Suomelle paha nöyryytys – Ruotsi murskavoitolla MM-kultaan

Ruotsi jyräsi suvereenisti MM-kultaan. Kuva: IFF

Patrik Åman
Kuva: IFF

Ruotsi otti salibandyvaltikan Suomelta MM-finaalissa täysin suvereenilla esityksellä. Suomi oli finaalissa etenkin kaksi ensimmäistä erää pahasti jyrän alla. Ruotsi johti ottelua jo 9-0, ja loppunumerot olivat lopulta 11-5. Pääkallo.fi seurasi ottelua myös erä erältä.

Ruotsi aloitti Suomea vastaan maalinteon jo ottelun avausminuutilla Kim Nilssonin toimesta. Ruotsi vei avauserän 3-0.

Toisessa erässä Mattias Samuelsson iski Ruotsin 5-0-johtoon ajassa 25.06. Samassa ajassa Petri Kettunen päätti käyttää aikalisän ja vaihtaa Eero Kososen maaliin Henri Toivoniemen tilalle.

Suomen pelissä näkyi etenkin toisessa erässä pahaa turhautumista. Lassi Vänttinen hermostui laitatilanteessa räikeimmin ja otti jopa Henrik Quistia naamasta kiinni.

Suomi aloitti maalinteon toisen erän lopulla, kun Jani Kukkola kavensi pelin 1-9:ään.

Kolmanteen erään Suomi hieman piristyi ja Tero Tiitu pääsi takatolpilta viimeistelemään kavennuksen 2-9:ään ja Lauri Kapanen keskeltä 3-9:ään. Päätöserässä Suomelta onnistuivat maalinteossa myös Mikko Kohonen ja Jani Kukkola.

Suomen päätöserän pienen piristymisen jälkeen Ruotsi vei ottelun lopulta 11-5 ja julhii maailmanmestaruutta kahden Suomen MM-kullan jälkeen.

Pääkallo.fi kertoo lisää ottelusta illan aikana.

Suomi – Ruotsi 5-11 (0-3, 1-6, 4-2)

1. erä: 0.58 Kim Nilsson (Karl-Johan Nilsson) 0-1, 16.33 Patrik Malmström (Kim Nilsson) 0-2, 18.31 Malmström (Kim Nilsson) 0-3.
2. erä: 22.09 Robin Nilsberth (Anton Karlsson) 0-4, 25.06 Mattias Samuelsson (Rasmus Enström) 0-5, 25.55 Linus Nordgren (Joel Kanebjörk) 0-6, 28.33 Samuelsson (Henrik Quist) 0-7, 30.26 Sundstedt (Kanebjörk) 0-8, 31.31 Kim Nilsson (Patrik Åman) 0-9, 38.11 Jani Kukkola (Mika Kohonen) 1-9.
3. erä: 40.53 Tero Tiitu (Harri Forsten) 2-9 tv im, 41.08 Lauri Kapanen (Kukkola) 3-9, 42.30 Rasmus Enström (Henrik Stenberg) 3-10, 52.48 Stenberg (Kanebjörk) 3-11, 53.16 Mikko Kohonen (Kapanen) 4-11, 59.06 Kukkola (Mikko Kohonen) 5-11.

Torjunnat:
Henri Toivoniemi Suomi 2+0+0= 2, Eero Kosonen 0+6+4=10 (vaihto 25.06)
Patrik Åman Ruotsi 6+3+9=18.

Jäähyt: Suomi 2×2 min, Ruotsi 4×2 min.

Erotuomarit: Petr Cerny ja Jiri Janousek, Tshekki.

Yleisöä: 10 518 (loppuunmyyty).

Joukkueidensa parhaina palkittiin Suomen Jani Kukkola ja Ruotsin Kim Nilsson.

143 comments

  1. Tää on vähän samaa luokkaa ku Heikki ”Maailman Hitain Heikki” Kovalainen. Koko turnaus aivan käsittämätöntä alisuorittamista, niin pelaajilta kun valmennukselta. Helppo haukkua hävityn pelin jälkeen toki, mutta se ei silti tosiasoita poista. Hyi!

  2. Olis ollut pienempi häpeä hävitä jatkoajalla eilen. No tämä oli kunnon herätys ruususen unesta jossa ollaan oltu parin viime vuoden aikana. Tosin tuolla miehistöllä Ruotsi dominoi ainakin kolmet seuraavat kisat vielä.

  3. Ihan oikein Nykyn potkuista päättäneille. Tämän siitä saitte kun vaihdoitte Nykyn pois, HAHHAH!

  4. Eikö Suomesta löydy parempia kommentaattoreita kuin tylsät Vehkaoja, Manner ja Huttunen. Pelaajien kavereita ei kannatta värvätä ”asiantuntijoiksi”. Juontaja Petra Manner oli vaivautunut, kun studiovierailta ei saanut minkäänlaista analyyttistä kommenttia

  5. Jokohan myös seinäjoki heräs kun näki ettei siitä Koskesta oo eikä tule suomelle mitään sateentekijää!! 😀

  6. Vänttinen aivan turha mies, oikean laidan seisoja. Samoin johansson, savolainen, koskelainen. Siinä suurimmat alisuorittajat.

  7. M.O.T. todella suuria virheitä liiton johdolta!

    1. Valittiin Kettunen päävalmentajaksi eikä Nykkyä vaikka oli voittava valmentaja, mitä Kettunen oli voittanut valmentajana?

    2. Ei valittu nuoria ja nopeimpia pelaajia heti 2010 kisojen jälkeen, vaan uskottiin että kokemus on ainoa valintakriteeri ja palkitaan maajoukkuepaikalla vaikka olisit jo esim. liigassa jäänyt nuorempien jalkoihin.

    3. Jatkuvasti hehkutettiin kahdesta maailman mestaruudesta, puhuttiin 15. maailmanmestarista vaikka hävittiin harjoitusotteluissa Ruotsille

    4. Växjön tunauksessa oltiin sekaisin, ei ollut kuin yksi ketju KKK joka sai onnistumisia, seurauksena ainoastaan Tero Kosken valinta

    5. Valittiin teemaksi maailman nopein salibandy vaikka ei ollut maailman nopeinpia pelaajia, vaan vanhan koulukunnan pelaajia. Eivätkä olleet omissa joukkuissaan tottuneet moderniin salibanyyn

    6. Ei osattu rakentaa joukkueelle ketjuja, vielä loppuottelussa kokeiltiin eri kokoonpanoja (kohta 1.)

    Toivottavsti nyt tehdään nopeita ratkaisuja eli uusi päävalmentaja ja nuoria pelajia harjoittelemaan uutta pelisysteemiä. Näin teki Ruotsi kaksi vuotta sitten ja tässä tulos

  8. Nykyn saa takaisin, rahalla. Pyysi Salibandyliitolta kaksi vuotta sitten tiettävästi 80 000 euroa kaudesta päävalmentajana, ei kuulemma ollut rahaa. Sveitsi tarjosi 100 000 ja asia oli selvä. Kantsis miettiä, jos nyt rahaa jostain löytyisi.

    Kettunen heti pihalle, ja joukkue kokonaan uusiksi. 90-luvulla syntyneitä rinkiin, ne on jo ihan aikuisia. Nyt nuorin taisi olla 25-vuotias Wardi. Ruotsi näytti hyvin mallia.

  9. Eiköhän sovita, että tappio oli Sami Kosken ja kommentaattoreiden vika. Niin ja Mika Kohosen, koska hänet valittiin maajoukkueeseen ja hän suostui menemään kentälle. Tai Mikke Järven, joka toipui vatsatulehduksesta liian nopeasti.

  10. Tässä ovat Kettusen näytöt!Suomen nopea peli!!! 4Pron kannattaa myös vaihtaa asiantuntijaa (höpöttäjää) puhumattakaan maajoukkueesta.

  11. Kettusen päätyö on Itä-Suomen liikuntaopistolla (kuukausipalkka) vai mikä se paikka onkaan nimeltään. Maajoukkuevalmennus on vain sivuhomma. Tuskin liitto siitä 40 000 enempää maksaa. Hyvää säästöä.

    Kyllä liiton kannattaa vähän miettiä miten rahat sijoittaa.

  12. Kettunen vaihtoon ja äkkiä. Ei tuolla puolustamisella ja seisovalla 90-lukulaisella avauspelaamisella voiteta Ruotsia, eikä tulla voittamaan.

    Siinä suurin syy tappioon.

    Pelaajistosta Kivilehtoa ei tuossa kunnossa kannata ottaa maajoukkueeseen. Koko aika joutuu tuuppimaan selästä kaveria kaksin käsin, jotta pysyy jotensakin kaksinkamppailussa mukana.

    Muista vanhoista sotaratsuista Tiitun ja Järven maju-pelit voisi laittaa jo historian kirjoihin ja näistä kannet kiinni.

    Kaikkinensa. Uusi sukupolvi peliin, valmentaja vaihtoon ja pelikirja päivitettäköön tälle päivälle.

  13. Kukas tuolla tesoma ylisuoritti, ei sitten kukaan! Mikä eniten ahisti toi loppu pelin 6-5 vääntö, eikö oikeesti suomesta löydy parempaa äijjää vasempaanlaitaan kun järvi? Joka ikisestä seurajoukkueesta.

  14. Suomen täytyy tehdä Ruotsit. Uskoisin että 6 vuoden päästä ollaan taas valmiita voittamaan.

  15. Ai että Suomen maalla on paljon salibandytietämystä. Kaikki vielä sattuneet kommentoimaan tänne samalle sivustolle. Muhaha!! Pariin mieheen näköjään kaaduttiin finaalissa…

  16. Miksei kukaan kommentoi Esa Jussilan panosta? Kaveri ei ollu mitään käyttöä näissä kisoissa. Eikä ole tulevaisuudessakaan.

  17. kertokaapas nyt ihan omin sanoin minkälainen joukkue olisi se uusi sukupolvi. olisi pitänyt ajaa jo jonkin aikaa sisään pelaajia. eikä valmentajan vaihdos ole aina se oikea tapa. tosin jos nyt vaihdeta joukkue pitää vaihtaa myös (pää)valmentaja tai antaa vanhalle vielä kahdet kisat, mikä olisi se kaikein paras vaihtoehto jatkuvuuden kannalta.

  18. Tämähän ei tullut millään tavalla yllätyksenä. Viimeinen Eft paljasti viimeistään, että pelitapaa ei ole ja vanhoilla meriiteillä pääsee kisoihin. Nyt nopeasti uutta verta rinkiin ja pelitapa analyysiin ja kunnolla. Suomi pelasi kuin ruotsi 1990 luvulla.

  19. No eiköhän aloteta vähän hillitymmällä nuorennuksella vaikka? Jos vaikka tarkasteltas ikäryhmät -87-92. En tie oisko ihan hölmö idea alkaa kasaan u21 tai u23 maajoukkuetta nii saatas pidettyy järjestelmällisesti nuoret lupaukset kartalla ja maajoukkueen pelitavassa mukana.

  20. Eikö aika looginen vetäjä tällaiselle nuorennusleikkaukselle olisi Jarkko Rantala?! Ainakin omissa papereissa ainoa oikea vaihtoehto miesten maajoukkueeseen, jos valmennusta vaihdetaan. Vetänet hyvää projektia poikien kanssa, tietää nuoret pelaajat ja tottunut voittamaan heidän kanssaan. Vai pitääkö voittaa ensin jotain, että voidaan valita miesten majun peräsimeen?

  21. Kettunen lottoaa ketjujen kanssa viimeistä päivää, ei hyvänen aika.

    Miksei Koskelle enemmän vastuuta, perhana! Kivilehto täysin rapakunnossa, massaa 5-10kg liikaa. Suomen pelaajat yleisesti hitaita ja kankeita, ei jalkaa ollenkaan. Voi voi.

  22. Oli kuitenkin ilo katsoa Ruotsin peliä, niin valitettavaa kuin se onkin. Noin salibandyä pelataan.

  23. Mun mielestä on niin turhaa huudella täältä valinnoista, kun monista pelaajista ainoat asiat mitä ollaan nähty on highlighteja liigasta ja pari hassua MJ-peliä. Kettunen ei varmasti ole Nykky mutta uutta Nykkyä saakin sitten etsiä. Kettunen ei ole YKSIN valmennuksessa. Hän on pääosin kuitenkin kasvokuva, joka saa kehut ja kritiikit. Jos siellä on Amu ja Backman vielä taustalla niin parempaa valmennustiimiä saa etsiä.

    Ruotsi oli eniten edellä yksilötaidossa. Siihen päälle vielä tämä pelinopeus, systeemi ja nälkä. Jokainen puollustaja pystyi kanttaamaan, liikuttamaan palloa nopeasti ja fiksusti ohjaamaan pelin tempoa. Jokainen hyökkääjä oli nopea ja vaarallinen. Ihan älytöntä dominointia. Jos noin paljon on Suomi jäljessä niin ei olisi Nykkykään saanut kyllä mestaruutta aikaiseksi. Eihän Nykky sitä saanut Sveitsilläkään tätä Kettusen Suomea vastaan vaikka jokaisen pelaajan tunsikin…

    Yksinkertaisesti ei ole maajoukkue-tason nuoria. Jotain pistelinkoja ehkä, mutta heillä ei kasetti riittäisi tuollaisissa otteluissa. He eivät varmaan ole tottuneet pelaamaan siten, että liikkuvat jatkuvasti ja antavat helppoja järkeviä syöttöjä. Minulla ei tule yksikään mieleen joka näyttäisi vähääkään samanlaiselta urheilijalta ja salibandypelaajalta kuin Ruotsin nuoret pelaajat.

