Tässä ovat tammikuun tv-ottelut

Televisioinnit jatkuvat kahden viime kauden finalistien kohtaamisella. Kuva: Mikko Hyvärinen

Mikko Kohonen
Televisioinnit jatkuvat kahden viime kauden SM-finalistien kohtaamisella. Kuva: Mikko Hyvärinen

Epätietoisuus Salibandyliigan tulevista televisio-otteluista hälvenee, kun Salibandyliiga on julkaissut nettisivuillaan Nelonen Pron tammikuun ottelut.

Viime kaudesta poiketen salibandylähetyksillä ei ole tällä kaudella ollut ennalta määriteltyä vakiopäivää tv-peleille. Otteluita on nähty eri viikonpäivinä, mikä jatkuu myös vuoden alussa.

Tammikuun tv-lähetykset käynnistyvät perjantaina 11. tammikuuta viime kauden finaaliuusinnalla SSV-SPV. Tämän lisäksi molemmat viime kevään finalistit saavat tammikuussa myös toisen tv-ottelun.

Keskiviikkona 16. tammikuuta televisioidaan SSV:n vierasottelu Espoossa Oilersin vieraana. Maanantaina 28. tammikuuta Nelonen Pro näyttää Classicin ja Seinäjoen Peliveljien välisen ottelun.

Ottelut näytetään myös Veikkauksen nettisivuilla Veikkaus-TV:ssä.

Tammikuun tv-ottelut Nelonen Pro:lla

Pe 11.1. SSV – SPV
Ke 16.1. Oilers – SSV
Ma 28.1. Classic – SPV

24 comments

  1. On tuo sama juttu kun kaikilla muillakin lajeilla! Pääkaupunkiseudulla vaan kamerat pyörii! Jääkiekossa ja jalkapallossa sama juttu valitettavasti. Miksei voi tulla edes kerran ouluun tai jyväskylään seinäjoelle?

  2. Olikos se TV Viisi, joka näytti menneellä kaudella Veikkausliigaa ilmaiseksi yhden pelin viikossa suorana. Sellaista kaipaisi salibandyynkin…

  3. Aina samojen porukoiden pelejä tulee… Tylsäksi käy.. Välillä ois kiva nähdä muidenkin joukkueiden pelejä eikä aina vaan ssv ja spv…. Jyväskylän ja oulub pelejäkin ois kiva nähdä…

  4. Onko Teillä mitään käsitystä paljonko tulee kustannusta matsille jos kamerat viedään Tamperetta pohjoisempaan?

    Noille lähetyksillä ei sinällään rahaa saada tehtyä tuottavalle tasolle.

    Joten enpä usko että Oulussa kannattaa henkeä pidätellä että kamerat saapuvat paikalle. Ei auta kun pelata itsensä finaaliin.
    Sillä siitä selviää.

  5. Ymmärrän hyvin että tuotantokalustoa ja tiimiä ei ajateta kovin kauas pk-seudulta. Sen sijaan sitä en ymmärrä että SPV:tä ja SSV:tä täytyy näyttää kahdessa pelissä kolmesta.

    Jos Nelonen haluaa lisää tilaajia maksukanavilleen niin näillä ratkaisuilla niitä ei ainakaan salibandyn seuraajista tarvitse odotella.

  6. Olishan tohon uutisen kylkeen voinu laittaa noi aikaisemmat pelit. Ja TV yhtiön perusteluista saisi varmaan myös yhden kiinnostavan jutun Pääkalloon? Mut pitkän päälle aika tylsältä näyttää, kun aina samat jengit ruudussa!

    Oon muuten nähnyt 2 matsia tällä kaudella, kun ei ole hajuakaan milloin tulevat ruudusta ja otteluita ei juurikaan mainosteta missään.
    Melkeimpä sama alkaa olee, että tuleeko nää tuolta töllöstä ollenkaan, kun kiinnostus rupee olee ku formuloissa, kun menivät maksukanaville. Säbämatsien takia oon valinnut Viasat paketin Canal paketin sijaan, mutta rupeen kyllä olee valmis vaihtamaan takaisin…

  7. Ymmärrättehän arvoisat lukijat että salibandyn saaminen telkkariin ei todellakaan ole halpaa puuhaa. Tämä nykyinenkin malli kustantaa kuusinumeroisen summan liigalle.

  8. Kyllä tuo Nelonen Pro1 saisi näyttää salibandypelejä hiukan enemmän.

    Sillä ei ole niin väliä (minulle) mitkä joukkueet otteluissa ovat vastakkain, mutta tasaisesti kaikki ruudussa olisi toki paras.
    Täytyy myös muistaa, että kaikkiin halleihin ei kameroita järkevästi pysty viritellä.

