta en siitä mitä mies on joskus tehnyt.
    Ssv riveissä 2 viime kautta aivan turisti. Ja ei ratsulalla ruotsissakaan sen vahvemmin mennyt.

  4. on että aina pitää päästä sitä puukkoa heilauttaan?Tuskin olisi Ratsula SSV:n sopimuspelaaja jos olisi ”turisti”. Selkeesti jollain täällä kova arvostus SSV:n pelaajavalinnoista vastaaviin henkilöihin..Amu, Kurre yms. No eihän toi duo joukkoineen hirveen montaa mestaruutta ole voittanut että eihän ne salibandysta varmaan juurikaan ymmärrä. Joopa.

  5. Muistan aikoinaan miten Ratsula olis junnuissa aivan ylivoimainen. Hirveä pommi lähti tarvittaessa ja muutenkin ukko oli ikäluokkaansa nähden todella kova pelimies.