    Ensin materiaali kuntoon ja sitten mietitään näitä valmentajia ynnä muita.

    Sen ainakin tiedän että suomella on maailman paskimmat fanit.

  24. Ei nyt millään pahalla mutta jos tää edellisen kommentin kirjoittaja väittää että koski olis nopee tai erityisen ketterä niin on kyllä pahasti hakoteillä… Muuten Suomen peli hirveetä katottavaa ja mielestäni Kettusella aika iso osa sen hirveyden taustalla! Toivotaan kuitenkin että liitossa alko viimestään nyt herätyskellot soimaan!

  25. Mennyt on mennyttä koko joukkue alisuoriutui kisoista ei kenenkään tietyn pelaajan hartioille syytä häviöstä voi kasata. Kahden vuoden päästä uudet kisat ja tod. näk. uusi miehistö.

  26. Kettusen olisi pitänyt huutaa joukkue hereille 1. erätauolla. En tiedä mitä siellä on mumistu, mutta toinen erä olikin sitten suunnilleen kauheinta peliä mitä olen Suomelta nähnyt ikinä.

  27. Kuinka paljon Koski sai peliaikaa Finaalissa vrs. vaikka Vänttinen? Koski pelaa SPVssä noin 24min ja saa siinä ajassa noin keskimäärin melkotuhoisaa jälkeä aikaan hyökkäys, sekä puol.päässä siitä osoituksena viimeisen kahden vuoden +-tilastot. Nää on eri karkelot juu… Usein verrataan liiga finaaleihin tai vastaaviin. Suomi kaatui kisoissa umpi surkean peluutuksen, joka oli havaittavissa läpi koko kisojen. Olisi sitten Koski kentällä tai ei peluutus ei toiminut. Kettusen pelikirja oli kadoksissa ja valitettavasti hänestä ei löydy todellista valmentajaa. Hän puhui kovaan ääneen maailman nopeimmasta pelitavasta , josta ei nähty edes viitteitä… Joo,joo…pelaajat pelaa mut kotisohvalle paistoi suuri valmennuksen epävarmuus, jota valitettavasti ei suvaita tässä menestykseen totutussa lajissamme.

  28. Kyllähän tästä ”vanhasta” joukkueesta huudeltiin jo ennen kisoja, huutelut kylläkin valitettavasti osoittautuivat oikeaksi, Sveitsi olisi ansainnut paikan finaaliin, harmittaa ettei päässyt. Vanhoilla meriiteillä kisoihin nyt valittiin porukka.

  29. Pitää tosin ihmetellä tätä takinkääntöä. Ensin huudettiin naama punaisena Koskea joukkueeseen ja nyt haukutaan lyttyyn. Samalla voisi taas katsoa peiliin ja todeta, että ehkä en vain ole tarpeeksi tietävä kritisoimaan valintoja ja pelaajia, joista nämä jonkin sortin ammattilaiset ovat kuitenkin hyvin paljon enemmän perillä kuin me.

    Yleensä inhoan valmentajien haukkumista koska tiedän, että olin sitten mitä mieltä tahansa niin he tietävät kuitenkin enemmän kuin minä itse. Päätöksiä voi kritisoida jos osaa antaa rakentavaa palautetta. Mutta nää jälkiviisastelut.. huhhuh =D

    Se pitää kuitenkin myöntää, että valmennuksesta paistoi jokin epävarmuus, koska se paistoi pelaajien otteissa. Jotenkin näytti etteivät luottaneet itseensä tai systeemiin. Mikko Kohonen oli kokoajan ajautunut maalin taakse antamaan sokkosyöttöjä maalille kun taas pelintekijät olivat 4 ruotsalaisen keskellä huitomassa suomen vähiten peliä tekevän lättyjä.

    Mielenkiintoista nähdä miten MJ muokkaantuu tästä eteenpäin.

  30. Huutelun kanssa samaa mieltä, mut valmentajat päättää peluutuksesta ja se ei onnistunut….. Ruotsi oli todella hyvä ja nälkäinen. Suomi ei kyllä ollut valmis finaaliin eikä koko kisoihin. Jonkinasteinen epävarmuus paistoi koko kisojen ajan… Jokaisessa ottelussa kokeiltiin eri variaatioita ym. ei siinä pelaajalle tule ns. levollinen olo kun kokoajan peluutetaan eri miehiä ja jokaisessa vaihdossa tulis suoritus olla maksimaalinen… Kyllähän sen pelaajatkin aistii et mikähän täs nyt oikeen on. Vai mitä?

  31. Kannattaa lukea ”huutelun” kommentit tarkkaan ja kyllä sieltä löytyy sama sisälö ja syy miksi ei uskota nuoriin.
    Valitettavan samanlaista on kuulunut viimeiset kaksi vuotta kun olen yrittänyt herätellä valitsijoita..
    Ihan vaan vinkiksi, katsokaa salibandyliigan sarjataulukkoa, mitkä joukkeet ovat tällä kaudella pärjänneet ja kärkijoukkueista voisi tarkkasilmäinen löytää tulevat mj-pelaajat, ovat jo näyttäneet nuorten maajoukkeessa taitonsa ja nyt vievät näitä mj-tähtiä menen tullen.

  32. Jaa että jälkiviisastelua? Sinne vaan lukemaan kommentteja mitä täällä on kirjoitettu ennen kisoja.

  33. Tällä joukkueella seuraavaan prjojektiin. Suluissa ikä kahden vuoden päästä: keski-ikä 27.

    1.kenttä

    Tero Tiitu(32)-Harri Forsten(32)-Mika Moilanen(28)
    Mikael Lax(26)-Tatu Väänänen(31)

    2.kenttä

    Jami Manninen(27)-Oscar Hänninen(30)-Lauri Kapanen(29)
    Oliver Wardi(27)-Janne Lamminen(29)

    3.kenttä

    Peter Kotilainen(20)-Jani Kukkola(28)-Miko Kailiala(20)
    Janne Nurminen(26)-Nico Salo(20)

  34. Mielenkiinnolla odotan Hakkaraisen analyysiä, varmasti olisi paljon kirjoitettavaa. Sitä taas en tajua miksi jengi huutelee täällä yksien pelaajien perään, kun isossa kuvassa on paljon muutakin pohdittavaa, kuin Järven tai Jussilan panos otteluun.

    Itseä ihmetytti se, miksi suomen karvaus/paineistus sisälsi niin isoja etäisyyksiä, josta varsinkin jalalla vahvat ruotsalaispakit hyötyivät ja sitä kautta varsinkin toisessa eräss jokainen avaus tuotti jonkinlaisen tilanteen suomen päätyyn. Toinen oli se, miksi Suomi varsinkin tokassa erässä lopetti pallollisena liikkumisen täysin. Kolmannessa suomi sai jo ihan hyvin pelattua siihen keskelle ja sitä kautta sai luotua edes jonkinlaista tilannetta ruotsin päätyyn. Toki voidaan aina spekuloida ruotsin pelaamisesta kolmannessa erässä 9-1 johtoasemassa, mutta se pieni hetki, jolloin suomi sai ne pari maalia erän alkuun kyllä antoi viitteitä siihen, että paremmalla suunnitelmalla ottelusta olisi saatu parempi, voitton asti riittävä, en tiedä. Kolmas asia, mikä ihmetytti oli, miksi Kettunen ei kolmannen erän alun ylivoimalla peluuttanut 6-4 ylivoimaa, vaikka aikasiemmin tokan lopussa pelattiin 6-5 ylivoimaa. Peli taisi tuossa kohtaa olla 3-9 tai 3-10, mutta kenties olisi saanut tuota kautta vahvistettua momentumia mahdollisesti tekemällä se 4. maali.

    Mitä tulee nuorennusleikkaukseen, niin kuka täällä on oikeasti nähnyt suomalaista junnusabaa ja ruotsalaista vastaavaa? Kuinka moni 88-92-ikäluokissa on maajoukkuetason pelaaja? Vastaavasti ruotsi on tuonut täysin uuden sukupolven todella vahvoja pelaajia jokaiselle osa-alueelle ja monipuolisia nimenomaan. Suomi ei ole tuossa kyennyt vastaamaan nuorisotasolla huutoon ollenkaan ja sitä tässä nyt niitetään.

    Nuoremmissa ikäluokissa taas urheilullisuus on jotain, mikä puuttuu tyystin useimmalta nuorisolahjakkuudelta. Se, olisiko heitä pitänyt ottaa leireille ”kasvamaan” noiden johtavien, kokeneiden pelaajien kanssa on aihe erikseen. Silti riskinä on nyt, että johtajuustyhjiö tulee, kun paljon auktoriteettiä poistuu kerralla.

  35. Valtava pelottava ero yksilötaidossa. Onko ruotsissa hallit auki pidempään illalla???Mikään eikä kukaan olisi tuonut tänään voittoa. Ehkä pienemmän tappion, ei muuta. Ruotsihan oli suvereeni.

  36. plerasin tuossa liigajoukkueet läpi, tulee vaikeeta valita uusi maajoukkue, ikäryhmät -85-90. Vanhoja jäisi 1+6, liigasta vaan ei löydy tarpeeksi materiaalia. Kyllä nimiä löytyy mutta siitä pitäisi koota maajoukkue joka sitoutuu tekemään töitä ja halu oppia uutta. Ongelma ei ole valmennus vaan ulosoppia vanha pelitapa. Tosiasahan on se että Ruotsi teki nurennus leikkauksen nyt, muut maat tekevät sen neljänvuoden sisällä. muossa maissa on jo nyt paljon 90 luvulla syntyneitä ja jopa 95 syntyneitä. Suomen on vaan pakko nöyrästi alkaa kuromaan eroa kiinni eikä hötkyillä. Suomi kyllä tulee todennäköisesti olemaan siinä finaalissa tästä eteenkinpäin mutta mestaruudesta taistellaan aikaisintaan kuuden vuoden päästä. Toivottavasti aikaisemmin mutta asiat pitää tehdä oikein eikä vain olla jälkiviisas.

  37. suomi voitti junnuissa maailmanmestaruuden, kyllä sieltäkin pelaajia löytyy. nyt kun lukee noita haastatteluja niin saa sen kuvan että jos vanha pelaaja lopettaa niin nuorille tulee tilaa mutta jos ei lopeta niin tilaa ei ole, ei kai ne ite päätä kuinka kauan ne pelaa maajoukkueessa, kai valmentajallikin on jotain sanottavaa

  38. Nuoriin pelaajiin kannattaa panostaa, mutta tänä vuonna ne olivat vielä liian nuoria. Siis nuo, jotka joskus voivat haastaa ruotsin. Jos vertaa Kapasen käsiin ja viimeistelyyn niin ei yhtä hyvällä kokemuksella ja fysiikalla hiottua nuorukaista suomesta varmasti löydy. Se on niin eri asia pelata tuolla kuin liigassa. Liigassa nuo nuoret saavat isoa roolia. Maajoukkueessa käytetään enemmän koko viisikkoa kuin tiettyjä ratkaisijoita. Silloin liike, kyky lukea peliä monta askelta eteenpäin ja kahden suunnan peli tulevat isoon rooliin.

    Yhden valttikortin olisi nuoremmasta päästä voinut ottaa, mutta jos mestaruutta haluttiin niin mielestäni jotenkuten oli paras materiaali siihen. Taso ja ikäero ovat vain tällä hetkellä liian isot.

  39. Kettunen kiitos sinulle!

    Avasit kaikkien silmät!

    Saamme vihdoinkin muutoksen kohti maailman nopeinta salibandya.

    Leijonat: Moilanen ja Kapanen

    Lampaat: valmennus ja loput ikä loput päättömät kanat.

    Harmittaa että väärä joukkue pääsi finaaliin jollain risuparran vahingonlaukauksella!

    Nykyn Sveitsi olisi pistänyt finaalin arvoisekseen.

  40. Näytti että Suomella oli yksi ajatus koko kisoihin ja se oli se Nopeus! Sitten kun se ei toiminutkaan, niin ei oikein tullutkaan enää muita ajatuksia. Todellakin yksilötaitoa ja laukaisupelotetta puuttui ja jopa hermostuneisuutta vaikutti olevan ihan liikaa. Kommentaattoritkin vaan peräänkuulutti, että suomalaiset laukoo liian hitaasti ja paikaltaan, mutta näytti nuo ruotsalaisten vedot vaan jotenkin paljon vaarallisemmilta, vaikka ei välttämättä niin vauhdikas tilanne ollutkaan. Harvoin ne pysähtyi ennen maalia, suomalaisilla yleensä ensimmäiseen puolustajaan.