  9. Onko koripallolla ja lentopallolla sama tilanne Urho Tv:llä, että joutuvat maksamaan? Sm-liiga lähtee pois sieltä joten olisiko siinä ensi vuodelle tv-sopimus. Pääkallo voisi enemmän selvittää tätä maksu tv-käytäntöä itse televisioyhtiöiltä tai esimerkiksi Jani Alkiolta.

  10. Joo, Urhon kelkkaan salibandy… Uppoava laiva.
    Sit huudetaan Hoosiannaa.
    Missä se aurinko on? Kyllä se saisi jo paistaa..

  11. tais olla eka peli syksyllä ssv-spv ja spevellä tai olla toinenkin tv-peli syksyllä että kyl kilposen porukka saa ruutuaikaa…

  12. Harmi, että Welho tiputti nelonen sport pro:t pois listoiltaan. Jää täällä taloudessa tällä kaudella matsit katsomatta.

    Toivottavasti nettilähetykset yleistyvät, esim. Blackbirdsien divarimatseja on kiva katsoa, siellä sattuu ja tapahtuu aina.

    Samoin Blue Foxilla on aivan loistavat maalikoosteet, voisivat testata sielläkin livelähetystä.
    Uskoisin, että nettilähetykset ovat tulevaisuutta, kun tv:n ilmaiskanaville on turha yrittää ja maksukanavilla on aina kohtuullisen pieni katsojayleisö.

  13. Eiköhän se oo niin että mestareita on kivempi kattoa kun jotain 8-12 sijoittunutta jengiä…

  14. Kyllä sven puhuu ihan täyttä p…aa… Kyllä sitä mielusti katselis välillä muidenkin joukkueiden pelejä eikä vain samojen… itseä ainakin ärsyttäis katsoa jatkuvasti jotain esim. Jypin ja pelicanssien matseja…. Kyllä tarvittasi näkyvyyttä myös muille joukkueille…

  15. JuuEi ”ärtynyt”, kyllä minäkin mieluummin katson ”huippusb:tä” kuin loppupään kahinoita…

  16. Happee takavuosina jäi taka-alalle menestyksen takia.Niin nytkin….

  17. maalikoosteet ja suora nettilähetys ovat aivan eri asia. Perehtykää hieman tekniikkaan ennen kun alatte vaatimaan suoria edes netin kautta. Nyky kameroilla saa kyllä riittävän hyvää kuvaa, edullisillakin. Mutta se lähettäminen onkin se pullonkaula. Jälkilähetyksenä You Tubessa kyllä onnistuu mutta tulos on kylläkin tiedoss

  18. Kysymys nimimerkki ”ärtynyt”…

    Jos katsot espanjan liigan ottelua, katsotko mielummin barcelonan ja/tai madridin otteluita vai katsoisitko mielummin jotain ottelua missä pelaa kaksi häntäpään jengiä?
    Luultavasti kannatat säbässä jotain keskikastin jengiä ja haluaisit nähdä heitä tvssä, mutta tällaiset jengit eivät kiinosta suurinta osaa…

    Itse kyllä katsoisin mielellään esim. Happeen pelejä, mutta hei, nehän näkyykin netissä…

    Tosi asia on että on noin 4-5 jengiä jotka ovat kiinnostavia.

    Hyvää Joulua ja muistakaahan käydä ihan maksavina katsojina paikalla peleissä kun taas alkaa.

  19. Mitenkäs se lätkä nousi aikanaan koko kansan ykkössuosikiksi? Väittäisin, että iso osa sitä nousua oli maikkarin legendaarinen hockey night lähetys aina sunnuntaisin. Tuossa konseptissa syksyn ja alkukevään aikana näytettiin jokaisen joukkueen otteluita. Vasta myöhemmin keväällä lähdettiin hakemaan niitä kaikkein kiinnostavimpia otteluita ja nekin päätettiin yleensä sen perusteella millä joukkueilla on peleissään eniten panosta. Samaa kannattaisi säbäliigankin harkita yksi ottelu viikossa tai kuukaudessa ilmaiskanavalla ja lisäksi enemmän otteluja ja tietysti eri pelit kuin ilmaiskanavalla voisi tulla sitten maksukanavien puolelta. Salibandya vähän helpommin tarjolle ja joukkueille varmuus teevee ajasta jolloin sponssineuvotteluissa voivat sitä käyttää hyödykseen. Ei kannata mennä koko ajan samalla kaavalla kuin viimeiset vuodet uudistuksia pitää tulla tasaisin välein jotta muutkin kuin säbäniilot pysyvät lajia seuraamassa. Kun lajia näkyy teeveessä enemmän saattaa se innostaa ihmisiä myös hallille seuraamaan otteluita. Jos laji ei koskaan näy kuin maksukanavilla niin suurta yleisöä on vaikeampi saada innostumaan lajista.

  20. Eikä noi ssv,n tai spv,n matsit edes ole viihdyttävimpiä säbä matseja vaikka kärjessä keikkuisivatkin.