  41. Neljä asiaa miksi ruotsi voitti:
    Pallollinen nopeus
    Palloton nopeus
    Kaksinkamppailut
    Maalintekoprosentti
    😉

  42. Finaalissa ei onnistunut yksikään suomalainen. Eikä mikään.

    Surkuhupaisinta vain on Kettusen slogan: maailman nopeinta salibandyä. Ei se onnistu tuolla jengillä. Maha on täynnä joka jätkällä, se ja ikä painaa jo. Liike ei enää riitä, karvaus oli lähinnä muodollista kurvailua.

    Kettunen ei saanut konkarijengistä mitään irti. Ihan sama mitä siinä kolmannen erän alussa tapahtui. Peli oli pelattu jo ajat sitten.

    Sanottava on, että ruotsalaisten jokainen veto upposi. 7-0 ja puolet pelaamatta. Hävetti.

  43. Millä perusteella Kosken dissaaminen? Aina silloin harvoin kun pääsi kentälle, tuli oivaltavia syöttöjä. Enemmän ihmettelen, mitä Vänttinen teki joukkueessa ja miksi Vänttinen pääsi edelleen kentälle, vaikka kävi kierroksilla. Moilanen oli ainoa postiivinen yllätys.

    Valmennusjohto nukkui käsittämättömällä tavalla. Luulisi kolmella koutsilla syntyvän parempaa peluutusta.

  44. Kasalle:

    Ei taida Nico Salosta olla enää salibandypelaajaksi. Taitaa nuorella lahjakkuudella olla niin paljon loukkaantumisia alla, että uran loppuminenkaan ei ole kaukana.

  45. Tänään Ruotsia ei olisi ikävä kyllä voitettu millään joukkueella, Nykyllä eikä nuoremmilla pelaajilla. Ruotsi pelasi huikean pelin ja niillä onnistui muutenkin kaikki. Joskus tää on tämmöistä vaikka kupoliin ottaakin. Ei muuta kun uusia miehiä kehään ja kovaa duunia 🙂

  46. Itse ainakin huutelin Jussilan panoksen perään, koska mielestäni saunakavereiden mukana raahaaminen on isossa kuvassa aika merkittävä tekijä koko pelin kannalta.

  47. Onko kukaan ajatellut, että jos pelattais uudestaan parin viikon päästä voisi tulos olla esim 5-4. Vastaavanlainen käsittämätön tasoheilahtelu on arkipäivää junnupuolella. Nähty on.

    SPV pelasi melko tiukan matsin Ruotsin mestareita vastaan. Ei ollut ollenkaan tuommonen katastrofi. Tuossa Ruotsin joukkueessa taisi olla 6 siitä Ruotsinmestaruusjoukkueesta. Ei ollut tuommoista tasoeroa.

    Ei tässä nyt heti tarvi panikoida.

    Tutut ketjut kun olisi ollut…. ja annettu rauha pelata.

    1. Ketju SPV miehet + vanhempi Kohonen.
    2. SSV ketju
    3. KKK ketju

    Noilla vois olla parin viikon päästä uusintayrityksessä 5-4. Jommalle kummalle. Tod.näk. kuitenkin Ruotsille.

    Mutta no panic.

  48. Jussila oli mielestäni harvoja puolustajia, jotka pystyivät omassa päässä voittamaan 1v1 tilanteita ruotsalaisia vastaan. Jollain Kiviharjulla varmaan 2-kamppailu-% nollan luokkaa.

  49. Samaa mieltä siitä, että ketjut olisi pitänyt rauhoittaa jo aikaisessa vaiheessa. Kuka helvetti sotkee peluutusta jatkuvalla syötöllä vielä semifinaalissa ja finaalissa?

  50. Tietääkö joku muuten, miksei Hännistä nähty finaalissa? Lisäksi toivoisin Pääkalloon viestien editointimahdollisuutta 🙂

  51. Noooo… Kettunen tehnyt aikanaan mielestään parhaat valinnat. Ja oppi nyt kantapään kautta, että ei ne valinnat sitten kuitenkaan ehkä olleetkaan ihan niin hyviä kuin miltä ne silloin tuntui. Kettunen ekaa kertaa päävalmentajana, hyppäs aika isoihin saappaisiin, sillä oli varmasti hemmetinmoiset paineet, mitä me ei täälä katsomon puolella voida ymmärtää. Homma ei tällä kertaa mennyt todellakaan niinkuin elokuvissa, mutta ei se aina mene niin, ei aina voi voittaa. Joskus pitää hävitä että ymmärtää mitä voi seuraavalla kerralla tehdä paremmin.

    Toivotaan, että muutama vanhin, mm. Järvi, Mika Kohonen ja mitä muita ”lajivanhuksia” sielä onkin, antais tilaa muutamalle nuorten maajoukkuepelaajalle ja vähitellen suoritettas nuorennusleikkaus.
    En mä ainakaan Kettuselle ton esityksen perusteella fuduja antais. Apuvalmentajasta päävalmentajaks siirtyminen on varmasti tosi iso juttu, ei se mee ihan sillee *tsädäm*, se vaatii sopeutumista. Katsotaan miten homma lähtee sujumaan ja pidetään vaan Kettunen nyt toistaseks päävalmentajana ihan vaan että nähdään mitä tästä fiaskosta on opittu.

  52. Tämähän on täysin ala-arvoista! Tehän kaiketin olette suomalaisia ketä tänne kirjoittelette?! Ollaan haukkumassa kaikki vaikka suomi voitti juuri mm-hopeaa! Kyllä se peli oli karmaiseva mutta silti aika päätöntä kirjoittelua! Haukutaan kaikki, jopa itse kohonen, järvi ja kumppanit. Kyllä taas, ei niin hyvät kisat kuin olisi voinut toivoa. Mutta kertokaapa nyt joku että kenet te arvostelijat olisitte valinneet tilalle. Jos kohosta ei olisi maajoukkueeseen valittu ja oltaisiin hävitty, olisi kaikki purnannut että mitä ihmettä kettunen tekee kun ei valitse kohosta joukkueeseen?! AIVAN KÄSITTÄMÄTÖNTÄ!!! Te puhutte KAIKKIEN AIKOJEN SUOMALAISESTA SALIBANDY PELAAJASTA!! Joka monissa kisoissa antanut kaikkensa tämän maan salibandyn eteen! On oikein ikoni ja täällä haukutaan!??? Luulisi löytyvän jonkin sortin kunnioitusta!
    Itse vihaan vertailua jääkiekon ja salibandyn saralla. Mutta kyllä jokainen suomalainen kunnioittaa esim Raimo Helmistä, vaikka hänen viimeiset kisansa eivät ihan nappiin olisikaan menneet ja vaikka jalka oli jo melkolailla hidas.

    Totta että Järven, kohosten, savolaisen kisat olivat varmasti viimeisiä. Mutta niin paljon he ovat suomen salibandyyn tuoneet etten kehtaa heitä alkaa tällä tavalla mollaamaan!

    Sitten kun nuorennusleikkaus nyt on väistämätön asia. Eikö kumppanit Kukkola, Johansson, Koski, Wardi, Väänänen, Kivilehto, Moilanen, Hänninen, Tiitu nyt kuitenkin mahda ainakin kuulua vielä siihen tulevaan kalustoon!
    Vaikka pois jäisikin Kohoset, Savolainen, Vänttinen, Järvi, Forsten,Jussila.. niin kyllä tuossa on suomen mittapuulla 7 sen luokan pelimiestä että tuskin silti seuraavissa kisoissa Ruotsia pystytään haastamaan!

    Iso kiitos heille ketä Suomen paidan viimeisen kerran päälleen tänään puki!!!!

  53. Lisäki ollaan puhuttu tästä maailman nopeimmasta salibandysta ja arvoteltu ettei vanhat pelaajat pysty pelaamaan sitä suomessa. No No otetaan pari esimerkkiä.. Eli kumppanit Koski ja Johansson dominoivat omilla suorituksillaan Suomen salibandyliigaa, täyttääkö kumpikaan miehistä tämän termin ”nopea salibandy”.. mielestäni ei. Jos lähdetään suomen joukkueesta niin siellä oli mielestäni jalalliseti vain muutama kaveri eli Moilanen, Kukkola, Väänänen, Forsten ja Hänninen ketä täyttäisi sen kriiterin jos esim verrataan Ruotsin joukkueeseen. Pitäisikö Suomen siis vaihtaa nykyisestä maajoukkueesta 15pelaajaa?!!?

  54. Jos pitäisi nyt valita keistä alkaisin miettimään uutta joukkuetta kisoihin 2014 olisi listallani ainakin seuraavat nimet:

    Miko Kailiala (TPS)
    Perttu Pajukoski (Oilers)
    Casper Pfitzner (Oilers)
    Tuomas Iiskola (Erä)
    Joonas Pylsy (Happee)
    Asser Jääskeläinen (Classic)
    Tino Salminen (TPS)
    Otto Tikka (Happee)
    Miro Lehtinen (KOOVEE)
    Jonne Junkkarinen (Happee)
    Matias Kaartinen (Oilers)

    Tuossa olisi ainakin muutama pelaaja joita kokeilisin saman tien heti seuraavasta harjoitus turnauksesta lähtien!

  55. Mika Kohonen olisi voinut lopettaa mj-uransa jo viime kisoihin. Ei mitään annettavaa joukkueelle enää pariin vuoteen. Nyt ymrmärsi tehdä johtopäätökset. Muutama muu vanha jäärä samalla pois hidastamasta peliä.

  56. Tossa yllämainitussa listassa on se ongelma, että urheilullisuus ja sitä kautta kyky suorittaa korkealla tasolla on melko kyseenalainen. Kyllä noita taitavia kavereita on, jotka kykenee tekemään mitä tahansa pallon kanssa, mutta urheilullisuus on täysin tuntematon käsite näille nuorille kavereille, tosin se on koko urheilun ongelma laajemmassa mittakaavassa.

  57. maahanmuuttaja: vihdoin edes ensimmäinen ketä pystyy antamaan ensimmäiset edes 11nimiä ketä mahdollisesti ovat uusia nimi tai kenen joukkueessa olisi kuulunut olla. Tuosta lista mahdollisesti tulevia kisamiehiä on. Mutta kyllä lähes kaikilla on vielä melko pitkä matka kansainväliselle tasolle. Vaikka pisteet eivät todellakaan maajoukkuevalinnoissa merkkaa niin jos ajatellaan että niitäkin joukkueessa ainakin sen kahden kentällisen verran tarvitaan. Niin eipä näistäkään 11miehestä kauhean moni niin hirveän dominoivia liigassa ole. Mutta se tosin ei merkkaa kaikkea. Siis ei lähellekkään..

  58. Tässä olis jotain ajatusta seuraaviin kisoihin.

    Tero Tiitu – Harri Forsten – Mika Moilanen
    Mikael Lax – Tatu Väänänen

    Henri Johansson – Jani Kukkola – Lauri Kapanen
    Oliver Wardi – Jyrki Holopainen

    Peter Kotilainen – Oscar Hänninen – Miko Kailiala
    Janne Lamminen – Otto Tikka

    Sami Koski – Casper Pfitzner – Perttu Pajukoski

    Villinä korttia Erik Härkönen, jonka uskomatonta kanttia nähtiin mm. Storvretaa vastaan. Toki puolustamista pitäisi miehen parantaa. Maalilla Eero Kosonen, toista veskaria vaikea sanoa.

  59. Jarno Ihmeellä tämä kausi heikohko mutta parin vuoden päästä toivottavasti maajoukkue kunnossa. Huippuveskari!

  60. Mihu oli kieltämättä pettymys, niin UPEA pelaaja kuin onkin. Nyt vaan ne seurajoukkueen ketjukaverit pelas naapurilla ja Hannes ei näyttöpaikkaansa onnistunut käyttämään.Eikä tuossa jngissä löytynyt sitä yhteistä säveltä. Varmaan pettynein on herra itse. Mutta kaksi faktaa. Ruotsi oli loistava. Pelasi ehkä hienointa salibandyä, mitä on nähty. Siinä olisi näyttänyt kaikki muut yhtä huonoilta.Toinen fakta, haukutaan täällä valmennusta tai pelaajia, niin vaikea tai jopa mahdottomuus oli löytää hyvää pelaajaa valkoisista.

    Valmennus vaikutti aika poukkoilevalta, jokin rytmitys jäi uupumaan. Samat merkit pelissä oli nähtävissä jo EFT:n jälkeen mutta edelleen uskottiin johonkin muutaman vuoden takaiseen maailman nopeinpaan salibandyyn. Sellaistahan Suomi onnistui pari vuotta pelaamaan, mutta Ruotsi varasri sen teeman loistavasti itselleen. Ruotsissa juniorit treenaa syöttämistä, syöttämistä ja syöttämistä. Siiten laukomista ja sen jälkeen syöttämistä, syöttämistä ja syöttämistä. Ei siellä kierretä keilarataa tai pureta päättömästi toiseen päähän, kun saadaan pallo. Määrällisesti treebaavat jopa vähemmän kuin meillä, mutta laadukkaasti ilman mitään Nuori Suomi-hömppää. Nyt on tullut teknisesti taitava sukupolvi, joka pystyy hyödyntämään sen syöttötaidon maksimaalisesti. Ja ne osaa peittää vedot ja syöttösuunnat aika tehokkaasti.

    Yksi ihan kiinnostava pointti olisi tietää, miten pelaajat suhtuvat nykyiseen päävalkkuun. Ja onko speltä jotain omaa ideaa tulossa, millä tuo homma kääntyisi. Tätä menoa tapellaan kohta Tsekin kanssa sijoista 5-6.

  61. Se on paskaa ettei Suomessa ole maailmanluokan junnuja, ei toi u19 maailmanmestaruus tuurilla tullut!

    Turhaa se inistä enää, joukkue oli mikä oli ja parhaana päivänä toi joukkue OLISI pystynyt voittamaan!! Nyt vaan sattui paskin peli tärkeimpään paikkaan. Ja tosiaan ehkäpä vanhoilla kupeilla täysin uusi pelisysteemi ei se paras ratkaisu, jos toi ”maailman nopeinpelitapa” nyt oli uusi systeemi. Venäjää vastaan sitä ehken nähtiin, muissa matseissa en kyllä nähnyt nopeeta peliä, paitsi ruotsi kyllä käänsi peliä todella nopeasti ja tuurilla tekivät börsät päälle:-D

    Jatkossa ehken selkeemmät kentät ja neloseen rohkeesti junnuja hakemaan kokemusta….

  62. Josko Järviö ponnistaisi esiin veskarin ruutuun? Ja noihin potentiaalisiin. Otetaan nyt hallitsevista naailmanmestareista esimerkiksi Stenberg. Storvretan superjunnu, joka on kouliintunut huipulsi ykkösketjun laiturina ja maajoukkuevastuun kautta. Kailiala ukkoihin, niin alkaa kovuutta tulemaan. Ja jos ei vastaa huutoon, niin on ollut ainakin tsäässi ottaa paikkansa.

  63. Eiköhän Kosonen+Ikonen maalivahti parilla ole tästä eteenpäin hyvä jatkaa..

  64. ”Suomi voitti juuri MM-hopeaa” just just :). Vähän valoja päälle säbäri, ei tämä ollut mikään talvisota ja torjuntavoitto, vaan ruma turpasauna. Kohoset ja muut vanhukset ovat antaneet lajille ja maajoukkuetouhuille paljon, mutta enää ei ehkä ollut niin annettavaa, sikäli kritiikki on ihan aiheellista. Kohonen itsekin myöntänyt, että paikat ei meinaa enää kestää mutta nämä kisat vielä vedetään läpi kipulääkkeillä.

    Ikävää kun vanhoilla näytöillä mennään, mutta paha se on nimetä kovin montaa selvästi maajoukkuetason uutta miestä korvaajiksikaan. Ruotsissa tilanne on aivan toinen.

    Käykääpä selaamassa Ruotsin superliigan pistepörssiä! Siitä oli puhe, että pisteillä ei maajoukkueeseen pelkästään pääse, pitää osata muutakin. Varmasti totta ja ehkä ruotsalaiset nuoret ovat sitten myös monipuolisia, mutta pistepörssin kärjestä löytyy aika monta ton maajoukkueen nimeä. Ei se mitään sattumaa ole, että Suomella oli maalinteko-ongelmaa lukuunottamatta naurettavia höntsymatseja. Laskinko oikein että Suomen pörssin top 25:stä viisi pelaajaa oli maajoukkueessa, näistäkin pari vain pienessä roolissa. (Mika Kohonen ja Oscar Hänninen lisäksi Ruotsin liigasta voitaisiin laskea tähän porukkaan plussina)

    Suomessa aika vähän seurataan Ruotsin SSL:ää ja siihen olis ehkä syytä, niin tajuis perus lajiväkikin missä nuo Nilssonit, Sundstedtit, Enströmit, Östholmit jne. menevät. Siinä on melkoista yksilötaitoa! Paljon ollu puhetta liigojen eroista pelillisesti, mutta Ruotsin hitaammankin pelityylin kyllä tuo taito kompensoi. Se on myös iloista peliä, jossa taito määrää enempi kuin fyysinen vääntö (mihin ehkä Suomessa vähän menty enemmän).
    Materiaalissa on siis hurja ero. Pelejä Suomi ei tällä menolla ja porukalla voittaisi best of 7 -tyylilläkään tuskin yhtään (jollei sitten Ruotsi herpaantuisi pitkässä sarjassa jossain matsissa).

    Maalivahdeista voisi vielä kommentoida, että Toivoniemellä ollut aivan surkea kausi ja Kososenkin viime aikojen otteet etenkin maajoukkueessa olleet vähän niin ja näin. Siihen nähden on kehut aika kovia… Korvaajiksikaan ei liikaa ole tämän luokan veskareita, mutta Järviön nimi tulee mieleen aika helposti vaikka Koovee onkin rämpiny. A-junnuissa herran otteet aikas vakuuttavia ja tässä maalivahdin osassa nyt ei se vääntöfysiikka tai vastaava aikuisuus ole niinkään tärkeä. Isohkoista peleistä kokemusta kuitenkin jo on.

  65. Miesten maajoukkuerinkiin voi huoletta alkaa ajaa sisään jo nuoria 90-luvulla syntyneitä superlupauksia, kuten Kotilainen, Kailiala ja Kotovaara. Ei se mikään kirkossa kuulutettu tosiasia ole, etteikö nuoremmillakin pelaajilla voisi kantti kestää koviakin pelejä. Esimerkiksi jääkiekon puolella MG64 valitseminen 2011 mm-kisoihin herätti valtavasti älämölöä puolesta ja vastaan. Mies pelasi ennakkoluulottomat hienot kisat ja mykisti kaikki epäilijät. Ja MG:iin ja jääkiekkoon suhteutettuna esimerkiksi Kailiala ja Kotilainen ovat kuitenkin lajeissaan vielä huomattavasti lähempänä maailman kärkeä. Vanhoja mm-jyriä, kuten Forsten, Tiitu tai nuorempi Kohonen, joilla kroppa antaa vielä myöden on turha sivuttamisen ilosta sivutta. Hyvä kombinaatio nuoruutta ja kokemusta luo luultavasti huomattavasti paremmat edellytykset tulevaisuuteen ja vastuun siirtämiseen nuoremmille. Valmennuksen uusiminen sen sijaan toiminee hyvänä herättäjänä. Nykky loistavana psyykkisen puolen valmentajana olisi optimaalinen valmentaja, mikäli paluu puikkoihin on edes mahdollista. Pelaajien pelillisestä ja taidollisesta kehityksestä kun kuitenkin vastaa lähinnä seurajoukkueen valmentajat.

  66. Aika vähän on uusia nimiä tulossa maajoukkueeseen. Nyt vaan on edessä monta. MONTA. Monta laihaa vuotta. Sitä ensimmäistä salibandysukupolvea on odoteltu jo kymmenen vuotta, eikä sitä ole vieläkään nähty. Happee on vienyt viisi junnumestaruutta putkeen, eikä yksikään junnumestari ole noussut mm-kisoihin. Siitä voinee tulkita jotain juniorityön tasosta koko maassa.

    Ruotsi teki oman sukupolven vaihdoksensa sattumalta juuri siinä saumassa kun Suomi juhli ns. ”kultaisella sukupolvellaan” kahta maailmanmestaruutta.

    Nyt tuota apua ei ole tiedossa vuosikausiin, joten realismia lienee se, että Ruotsi juhlii taas ainakin seuraavat kolmet kisat, ennen kuin Kotilaiset, Kailialat ja kumppanit kantavat oikeasti maajoukkuetta.

  67. Kylläpä on touhukas ranteiden viiltely täällä vauhdissa. Ei tässä nyt tarvi seuraavan 8 vuoden kisoja samaan rahaan ruotsille kuitenkaan myydä. Nöyryytyksestä vain kaikki oppi nyt irti.

    Aikanaan sitä valiteltiin, että noista kultamitaleista ei saatu lajille hyötyä irti. Vaikeaahan se voittajana onkin. Jos nyt asenne on kohdillaan, niin tää turpasauna vie salibandyä suomessa enemmän eteenpäin kuin nuo mestaruudet yhteensä. Tsemppiä nyt koko lajiväelle ja homma nousuun taas kautta linjan!

  68. Jep jep, pitää jälleen ihailla suomalaisten kykyä lytätä omat jampat ilman että ne on ees kokeilleet noita isoja pelejä!! Ja se on ihan varma että ens kisoissa Ruotsi joutuu kovemmalle ja mestaruus takasinkaan ei ole mikään mahottomuus. Pessimisti ei vaan koskaan häviö, mutta ei myöskään koskaan voita!!

  69. Mites juhola ja hautis? Pelaa kummatkin vissiin sveitsissä ihan hyvää peliä. Teemu aaltosessa on myös potenttiaali nyt kun alkanu tulla liigassskin vastuuta.

  70. Ai niin unohtu se mun ehkä tärkein huomio pelillisesti. Ite en olisi valinnut kisoihin noin montaa hyökkääjää pelaamaan pakin paikkaa!

  71. Niin. En sinänsä haluaisi viljellä pessimismiä mutta en vaan näe kovin vahvoja signaaleja siitä, että kahden vuoden kuluttua Suomi palaisi maailmanmestariksi. Hyvä jos siihen mennessä on saatu tehtyä päätös edes maajoukkueen päävalmentajasta.

    Suomi oli Ricky Hyväristä lukuunottamatta kisoissa parhaalla mahdollisella joukkueellaan ja eilen Suomi oli yhtä kaukana voitosta kuin jalkapallomaajoukkue on maailmanmestaruudesta. Salibandyssa väliin ei vain mahdu ihan niin paljon muita maita.

  72. Voihan se olla noinkin. Mutta seuraavat kisat on eri juttu sekin, kuin kolmet seuraavat. Joka tapauksessa, kyllä suomessakin sitä potentiaalia riittää ja se ei eilen hävinnyt mihinkään. Mielestäni oleellisinta on nyt nimenomaan se, että tappiosta sisuunnutaan ja käännetään se voimavaraksi. Perkele mehän näytetään, kehitetään liiga uudelle tasolle ja junnuista maajoukkueeseen koko polku urheilullisemmaksi. Ja valmennusportailla sitten omat käärmekeittonsa. Vitutuksesta voimaa-ajattelu toimii suomiurheilussa usein parempana buustina, kuin mitalikahvit… Tämä on nähty ja koettu varsin usein 😉

  73. Suomi olisi hyvänä päivänä tuolla joukkueella voittanut mestaruuden, nyt ei ollut hyvä päivä.

    Junnujen perään täällä itketään, eiköhän niitä ole jokunen ollut maajoukkueleireillä kokeilemassa. Onko joku ollut katsomassa paikan päällä kuinka hyvin siellä ollaan pärjätty? Todennäköisesti nyt finaalissa pelannut porukka on leireillä näyttänyt kuitenkin kyntensä paremmin.

  74. Koko 2012 MM-prosessi hukattiin jo ennen edellisiä kisoja kun Alakiventiellä Kinnunen ja Ahde päättivät päästä Nykystä eoon ja ottaa tilalle liiton uskollisen sotaratsun jolle aika maajoukkueessa tuli liian aikaisin tai ehkä ei pitänyt tulla koskaan.

    Nykyn aikana mentiin järjestelmällisesti eteenpäin:
    2006 noustiin melkein jo Ruotsin rinnalle
    2008 hiuksen hienosti Ruotsin ohi
    2010 selkeästi Ruotsia edellä kaikilla pelin osa-alueilla
    nyt kisoissa mentiin kylmälle keskiajalle ja ollaan Ruotsia pelillisesti takana enemmän kuin koskaan sitten vuoden 1998.

    Nyt Nykky on aloittelemassa samanlaista nousujohteista projektia Sveitsissä, tänä vuonna jo melkein Suomen ohi (vrt. Suomi vs. Ruotsi 2006). Suomen kannalta toivon että Nykyn projekti ei etene kuten meni Suomen kanssa koska muuten huomaamme 2014 olevamme pronssiottelussa.

    Tämä 2012 painajainen ei ole vain yksi ottelu vaan koko kuva oli nähtävissä jo pitkin vuotta. Jotain tarttis tehdä eli pöytä puhtaaksi, uusi valmennusryhmä ja joukkueenjohto. Nuorennusleikkaus tulee jo automaattisesti kun vanhempi kaarti lopettaa. Olisikohan Mika Kohonen kiinnostunut esim. 3.valmentajan roolista seuraaviin kisoihin? Annettavaa tietopankista löytyy takuulla ja kisat vielä Ruotsissa joka Mikalle kuin toinen kotimaa.

  75. Yön yli nukuttuna on kiva lukea salibändy asiantuntijoiden kommentteja, kyllä lajilla on hyvä potentiaali kun näinkin moni on ottanut kantaa Suomen tappioon. Urheiluun kuuluu myös tappiot ja kriittinen komentointi, varsinkin nyt kun olimme hallitsevia maailmanmestareita on syytä analyysiin ja muutoksiin.
    Muutoksia on vaikea tehdä kun on voittaja, häviäjän on löydettävä keinot joilla voi seuraavan kerran voittaa. Silloin ei pitäisi olla muutosvastarintaa. Osa täällä komentoivista haluaa pitää opitusta pelistä ja vanhoista sankareista kynsin-hampain kiinni. Ei uskota nuoriin jotka ovat jo pelanneet usemman vuoden liigan huipulla ja myös olleet kansanvälisissä peleissä jopa samalla tasolla kun nyt voittaneet Ruotsin ns. nuoret.
    ”maahanmuutajalla” oli jo mielenkiintoinen ehdotus tulevista maajoukkuepelaajista. Tästä seuraa nyt mukavaa spekulointia, ketkä ansaitsevat maajoukkuepaikan tulevaisuudessa.
    Salibandyliiga antaa nyt enemmän seurattavaa kun voi myös tarkkailla ja hakea omia suosikkeja tulevaisuuden maajoukkueeseen.
    Uusi sukupolvi nyt näyttämään taitonsa ja jatkamaan 2010 maailmanmestareidein voittavaa salibandyä. Unohdetaan 2010-12 kausi, vaikka virheistä ihminen oppii parhaiten.
    Pelitapa kehittyy ja taito mutta henkisellä puolelta olisi entisiltä mm-miehillä, varsinkin Tiitulla ja Nykyllä, annnettavaa tulevaisuuden sankareille.

  76. Aivan sama, keitä Suomesta olisi valittu joukkueeseen. Ruotsi olisi kullan joka tapauksessa harjannut. Nykky oli liian kallis mies, tuskin moni haluaa lisenssimaksuja korotettavan, että saadaan mies takaisin? Liiton tulothan pääasiassa tulevat sitä kautta ja mitä maailmanmestaruus lopulta on antanut suomalaisella saballe? Omasta mielestäni ei juurikaan mitään.

  77. Hakkaraisen lyhyt analyysi on aivan oikea: Ruotsilla oli niin paljon paremmat pelaajat, että mikään mahti maailmassa ei olisi nyt tuonut voittoa Suomelle. Oli kaksi tapaa yrittää, aktiivinen karvaus ja alakerran kykkiminen. Valittiin se vielä huonompi, eli aktiivinen. Kun jalka ja merkkauspeli ei riittänyt, Suomen karvaus ohitettiin ja puolustuksesta tuli reikäjuustoa. Mutta tuskin kilpikonnallakaan/vastiksilla olisi voittoon riittänyt. Hyökkäysten avaukset, tai paremminkin avaamattomuudet, olivat sitten oma lukunsa. Mutta surullisen vanhanaikaista ja kaavamaista oli, ja erityisesti pallottomien onneton liike 1-sektorille pisti silmään. J-E Vaara kumppaneineen pesi taktiikassa 111-5 Kettusen & co:t. Minusta lähivuosien ongelma ei ole pelkästään löytää voittavia pelaajia, vaan myös valmentajia. Vanhan liiton miesten anti alkaa olla annettu. Tarvitaan uusia, modernin pelitavan osaavia valmentajia. Nyt samat kaverit kiertävät seurasta seuraan, vanhat, rispaantuneet pelikirjat mukanaan.

  78. ”Nykky oli liian kallis mies, tuskin moni haluaa lisenssimaksuja korotettavan, että saadaan mies takaisin?”

    Paljonko Suomessa onkaan rekisteröityjä salibandyn harrastajia? Kyllä minä olen valmis maksamaan vaikka kympin enemmän lisenssistäni jos sen avulla saataisiin Nykky takaisin maajoukkueen peräsimeen. Sen verran kamalaa katsottavaa eilinen räpellys oli.

    Eihän se pelkkä valmentaja autuaaksi tee, muttta väitän että Nykyllä olisi ollut noihin kinkereihin enemmän annettavaa kuin Kettusella.

  79. Manaatti: Totta olihan se rumaturpa sauna mutta se olisi ihan sama vaikka olisi ollut kymmenen eri kaveria kisoissa niin se olisi silti ollut ruma kyyti se on aivan varma. Kukaan ei voi olla niin sokea että miettii että nuoremmilla pelaajilla olisi ollut parempi tulos, siihen en itse usko. Koska meillä ei ole ruotsin vastaavia määriä kansainvälisen tason junnuja. Olimme kuitenkin siis toiseksi paras maa tänä vuonna. Ja ruotsia ei olisi kukaan tänä vuonna voinut voittaa, se on kylmä fakta!

    Juuri tätä tarkoitin tällä piste hommalla. Minkä jätin niin sanotusti avoimeksi mutta sinä täydensit sen. Mutta tähän juuri suomessa tullaan.. eli top 25 pistepörssistä kun otatte nämä viisi jo kisoissa ollut pois, sitten otatte ne pois ketä ovat jo ”vanhempaa kaartia” tai eivät sovellu ”nopeaan salibandyyn” niin eipä sinne jää enää kuin 3-5 nimeä. Tämän jälkeen puhutaan jo pelaajista ketä ovat pelanneet 10-12 ottelua tehden 10-15pistettä, ei niilläkään ruotsia olisi kaadettu se on aivan varma! Eli kuitenkin suomen liigakenttiä doiminoivat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta nämä ”vanhat kehäraakit”, näin se vaan on. Tosin juuri kuin ruotsissa missä jo nuorista löytyy vielä enemmän pistelinkoja.

    RK ja monet muut, menimme teidän mielestänne takaisin johonkin 90luvulle ja olimme kisoissa heikoimpia kuin vuosi kausiin?!?!? Okei, tiputimme tieltämme Sveitsin ja Tsekin. Mitkä teidän kaikkien mielestä on ne Ruotsin ja Suomen haastajat. Juu tiukillahan oltiin mutta niinhän pitikin olla, ei se kaiketi kenellekkään suurena yllätyksenä tullut. Olimme heikompia kuin vuosiin ja silti tulimme hopealle, kohdaten kaikki ”suuret” salibandymaat. Kaippa me sitten olimme todella heikkoja. Selvä, täytyy itsekkin muistaa tämä sitten kun joskus hopea suoritus tulee että olinpas täysin paska!

  80. Mäkin olen valmis maksamaan kympin enemmän lisenssimaksua jos saadaan parhaat äijät kehiin. Paljos niitä lisenssipelaajia olikaan? 40000? Jos kerrotaan kymmenellä niin kyllä vajaalla puolella miljoonalla pitäisi yks Nykky saada ja vähän Dubain leirejä päälle.

  81. Huh. Lähdetään sitten jo vertailemaan Mikael Granlundia ja tulevia salibandynuoria. Jos ajatellaan sitten niin että maailmaan rakentuisi joku supersalibandyliiga missä olisi rahalliset resurssit sellaiset että sarjassa olisi esim 18joukkuetta. Kaikki täysin ammattilaisa ja tienaisivat rutosti rahaa. Kuinka monta ”superjunnua” sitten suomesta mahtuisi noihin joukkueisiin??
    Suomessa on jostain syystä käsittämätön tapa että kun esim tulee NHL:pelaaja niin se on suomessa aina NHL-TÄHTI vaikka tähti pelaajia meillä jääkiekossakaan montaa ole. Sama mielestäni paistaa näissä salibandy keskusteluissa. Meillä on liigatasolla ihan hyviä äijiä mutta olisivatko he tähtiä kansainvälisissä markkinoissa, muiden kuin meidän mielestä. Johansson on esimerkiksi aivan tähti liigassa, mutta kansainvälisissä peleissä miehestä ei mielestäni saa mitään irti. Näissäkin kisoissa kun sai vastuuta niin pallot karkailivat, syötöt olivat lähinnä alaspäin pakeille, ei siis mitään oivaltavia syöttöjä maalipaikoille.
    Esimerkki, Suomessa hehkutaan että Mikko Koivu on maailmassa top 10 senttereissä. Millä mittapuulla esitettynä, ei millään. Meillä on tapana aina laittaa sinivalkoiset laput näissä asoissa silmille.

  82. Kyllä minäkin olisin valmis maksamaan lisää lisenssin muodossa, mutta uskallan epäillä että suurin osa ei olisi tähän valmis, jos ainoa peruste olisi kalliimman, toki paremmankin, miehen palkkaaminen. Ei silti olisi takuita, että mestaruus tulisi seuraavien vuosien aikana, siksi vahvemmalta näyttää Ruotsin huippupelaajien tuotanto.

    Ja mitä hyötyä oikeastaan on siitä, että Suomi voittaa mestaruuden?

  83. Gollumille: Ei mitään varsinaista hyötyä jos ajatellaan oikeaksi hyödyksi esimerkiksi sitä että saisit enemmän ruokaa tai rahaa. Mutta huippu- ja kilpaurheilussa tavoitteena on olla paras. TAi ainakin Suomella tässä lajissa kun huippu on saavutettavissa.

  84. Tepille:

    Totta, mutta monen muun lajin menestys on tuonut jotain takaisin jopa seura- tai yhteiskuntatasolle asti. Vanhojen kaivelua, mutta esim. vuoden1995 lätkän maailmanmestaruus nosti Suomen BKT:tta. Eli miten myydä maailmanmestaruuden tarpeellisuus suurelle osalle lajin harrastajista, jotta maksuja voitaisiin korottaa? Esimerkkejä ei ole tarjota, että kaksi maailmanmestaruutta olisi hyödyttänyt millään mittarilla.

  85. Juu tietenkin näinkin. Oma mielipiteeni on, että maajoukkuetasolla menestys on itseisarvo ilman positiiviisia sivuvaikutuksiakin.

  86. Niin, onko kyse nyt sitten vaan yhdestä ukosta maajoukuueen penkin takana? Tuskinpa. Onko meillä mitään yhteistä juttua, mitä kohti meidän pelaajia ajetaan? No, jos on, niin hyvin on meiltä valkuilta pysynyt piilossa. Kun ei seurojen sisällä ikäluokkienkaan välillä ole mitään yhteistä. Ruotsissa on ruotsalainen pelitapa, jota kaikki pelaa ja kun sitä onnistutaan huippukavereiden kanssa varioimaan, niin jälki on tuhoisaa. Täällä ei ole samanlaista yhteistä näkemystä, mille rakentaa. En tiedä tarviiko ollakaan, mutta jotain linjoja olis ihan hyvä vedellä, joiden pohjalta voisi junnuja valmentaa. Nyt jokainen kehittelee omia visoitaan, jotka ovat valtiosalaisuuksia. Jopa Palloliitto on saanut omat yhtenäiset linjat junnuvalmennukseen, miksi ei säbässä voisi toimia sama konsepti.

    Ei tässä tosiaan kannata ranteita auki viillellä vaan ottaa hanskta naulasta ja alkaa hommiin. Kaksi maailmanmestaruutta ja SSV:n mestreiden cupin voitto on hienoja saavutuksia, mutta tällä kaudella heitti Ruotsi uuden haasteen, missä riittää työmaata. Analyysi edellisesti periodista, uusi tavoite kiikariin ja tulta kohti. Kyllä se aamu tuli eilisen jälkeenkin ja tälläkin viikolla treenataan. Kahta kauheemmin. Ei ole ainakaan poikia vaikea motivoida nopeamman pelin kehittämiseen.

  87. Itse en näkisi, että Ruotsissa kovinkaan yleisesti on käytössä tämä maajoukkueen aktiivinen pelitapa. Sen mitä olen Superligan pelejä katsellut TV4-kanavalta niin aika käsipallomaista on ainakin suurimman osan joukkueista peli.

  88. Ei ole välttämättä muutosvastarintaa ettei nuorempia ollut joukkueessa. Se voi johtua ihan siitä kylmästä faktasta ettei nuoremmat ole pystyneet vielä todistamaan omia pelikykyjään, kun on pelattu tosipelejä vanhempia konkareita vastaan. Tämä on tullut aika monena vuonna kaikille selväksi Salibandyliigan finaaleissa kun ”vanhat jarrut” ovat vieneet kultamitalit takan reunalle.

  89. Näinhän se Ruotsin valmentajakin asian näki ja varmasti toivoisi että jatkossa Superligassakin tehtäisiin muutos pelitapaan. Suomessa SPV on mallikkaasti viljellyt tuota tapaa jo pidempää ja nyt meijän oma Ahonen on ollut pakotettu unohtamaan se iän ikuinen 2ketjun taktiikka, paitsi aina se sen sieltä kaivaa esiin kolmannessa erässä viimeistään:-).

    Ehkä ongelmana vanhoille ratsuille on juurikin pelaaminen kolmella ketjulla? Tulevaisuudessa luulen, että tempo nousee entisestään ja kaikki menestyvät jengit käyttää kolme tai jopa neljää ketjua, joten sitä kautta liigaan luulisi avautuvat lisää tilaa nuorille. Mutta nää on vain mun harrastelijamaisia arvauksia, mutta toivon että peli nopeutuu entisestään, kyttäävä pelitapa kun ei varmasti kiinnostaa suurta osaa jengistä jopa tottunut kattomaan lätkätyylistä kohellusta:-)

  90. säbärille: salibandysta puhutaan lajina, jossa finaalissa on Suomi ja Ruotsi. Se on ollut oletus ja kukaan ei edes viime vuoden tiukan välierän jälkeen ottanut Sveitsiä vakavissaan. Nykky & co. näyttivät tänä vuonna, että hekin pistävät jo Suomelle kampoihin nykymenolla.

    Hopea ei muutenkaan ole ollut voitettu mitali, vielä vähemmän se on lajissa jossa Suomella on kaksi viimeistä maailmanmestaruutta ja sitä ennen ties kuinka monta Top 2 -sijoitusta. Sunko mielestä nyt pitäisi vain iloita tästä hienosta kakkossijasta? Ei täällä varmaan kukaan muu ajattele niin.

    Kävitkö sä sitä liigan pörssiä katselemassa? Kyllä sieltä löytyy jo Top 10:stä Kosken ja Johanssonin lisäksi nämä Pajukoski, Kailiala, Kotilainen. Ei ne mitään vanhoja kehäraakkeja ole. Ei tietty pelkällä nuorella iällä voi alkaa valita uusia maajoukkuemiehiä.

    Ne jotka lajia oikeasti seuraavat vähän naapurimaankin osalta, tajuavat kyllä juuri sen, että Ruotsin volyymit ovat nyt tuottaneet hedelmää ja sieltä on tullut oikeasti puoli joukkuetta nuoria kansainvälisen tason huippuja, jotka ovat nyt maailman PARHAITA, eivät vain juuri ja juuri maajoukkueeseen kelpaavia. Kim Nilsson, Rasmus Enström, Sundstedt, Östholm ja kumppanit. Aika vaikea nähdä, että Suomessa olisi ihan vastaavia kavereita laittaa uusiksi maajoukkuemiehiksi, vaikka täällä oliskin Miko Kailiala joka osaa maaleja ampua (syöttärit on vähemmällä, 17+4 😉 ).
    Totuus on, että Ruotsin liigassa ei pääse halvoille pinnoille sillä tavalla kuin Suomessa jotain NST:tä ja muita vastaan pelaamalla. Jo liigan parempi tasaisuus tekee sen ja taso muilla osin lisää. Täällä voi olla lupaavia pistelinkoja, mutta pärjäävätkö kansainvälisissä peleissä on vähän eri asia juuri näiden kavereitten osalta.

  91. Sanotaanko nyt vaan näin että jos Ruotsilla oli hyvät kisat ja Suomella ei.

    Alisuorittajia on aina ja nyt se paistoi koko joukkueesta. On typerää unohtaa tulevaisuuden suunnitelmista Johansson ja Koski pois. EI joka päivä voi tehdä kolmea maalia. Vanhat sotaratsut vaan ulos. Ihan turhaa tässä on ruveta maalaamaan piruja seinille kun jokanen tietää Kosken, Henkan ja muiden suomenliigan pistenikkareiden tehot. Nyt ei vaan peli toiminut. Maalintekijät tarttee paikkoja ja jos ei peli toimi niin ei paikkoja synny. Ruotsi teki kahden hävityn finaalin jälkeen kyllä vakuuttavaa duunia tehdessään pelaajavalintoja. Yhtäkään huonoa pelaajaa Ruotsilta ei löytynyt.

    Nuorempia pelaajia vaan kehiin. Ei ne muuten kehity.

  92. U19 Suomi – Ruotsi maaottelujen tuloksia vuoden 2003 MM-kullan jälkeen:

    14.11.2004 10-5
    18.12.2004 1-9
    30.10.2005 2-6 (MM)
    06.12.2005 4-5
    12.11.2006 6-15
    09.12.2006 4-14
    07.09.2007 4-11
    15.12.2007 5-13
    02.11.2008 5-9
    07.02.2009 4-17
    10.05.2009 3-8 (MM)

    Eiköhän tuosta voida lukea, miksi Ruotsi on tällä hetkellä edellä miehissä. Tulevaisuus onneksi näyttää valoisammalta. Ruotsin nykyiset supertähdet pystynevät kuitenkin pyyhkimään Suomella lattiaa vielä vuosia. Ikäkausimaajoukkueista kuitenkin yleensä vain 3-4 pelaajaa nousee miesten maajoukkueeseen saakka.

  93. Manaatille: Olin äidinkielesse todella huono ( arvosana 5) :)eli pahoittelut jos kaikki tekstissäni ei ole aivan helppo lukuista 😀
    Mutta minähän kirjoitin:
    ”eli top 25 pistepörssistä kun otatte nämä viisi jo kisoissa ollut pois, sitten otatte ne pois ketä ovat jo ”vanhempaa kaartia” tai eivät sovellu ”nopeaan salibandyyn” niin eipä sinne jää enää kuin 3-5 nimeä. Tämän jälkeen puhutaan jo pelaajista ketä ovat pelanneet 10-12 ottelua tehden 10-15pistettä”

    Suomennan siis tarkoitus perääni kun sinä kirjoitit: ” Kävitkö sä sitä liigan pörssiä katselemassa? Kyllä sieltä löytyy jo Top 10:stä Kosken ja Johanssonin lisäksi nämä Pajukoski, Kailiala, Kotilainen. Ei ne mitään vanhoja kehäraakkeja ole. Ei tietty pelkällä nuorella iällä voi alkaa valita uusia maajoukkuemiehiä.”

    Eli juuri näillä 3-5pelaajalla tarkoitin kailalaa, pajukoskea ja kumppaneita. Näiden jälkeen tullaa pelaajin mitä sen jälkeen jatkoin! Eli kyllä me ollaan ihan samoilla linjoilla, se ei vain ehkä ihan tarpeeksi selväksi teksistäni tullut. 🙂
    Eli laajuutta ei mielestäni ole ja ymmärsin että sitä mieltä myös itse olet!?

    Ja ei ei pidä vain iloita mutta se että hakutaan ihan kaikki omat pelaajat mitkä suomen salibandyn ovat nostaneet tälle tasolle. Siis ihan kaikki niin sitä en hyväksy. Hyvähän se on että spekulaatioita on mutta se on mielestäni ala-arvoista että kaikki haukutaan. Totuushan on kuitenkin se että kyllä tästäkin joukkueesta vielä vuoden 2014kisoissa samoja naamoja nähdään. Itse en vain kuulu siihen yleiseen joukkoon ketä esim seurajoukkuita niin fanaattisesti kannustaa vain silloin ku ne pärjää.
    Nyt suurin osa kirjoittaa tämän yhden pelin perusteella että kuinka huonoja kaikki pelaajat olivat. Olivatko tosiaan suomen pelaajat niin huonoja. Kyllä silloin on suomen salibandyliigakin erittäin huono kun nämä kyseiset herrat kuitenkin dominoivat liiga miten tahtovat. ala koski, johansson, forsten, kohonen, väänänen, vänttinen.. tuntuu vaan ihmeelliseltä jos yhtäkkiä oltaisiin tiputettu vaikka kohonen, järvi, vänttinen, savolainen,kivilehto pois kisoista. Pelkästään näillä nimillä suomen liigassa kaverit ovat tehneet tällä kaudella tehot 42+54. Millä nämä kaverit sitten näitä meidän nuoria kavereita liigassa pitää ”pilkkanaan”, siis näitä muutama huippunuorta luukunottamatta?
    Olisiko yhtäkkiä kaverit ketä tekee pisteen silloin pisteen tällöin pystyneet muka sitten kaatamaan ruotsin?!? Ei siitä esim mihinkään pääse että kyllä kivilehtoa on liigassa pakistossa vaikea sivuutta kun puhutaan parhaista pakeista.
    Kyllä se pääpointti on se että joukkueena suomi sen hävisi mutta mepä ollaan kansaa ketä teilaa aina pelaajan henkilökohtaisesti!!

  94. Säbääliöllä oikeansuuntaista argumentaatiota. Ei mitenkään riitä, että Suomi voittaa yhden kerran nuorten maailmanmestaruuden ja sitten kuvitellaan sen joukkueen pärjäävän Ruotsille. Kuitenkin miesten maajoukkue kasataan aika monesta ikäluokasta eikä siinä juurikaan nuorten menestys paina. Harvoin suomalaiset yksilöurheilijatkaan onnistuvat nuorissa menestymisen jälkeen nousemaan aikuisten huipulle.

  95. Itse luulen että salibandy on vielä niin kehittyvä lajina verrattuna futikseen ja lätkään. Mutta jotkut viisaat ovat alkaneet ymmärtämään(onneksi), että sellainen peli ei toimi jos aina jätetään pallo pakeille kun saadaan katko aikaan ja jäädään odottelemaan kunnes vastustaja saa rivinsä kuntoon ja sit taas lähetään syöttelee rauhassa ja hinkataa minuutti jossei kaks pakkipakkia kunnes avataan vihdoin(näin suomi pelasi), vaikka pitäisi nopeasti kääntää peliä ja iskeä vastaan vielä kun vastustajan pelaajat eivät ole puolustusasemissa(näin ruotsi pelasi). Salibandy on murrosvaiheessa jossa Oldschool-säbä taistelee uutta modernia salibandya vastaan(vai alkaako tämäkin vaihe olla jo ohitse??!). Näkemykseni asiasta on se että Ruotsi pelasi unelmasalibandya juuri tämän takia että he käänsivät pelin nopeasti, pallo liikkui melkeinpä ykkösellä mieheltä miehelle ja laukoivat suoraan syötöstä, eivätkä jääneet asettelemaan palloa lapaan. Nuo kolme asiaa ovat tärkeimmät ja ne täyttyivät. KEttunen puhui nopeasta salibandysta vaikka ei edes ollut miehiä jotka osaa sitä pelata?! :O kummallista?

  96. Johansonista ei ole valitettavasti maajoukkueelle mitään hyötyä.

    Yhtä laahausta se oli koko Suomen peli. Ruotsin peli oli oppitunti Kettuselle maailman nopeimmasta ja tehokkaimmasta salibandystä. Katsokaa sitä, Liigavalmentajat.

  97. Jos Nykyn saaminen maajoukkueen valmentajaksi on kiinni rahasta, niin lahjoitan mielelläni 10-100€ keräykseen, jonka tavoitteena on palauttaa Suomi kultakantaan ruotsalaisten omalla maaperällä, eli 2014 MM-kisoissa, jotka käydään Göteborgissa.

    Ruotsalaiset liikekumppanit ehtivät jo tänään voitonhuumassaan kutsumaan minut seuraaviin MM-kisoihin aitiopaikalle katsomaan miten he taas pieksevät meidät suomalaiset finaalissa, jos sinne ylipäätänsä sattuisimme pääsemään.

    Enhän minä tätä liian tosissaan ota, mutta voittaminen on kylläkin paljon mukavampaa kuin pataan ottaminen isoveljen asenteen omaavilta ruotsalaisilta, jotka nyt pääsevät opettamaan, miten pelata heidän keksimää peliä.

  98. Suomen ja Ruotsin liigojen tasoa on verrattu pelityyliltään. Ruotsissa käsipallomaista, hidasta.. Suomessa nopeaa lyhytsyöttöpeliä jne… mutta entä se taitotaso ja urheilullisuus. Se on niin paljon Ruotsissa edellä, kuin MM-finaali nyt näytti! Suomessa ei tätä tajuta, koska Ruotsin liigaa ja pelaajia ei seurata niin paljoa, uutisia tulee lähinnä siellä pelaavista suomalaisista ja pari maalikoostetta kuukaudessa. Kannattaisi ottaa enemmänkin mallia maailman parhaista (pelaajista) vaikka meillä oliskin pelisysteemi jollain tapaa parempi.

  99. Nyky sai nälkäisen, parhaassa iässä olevan joukkueen. Joukkue oli katsellut yhdessä tappioita. Nyky toi uskon, voitti kaksi mm:ää. Nyt luultiin että vanhat kylläiset konnat hoitaa kolmannen, kuka usko.?

  100. Suomisählyssä pitää yläsarjoissakin ottaa jengiin kaikki ketä saa ja siinä on sulla joukkue. Koita siinä valmentaa, kun osa reenaa lajia joka toinen viikko, omatoimista fysiikkaa 0 viikkotuntia ja junnut sählää omiaan vanhempien määrätessä, että sinne edariin ei sitten mennä ja seura toimii tältä pohjalta, joka jengi omanaan. Koutsin tehtävä piirtää voittava taktiikka tauluun näistä lähtökohdista ja jos ei onnaa,niin rutina valmis. Meillä on kuulkaa ruusuinen tulevaisuus edessä!

  101. Pitää todeta että salibandyn asema kansan keskuudessa on parantunut huomattavasti. Muistan kuinka vielä 2008 MM-kisojen aikaan spekulaatio itse peleistä oli vielä aika vähäistä omalla työpaikalla. Sen sijaan kotikisoissa ja erityisesti tämän vuoden kisoissa on työpaikan kahviturinoissa sivuttu lähes pelkästään salibandyä. Eräskin työkaveri joka aiemmin ei juurikaan salibandyä seurannut, totesi mielenkiintoisen pointin liigakauden jatkoa ajatellen. Nimittäin miten vaikuttaa Eero Kososen heikohko peli Happeen mestaruusmahdollisuuksiin? Hyvä homma että laji kiinnostaa entistä enemmän ihmisiä.

  102. Ensinnäkin Ruotsi oli käsittämättömän tehokas vastahyökkäyksissään. Eli edes parhaalla mahdollisella pelillä niiden voittaminen olisi ollut todella vaikeata. Kaikki kunnia Ruotsille ja sille pelinopeudelle mitä he esittivät.

    Silti suurin ihmetys koko kisojen aikana oli Suomen henkinen valmius peleissä. Eihän valmennus ollut onnistunut valmistamaan joukkuettaan mihinkään peliin, vaan aina kesti, että joukkue pääsi pelille.

    Joukkuehan oli aikalailla paras, mitä tällä hetkellä saadaan kasaan (paitsi Rickie). Mikäli tavoitteena on pelata nopeinta salibandya, niin miten Kettunen voi peluuttaa samassa kentässä kolmikkoa Tiitu-Kohonen-Vänttinen. Kaikki hyviä pelimiehiä, mutta aika seisovaa on peli. Kohonen tekee peliä viivasta ja ”pakottaa” toisen puolustajan nousemaan ja laiturit makaavat laidassa maila ylhäällä valmiina lämäämään. Jopa Savolainen liikkui pallottomana enemmän kuin Tiitu ja Vänttinen.

    Olisiko Kettunen unohtanut oman identiteettinsä ja unohtanut tehdä omat kentät.. Itse olisin kaivannut joukkueeseen edes yhtä oikeaa laitahyökkääjää, joka osaa haastaa laidasta pienelle kantille.

    Saatiinko kolmikosta Koski, Johansson, Koskelainen mitään irti? Voidaanko pelaajia myöskään syyttää, mikäli kentälle pääsee vain silloin tällöin?

    Ruotsin pelinopeutta ja taitoa ei voi kun ihailla, mutta olisiko seuraavilla kokoonpanoilla olisi voitu saada edes hieman painetta toiseenkin päähän.

    Tiitu-Forsten-Moilanen
    Väänänen-Kohonen

    Kapanen-Kukkola-Koski/Koskelainen
    Hänninen-Savolainen

    Johansson-Koskelainen/Jussila-Kohonen
    Wardi-Kivilehto

    penkillä kiertämässä vänttinen ja järvi

  103. kuinkahan moni sitten kykenis ite meneee tonne kentälle ja tehä saman tempun kun sählyjellonat teki?? en menis kyl toivoniemee hirveen paljoo haukkuu.. tainnu kosonenkaan kovin montaa koppia ottaa ja niissä vedoissa oli kyl enemmän otettavissa olevia!

    mut kaikki voi mennä ja kokeilla ite kuin helppoo se on. vai mitä?

  104. no nyt on salibandyn tulevaisuus nosteessa. Seuraava joukkue valitaankin tämän kauden runkosarjan pistepörssin 40 parhaasta kenttäpelaajasta ja kaikista maalivahdeista Pääkallo.fi:n Fasebookissa peukuttamalla. Valmentajat samoin. Paitsi Hakkarainen korvaa Bäken ja analysoi Kaupin MyCoazh ohjelmalla joka erän ja ilmoittaa kuinka kannattaa seuraava erä pelata,tämä voidaan hoitaa kotona katsomalla pelit netin kautta.
    Sitten lisäksi voitaisiin ottaa myös ostopaikat osalle pelaajista. Vähemmän peukkuja saaneet voitaisiin ostaa ulos seuran,fanien, omalla tai sponssien rahalla. Tuttu F1 piiristä.
    Ongelma saattaa olla kuitenkin pakkien vähäisyys, pakkien siis kannattaa opetelle veteleen enemmän viivasta ja jättää turhat syötöt pois. Niin että tälleen. Kyllä kansa tietää. Rahat sitten voisi sijoitaa johonkin turhaan, kehäkolmosen sisäpuolelle, mutta ei misään tapauksessa junioreihin eikä valmennuksen kehittämiseen. ;D

  105. No jopas nyt jotakin kun ei saa huonosti pelannutta joukkuetta kritisoida. Eikä tällä kertaa ole kyse edes jälkiviisastelusta, vaan koko homma kyseenalaistettiin jo ennen kisoja.

    Ja ’tee/pelaa itse paremmin’ on ehkä kulahtanein argumentti mitä voi keksiä…

  106. Kyllä tää on surullista huomata miten me Suomalaiset aina osataan haukkua omat maanrakoon kun hommat ei mee kuten toivottiin.

    Eiköhän siellä ole joikkueellinen ukkoja kellä v-käyrät tapissa muutenkin. Hirveetä paskaa, nyt valoja päälle. Kun sitä Ruotsia ansiostakin hehkutetaan niin katsokaapa mitä tapahtu kun suomi voitti 6-2 koti finaalin. Siellä ei haukuttu ja lytätty omia legendoja. Päinvastoin. Ihan sama häviääkö 11-5 vai 6-2.

    Ruotsi oli eilen todella kova ja kaikki natsasi heillä vielä päälle. Millään kokoonpanolla ei voittoa olisi saavutettu! Karua faktaa.

    Kiitos vielä Kohoset, Mikke, Jussila, Vänä, Toivoniemi, Forsten Ja Savo. Hienoja pelaajia ja valtava työmäärä huippu-urheilijana suomalaisen salibandyn eteen.

    Kohosen Mikkoakin vuodesta toiseen arvostellaan. Taas teki kaveri maalin välierässä ja finaalissa. Se on ihan sama ketkä ne maalit Kanada vastaan läpyttelee. Silloin kun on kilpurin paikka nousee pelimiehet esiin.

    Hopea on mitalli. Tasoerot pienenee ja tässäkin meille rakkaassa lajissa törmätään siihen että rahaa ei Suomessa ole kilpailijoiden malliin. Ruotsi ja Sveitsi tämän suhteen maileja edessä ja se tässä huolestuttaa eniten. Vrt. Mäkihyppy.

  107. Kyllä analyysi on nyt tehtävä ja pikaisesti.
    Kriittisiä kommentteja tulee syystäkin. Jos tuntuu että on aiheetta niin kannattaa katsoa vielä kerran finaalimatsi.
    Pelaajiin kohdistuvaa dissaamista en minäkään hyväksy. Kun virheitä tehtiin valinnoissa niin vastuun kantaa lähinnä päävalmentaja ja hänen toimenkuvaan kuuluukin julkisen kritiikin kestäminen.

  108. Eiköhän se ois se ensi askel, että jokainen täälläkin suutansa soittava astelee sinne kotikaupungin halliin pelejä seuraamaan ja lisäksi ostaa neloselta oikeuden katella pelejä, sieltä ne roposet siirtyy sinne seuroille! Ja ihan sama pelaako se oman kunnan jengi liigaa vai 2divaria, koska lajin eteen kaikki uudet katsojat on kehitys eteenpäin.

  109. Ohhohille: Ei ole mitenkään suomalainen ilmiö, että omia haukutaan huonon suorituksen jälkeen. Täällä itse asiassa kohdellaan urheilijoita silkkihansikkain verrattuna vaikka länsinaapuriin. Eli asioista selvää ennen avautumista.

  110. Ensinnäkin laji kun laji, niin päävalmentaja kantaa vastuun. Hän valitsee pelaajat sekä pelitaktiikan. On turha piiloutua kenenkään seläntaakse ja selitellä että alisuoritettiin. Päävalmentajan tehtävänä on piiskata pelaajista leijona esiin. Nyt kentälle mentiin ottamaan tukkaan. Kolmannen erän lukujen kaunistelu oli vain ruotsin löysyyttä, ei meidän hyvyyttä.

    Eikös Kettusta palkatessa MJ päävalmentajaksi nimenomaan puhunut raha. Nykky halusi rahaa ja liitto tiesi Kettusen halvaksi mieheksi kun teetetään sillä normaaleja liiton hommia samalla. Onhan siinä selvää että jos nykylle maksetaan about 80 000€ tai Kettuselle maksimissaan 50 000€. Ikävä fakta on, että rahalla saa myös laatua, johon esimerkiksi tämä finaali suomen osalta kaatui.

    Mutta jos mennään asioiden taakse ja nähdään metsä puilta, niin miten käy yleisesti salibandyn kehityksen Kettusen aikana? Nykyn aikana varmasti moni valmentaja samaistui ”idolinsa” nopeaan pelisysteemiin sekä lyhytsyöttöpeliin alkutaipaleella. Mutta miten samaistutaan Kettusen ”maailman nopeimman pelin” pelityyliin? Onko kohta jokainen divari ja alempi sarjataso yhtä ulkona pelistä kuten suomi oli kolme erää. Liigassa valmentajat lienevät sen verran fiksuja että pelaavat omalla pelikirjalla ja kehittävät omaan suuntaansa peliä.

    Omasta mielestäni Kettusesta ei ole kantamaan MJ:n päävalmentajan vastuuta sekä samalla myös kehittämään suomalaista salibandya ja henkilöitymään lätkähengessä ”meidän pelin” sanansaattajaksi.

    Päävalmentaja vaihtoon sillä selvä ja nuorennusleikkaus pelaajistoon sekä todellinen mietintä että mikä on salibandyssa ”Meidän peli” ja laaja-alaisesti levittämään tietotaitoa myös seurajoukkueisiin.

  111. Kaaleppi varmasti näin mutta jos noita tekstejä hiukan olet lukenut niin lähes kaikki pelaajat ollaan hakututtu, eiköhän se nyt mene vähäsen yli. Kannattaa lukea ennen kuin avautuu..

  112. Säbärille:

    Luettu on ja uskallan väittää, että Ruotsissa lyödään epäonnistujia kahta kovempaa. Niin mediassa kuin keskustelupalstoillakin. Tämä ei siis koske vain sählyä vaan paljon enemmän muita lajeja.

  113. Suomi pelasi hyvän turnauksen. Kahden maailmanmestaruuden jälkeen tietenkin mestaruus olisi ollut hieno juttu, mutta ei hopea ole häpeä.

    Peliä on turhaa lähteä spekuloimaan, se on pelattu ja mielestäni tulos 5-11 ei nyt loppuviimeksi ole mikään murskavoitto tai -tappio. Ihan standardi tulos salibandyjoukkueiden kesken. Suomi pelasi hienosti ja Ruotsi oli vain parempi.

    Meillä oli ihan oikeat valmentajat, ihan onnistunut valmistautuminen, me tehdään hienoa juniorityötä ja pelaajat olivat loistavia. Ruotsi vain tällä kertaa oli parempi. Kymmenestä ottelusta tällä hetkellä Ruotsi voittaisi 6-7 peliä ja Suomi sitten loput. Viimeinen erä osoitti, että kun peli tasoittuu, niin silloin Suomikin oli pelissä mukana.

    Onneksi jotkut osaavat tukea myös valmennusta ja pelaajia, jotka kuitenkin hoitivat hommansa hyvin. Ei tässä missään kriisissä olla tai mitään ihmeellistä analyysiä tarvitse tehdä. höpö höpö…. Ruotsi on vain vähän edellä (juuri nyt) ja etumatka pitää kuroa umpeen, mutta ei se syyttelemällä ja sormea osoittamalla/heristämällä ole tullut ennenkään. Kun tuo riitely vain tappaa yhteistyön. Näin se on ollut Suomen keihäsurheilussa sekä välillä mäkyhypyssä ja yhdistetyssä. Pahat sanat vain satuttavat ja tässä kukaan ole happoteräksestä tehty 😉

    Ollaanhan nyt kaikki rakentavia ja viedään iloista salibandyä eteenpäin yhdessä 🙂

    Jini

  114. Viimeinen erä meni ihan vaan Ruotsin lopetettua se nopea salibandy ja oltiin silti vielä suomea edellä!

  115. Omasta mielestäni Suomi pelasi ihan hyvän turnauksen, vaikka lopputulos ei ollutkaan ”aivan päätyyn asti” ja varmasti monia sapettaa tuo hopea. Toisaalta alkusarja pelattiin vahvasti ja Sveitsi kaatui vaikeahkon alun jälkeen kotiyleisönsä edessä. Mietin turnausta kokonaisuutena enemmänkin kuin pelkästään finaalin kahta ensimmäistä erää.

    Muutamia tuloksia viimeisten MM-kisojen (2010, 2012) neljännesfinaaleista, puolivärieristä sekä finaaleista (joten aivan standardituloksia). On totta, että pitää mennä muutama vuosi taaksepäin (1998 finaalit), että päästään vastaaviin lukemiin: Vuonna 1998 Ruotsi voitti Sveitsin finaaleissa 10-3. Tämän jälkeen onkin sitten ollut tasaisempaa aina vuosiin 2010 ja 2012 asti.
    2010: FIN – SWE 6-2 (maaliero: 4 maalia)
    2010: FIN – CZE 6-1 (maaliero: 5 maalia)
    2012: FIN – SWE 5-11 (maaliero: 6 maalia)
    2012: GER – SWE 0-13 (maaliero: 13 maalia)
    2012: SWE-SLO 18-1 (maaliero: 17 maalia)
    2012: SWI – NOR 11-5 (maaliero: 6 maalia)

    Vastaavanalisia tuloksia löytyy ihan omasta kotoisesta salibandyliigastakin (tosin salibandyliiga ei ole siis MM-finaali):
    26.10.2012 Nokia KrP vs. SPV 4-12
    09.11.2012 Oilers vs. TPS 8-1
    10.11.2012 Ilves vs. SPV 6-12
    13.11.2012 Nokia KrP vs. Happee 1-11

    Viimeiseen erään Ruotsi varmasti pelasi erilailla kuin kaksi aikaisempaa. Väite, että ”oltiin silti vielä Suomea edellä!” on silti kyseenalainen, koska Suomi vei viimeisen erän 4-2. Joten mikäli Ruotsi oli Suomea edellä viimeisessä erässä, nin se ei ainakaan viimeisen erän tuloksiin heijastunut 🙂

  116. Pahoittelut että meni pohdinta nälkävuoden mittaiseksi.

    Ensinnäkin, MM-hopea on hyvä saavutus ja varmasti lämmittää niin pelaajia kuin lajin fanejakin muutaman viikon tai kuukauden päästä enemmän kuin muka-kunniakas-jatkoaikatappio Sveitsiä vastaan ja sen seurauksena tullut rokkaaminen pronssi-pelissä olisi lämmittänyt. Hyvä pojat! Hopea ei tietenkään ole nappisuoritus hallitseville mestareille, mutta se on silti hyvä tulos eikä tullut heittämällä, Sveitsi on pelottavan kova ja paranee joka vuosi, ja muutkin maat nostavat hiljalleen tasoaan; katso mitä kävi Tsekille.

    Toiseksi, Ruotsi oli loistava. Ei me oltu pelkästään huonoja (oltiin korkeintaan keskinkertaisia) mutta kyllä Ruotsi ihan itse otti mestaruutensa. Oltaisiinko voitettu millään mahdollisella tämän hetken joukkueella missään olosuhteissa, en tiedä, mutta haluan uskoa että oltaisiin tietenkin. Alla pohdintoja siitä mikä meni pieleen?

    Ensimmäinen naula arkkuun oli päävalmentajan vaihdos. Liitto ho! Nykky oli nostanut Suomen kaksinkertaiseksi mestariksi, loputtomiin jatkuneen Ruotsin dominoinnin ikeen alta. Pelaajat ja kansa luottivat Nykkyyn ja hänen tiimiinsä, ja tulosta tuli, sekä Nykyn taktisen nerouden että psykologisen pelisilmän ja johtajuuden vuoksi. Kun Suomi menestyy palloilussa se tapahtuu siksi että kaikki tehdään Joukkueena ja niin tehtiin isolla J:llä. Olisi kauhean kiva tietää minkälaisen MM-miehistön Nykky olisi valinnut 2012 kisoihin Suomi-paitaa kantamaan. Nyt tuntui että pelaajilla ei ollut sitä ässä-hävittäjälentäjille ja tuleville salibandyn maailmanmestareille ominaista kuolemattomuuden ja voittamattomuuden tunnetta puseroissa, kotikatsomossa minulla ainakaan ei ollut EFT:ssä eikä koko kisojen aikana. Uskon että juuri tällä alueella olisi Nykky ollut mies paikallaan, luomaan se tunne! No jos liitolla ei ollut rahaa tai halua satsata liian paljon Nykkyyn niin sitten ei ollut, mutta tästä päätöksestä maksettiin hintaa.

    Noin muuten olen sitä mieltä että Nykyn jälkeen paras mahdollinen valinta MJ-peräsimeen olisi Mika Ahonen. Kolmanneksi vaihtoehdoksi nostan Akseli Ahtiaisen! En tunne Kettusta mutta mielikuva on tietävä ja analyyttinen, mutta ei intoa valava johtaja jota seurattaisiin syteen ja saveen ja jolta löytyisi tiukan paikan tullen improvisointia ja ässiä hihasta.

    Toinen naula oli tämä maailman nopein saba. Uutta pelityyliä voi ajaa sisään, mutta jossain vaiheessa ja tarpeeksi ajoissa pitää varmistua siitä että tärkeimmällä viikolla joukkue pelaa parasta mahdollista peliä mihin se fyysisen ja henkisen valmiutensa että riittävän toiston avulla pystyy. Ei opittu tai kyetty pelaamaan maailman nopeinta salibandyä kaikkein tärkeimmällä hetkellä, olisiko pystytty pelaamaan jotain muuta salibandyä keskittymällä ajoissa siihen, hallittu se täysin, ja saatu parempaa peliä aikaan?

    Sitten ihmetyttää ketjuruletti. EFT:ssä olisi pitänyt jo olla tasapainoiset koostumukset ja paketti kasassa. Nyt vaihdeltiin ykkösketjua (ja kaikkia muitakin ketjuja) pelistä toiseen ja pelin sisällä. Onko todella niin että Suomen tasoisesta salibandymaasta ei löydy kolmea pelaajaa jota pystyvät täyttämään ykköskentässä vaadittavat saappaat niin hyvin että heidät voisi siellä pitää illasta toiseen? Ja jos ei ole tilaa eikä aikaa opettaa muukalaislegioonan ukkoja pelaamaan keskenään yhteen niin otetaan joukkueeseen sitten rungoksi muutama seurakentällinen, vaika sitten SPV:stä ja SSV:stä?

    Jälkiviisas valituksen aihe on tietenkin pelaajavalinnat. Väärin valittu Jokeri-kortti: otettiin Koski kun olisi pitänyt ottaa Hyvärinen, työkiireitä tai ei kyllä Rickie kisoihin olisi tullut. Liian monta samankaltaista pelaajaa: Kapanen, Koski, Moilanen, Vänttinen, Johansson, Koskelainen. Nyt kun tämä tyyli ei toiminut oli monta ukkoa joilla ei ollut mitään uutta annettavaa toistensa taitoihin nähden. Pakkien määrä; kunnianhimoisesti pelattiin alusta loppuun samaan tyyliin kuin jääkiekossa takavuosina ylivoimaa neljällä hyökkääjällä. Vaikka yleispelaajat ovat loistokavereita niin muutamaa esimerkiksi Timo Toivosen kaltaista luotettavaa pakkia oli ikävä. Esimerkkinä Ruotsin viljelemä pitkä roikkupallo Suomen päätyyn jolla haettiin 1-1 kamppailuja, niiden voittoja, ja maalitilanteita. Taktiikka oli kisoissa ainutlaatuinen, tiedossa, ja toimi tismalleen.

    Pelaajapuolella ihmetytti koko turnauksen läpi jatkunut valjuus ja tukkoisuus. Alkusarjan pelit olivat neppailua mutta yleisilme ei vakuuttanut. Tsekki-peli oli etukäteen vaikea ja hoidettiin hyvin. Sveitsi-pelissä odotin vastustajaksi murhaavan liikkuvaa, voitontahtoista ja yhteenhitsautunutta joukkuetta ja semmoinen sieltä tuli. Suomen kokeneiden pelaajien rutiini ja kylmäpäisyys ratkaisi jatkoajalla kun vastustaja vielä makseli oppirahoja ja heidän loistavasti pelannut mokkensa hörppi omiin. Mutta jos Suomi olisi pelannut Joukkueena viime kisojen tasolla ei jatkoajalle asti olisi ikinä tarvinut mennä. Finaalin pelaajien välimatkoja ja yksinäisen Kohosen sokkosyöttöjä maalin takaa neljälle ruotsalaiselle on täällä jo analysoitu ihan tarpeeksi ei ole lisättävää siihen.

    Joukkueen paras pelaaja turnauksessa oli mielestäni Oscar Hänninen, loistava ukko, tosin olisin halunnut nähdä hänet sentterinä (jos olisi ollut niitä pakkeja). Toinen onnistuja oli Lauri Kapanen. Tiitu pelasi ok kisat vaikka ykköskenttä saikin kaivella palloa maalista tämän tästä. Muut olivat joko massaa tai alisuorittajia. Mihu oli toki hyvä mutta ei missään nimessä maaginen. Ykkösen oikeaa laituria ei oikeastaan ollutkaan. Forsten oli paha pettymys monessa matsissa, odotin loistavaa Habaa ja sitä en nähnyt. Järvi oli aika omalla tasollaan, plussan puolella. KKK-kenttä oli kaksijakoinen, välillä kulki ja välillä ei, olisin silti antanut sille enemmän luottoa, tarkoitan nimenomaan pysyvyyttä pelata yhdessä, koska KKK:n kokonaisuus oli enemmän kuin osiensa summa. Pakeista ei säväyttänyt oikein kukaan, etukäteen _niin_ parhaat Väänänen ja Kivilehto olivatkin sitä aina välillä, mutta välillä sitten syöteltiin suoraan vastustajan lapaan. Johansson ei saanut mitään aikaiseksi ja Kosken 6+3 nelosdivarijengiä vastaan minkä SPV voitti 29-3 ei merkkaa mitään, turnauksen muut tehot 1+1 sitä vastoin kyllä. Savolainen vaikutti jarruttavan koko peliä ja maalivahdit pelasivat korkeintaan tasollaan. Finaalissa ei kummastakaan ollut sankariksi joka olisi pelastanut joukkueen taistelemaan.

    En tiedä miksi oltiin valjuja mutta itse en kuulu siihen leiriin joka pistäisi koko pumpun vaihtoon. Nuoria ja sitä kautta jatkuvuutta pitää olla mutta kokemus opitaan johtajilta ja/tai kantapään kautta. Vaikka meillä olisi minkälainen armeija Kailialoita ja Happeen A-junnuja niin myös Mihun tai Miken kaltaisia johtajia pitää kopissa olla tai mistään ei vaan tule mitään. Kiitos kaikesta niille pelaajille jotka lopettavat, mutta ei näiden kisojen eikä tämän finaalin takia kannata lopettaa.

    Lopuksi vielä pari irtoajatusta. Pelikaavio suosi Hannu Hanhia koko rahalla. Ensimmäinen peli Ruotsille finaalissa, siihen asti pelkkää pullamössöä. Suomelle eka huilipäivä heti ekan matsi jälkeen ja ennen finaalia kohdattiin sekä Tsekki että Sveitsi vastustajan Slovakia ja Saksa pelien vastapainoksi. No, toivottavasti Ruotsi ja Sveitsi pääsevät nyt samaan välierä-lohkoon seuraavissa kisoissa! Tällä kertaa Ruotsi kesti ”eka kunnon matsi ja nyt on paikka iskeä luu kurkkuun” tyyliset paineet ja käänsi asian edukseen tuoreine jalkoineen. Pelaajat sanoivat että ei tuntunut aiemmat pelit missään mutta ihme jos ei. Kun katsoo liigapelejä sellaiseen aikaan kun on pienessä ajassa useampi peli niin kyllä se härkäviikko vaan aina ja joka ikinen kerta näkyy siellä kentällä. Väitän että sama näkyi finaalissakin ja selittää osan valjuudesta.

    Tolppa sisään ja tolppa ulos. 2010 Ruotsi aloitti pelin tolppalaukauksella ja Suomi hoiteli maalintekohommat. Nyt mentiin aikalailla päinvastoin. Salibandy on momentum-peli ja jos nämä tilanteet olisivat menneet toisinpäin Ruotsi ei (ehkä) olisi saanut sitä ylivaihdettaan päälle ainaaan ihan heti. Maalivahdit eivät nousseet sankareiksi ja nyky-Ruotsia vastaan olisi pitänyt pelata unelmapeli. Kososen imiessä noin ekasta laukauksesta maalin oli tunnelma pilalla ja peli selvä. Suomi sai pelata valkoisissa ja Ruotsi ei pelannut keltaisissa, siinä saatiin vähän eteen 🙂

    No, opitaan tästä ja kahden vuoden päästä me jälleen!

  117. Teidän mielestä hopea on hieno suoritus ja siihen pitäis olla tyytyväinen. Tuolla ajattelumallilla ei kauaa olla Top2:ssa. Perisuomalaista vaatimattomuutta ja alistumista!

  118. Kirjoitat että ”Kososen imiessä noin ekasta laukauksesta maalin oli tunnelma pilalla ja peli selvä.” Meillä muilla tunnelma meni pilalle jo silloin kun ”maailman paras Toivoniemi” imi sisään viisi ensimmäistä. Vai oliko siellä mukana myös kaksi torjuntaa?

  119. ”toivoniemi imi viisi ensimmäistä”, oletko lainkaan katsonut noita maaleja?!??? Itse käsitän tuon imemisen sillä että ne oli kaikki sinun mielestä toivoniemen maaleja?!??!? Ei voi muuta taas sanoa kuin että herätys..

  120. amatööriltä hienoa tekstiä.
    Vaikka maalit ei menneet veskojen piikkiin, niin toivoniemen 28% torjountaprosentti on oksettava. Sai puollustukselta apuja tai ei. Ruotsin vedot olivat jäätäviä mutta siitä huolimatta jos haluaa voittaa MM-kisat niin maalivahtipelikin pitää olla paljon parempi. Helposti kenttäpelaajienkin otteet menevät vaisuiksi jos jokainen veto menee sisään. Myös pelaajat näyttävät silloin paljon huonommilta.
    Pelillisesti Ruotsi oli toki askeleen edellä joka asiassa, mutta maalivahti on se kuuluisa 50% joukkueesta, jolla on mahdollisuus pitää joukkue pelissä mukana. Nyt ei pitänyt, vaikkei kenttäpelaajat olisikaan sitä ansainneet..
    Uskon myös, että nuo puolivälierä ja välierä painoivat. Tottakai pelaajan kuuluu sanoa, ettei painanut. Ei sinäänsä pistä tunteisiin Suomen tappio joten siinä mielessä en sano tuota lohdutuksena. Mahdoton kuvitella että ero olisi oikeasti noin jäätävä vain kahden vuoden jälkeen.