Video: Ruotsin liiga palasi näyttävästi MM-tauolta – Täysi tupa Helsingborgissa

Ruotsin Superliiga palasi keskiviikkona näyttävästi MM-tauolta. Helsingborgissa täysi tupa, 4613 katsojaa, oli seuraamassa uuden salibandyn unelmahallin Helsingborg Arenan avajaisia. Oheiselta videolta pääsee tutustumaan halliin ja sen avajaisottelun Helsingborg-Warberg hienoihin tunnelmiin.

Helsingborg voitti ottelun lopulta selvin lukemin 10-6. Suomen MM-hopeamitalisti Jani Kukkola syötti Helsingborgin maaleista kaksi. Tero Tiitu teki Warbergin maaleista yhden. Illan suurin sankari oli kuitenkin peräti kuusi maalia tehnyt ja yhden syöttänyt Helsingborgin Kevin Björkström.

Ottelupöytäkirjaan

24 comments

  1. Kyllähän tuolla kelpaisi puulaakisählyä pelata. Suomessa urheilu infra ”vähän” Ruotsia heikommalla tasolla.

  2. Aivan mahtava fiilis lähes viisituhatta ihmistä taputtaa läpi ottelun! Loistavasti järjestetty tapahtuma ja mikä halli on kyllä tosi upea! Tämä vetää vertoja jopa suomen kiekkoliiga peleihin ei tommosta menoa oo joka paikkakunnalla! Suomeenki tämmöstä! Tack och ädjö!

  3. Totta, Sisäpalloiluhalleja ei ole vastaavasti kun Vantaan Energia Areena.
    Espoon Oilerssin 20 vuotisjuhlaottelussa oli vastaavanlainen tunnelma pari vuotta sitten kun ottelu oli Barona Areenalla. Esimerkiksi veikkauksen jakamilla läpsyttäjillä saatiin hieno fiilis kun paikalla oli yli 3000 katsojaa.
    Helsingin jäähallissa on myös finaalimatseissa ollut myös hyvät olosuhteet yleisölle siis saman tyyppiset kun jääkiekon sm-liigassa.
    Kannataisi tehdä vastaavia kokeiluja esim. Tampereen Hakametsän hallissa, siellä olisi palvelut valmiina ja salibandykenttä on nopea pystyttää, samoin on Jyväskylässä.
    Turun kokeilu oli muuten hyvä mutta liian suuri areena arkipeleihin, ilman suuria markkinointiponnisteluja ja yleisöpalvelut olivat puutteeliset.
    Samalla tehtäisiin yhteistyötä yli lajirajojen, kuten nyt Humun työryhmä on ehdottanut..
    Floorball Circus on erinomainen markkinoinnin työkalu, vielä kun saadaan suuremmat areenat ja hallit tapahtumapaikoiksi säännöllisesti, niin massat lähtevät varmasti mukaan seuraamaan tätä maailman nopeinta peliä.

  4. Kukkolalla aika hyvin pelillä. Plussia ihan kivasti! Ja onko Tiitu Warbergin kapteeni ollut koko ajan vai onko noilla joku kiertävä systeemi?

  5. Suomessa ei ole kiekossakaan missään sellasta tunnelmaa että kaikki ovat mukana luomassa tunnelmaa.

    Säbässä olis paikka tuollakin puolella iskeä.

    Yritystä:
    Happee
    SPV
    Classic
    Loviisi

    Muualla kirkkokuoro. Hesassa ei edes sitä.

    Pitkä on matka että me suomalaiset uskaltaisimme olla iloisesti mukana tapahtumissa. Murinaa ja arvostelua luvassa jatkossakin. Ainoastaan tuomareille osataan yhdessä huutaa.

  6. Tiitu ei ole kapteeni. Keltaista käsivarsinauhaa pitää joukkuen pistepörssin ykkönen, joka on Tiitu, Svenssonin ollessa poissa kokoonpanosta.

  7. Silmään pistää myös että ruotsissa tuomarit eivät ole paniikissa huutamassa vieressä jos sattuu tuulettamaan väärällä puolella kenttää. Suomessa osalle tuomareistä tämä on melkein pelin tärkein asia.

  8. Stocktonille: Jos viittaat caseen Töyrylä/Ilves/Rahola, vertaappa vähän Raholan ja tuon hallin akustiikka ja puitteita samalla.

  9. JEPPEn komentti pitää täysin paikkaansa.

    Jos jonkun seuran – seuran jota ei enää edes virallisesti ole olemassa – valmentaja on joskus vuosia sitten lyöny fläpillä pelaajaa, niin ei sen ehkä enää tarttis aiheuttaa tuomarille maksimispurttia vaihtoaition eteen vartioimaan aikuisia pelaajia ettei ne rupee rähisee.

    Ei o hirveän vaikea kuvitella näkyä esim. Mr Lewiksen juoksemassa täyttä spurttia pelaajien väliin huutamaan RAUHAA !!!

    Huom. Juoksuasento lonkasta taitto noin 35° etukenossa ja kaula pitkällä.

  10. Mieletön tunnelma ja käsittämättömän hieno halli salibandylle!

    Vantaan Energia Areenan kaltaisia klooneja tarvittaisiin muuallekkin Suomea!
    -Kentän ympäri katsomot
    -pelin kuvausmahdollisuudet riittävän korkealta.
    -Tilaa myydä fanituotteita ja pitää tuotemallien esittelypisteitä ym.
    – ravintola/kahvio/juomaruokamyynti

  11. Hieman järkevämpi tuokin kun TUPLA tapetti selessä numeron päällä. Kolmannessa erässä se vielä silleen kivasti lerputtaa kun tarrasta lupee liima antaan periksi kun paita kastuu.

  12. Nyt jaksoin katsoa koko filmin. 16 maalista kolmessa taidettiin olla 5 metriä lähempänä vaihtoaitiota, ainakin kahdessa niissä tuomari oli aivan tuulettavien pelaajien vieressä. 9-5 maalissa ei näe kuinka lähellä tuomari on, kun kamera kääntyy kuvaamaan syöttäjää (maalivahti).

    Siinä samaa mieltä, että munaravi ei ole aina tarpeellista, mutta aivan samaa ruotsalaisetkin tekevät.

    Btw. videon punanutut vihelsivät toisen MM-välierän, Mr Lewis oli toisessa.

  13. Onko tämä halli siis täysin FC Helsingborgin ja muiden alueen sisäpalloilujoukkueiden käytössä?

    Tälläisen areenan pitäisi olla Suomessa salibandy, koripallo ja lentopallomaajoukkueiden virallinen kisapyhättö. Kansallinen häpeä ettei esimerkiksi Helsingistä löydy vastaavaa.

  14. Moi,

    asun itse aika lähellä Helsingborgia ja halli tulee toimimaan monitoimiareenana Helsingborgissa. Muut halliurheilut saavat myös tilaa mutta Salibandy on Helsingborgissa tällä hetkellä paras halliurheiluista jos katsotaan sarjamenestystä. Käsipallojoukkue on hissijoukkue korkeimman ja tosiseksi korkeimman sarjatason välillä ja koripallolla on ollut pahasti ekonomisia ongelmia. Halissa tulee myös olemaan messuja, konsertteja yms. Helsingborgi on kova luokan futiskaupunki joten fillistä halliin on helppo saada aikaiseksi senki takia. Sitten tähän avajaismatsiin oli ilmainen sisäänpääsy jotta saavat varmsati fiilistä halliin.

  15. Huuhaa aivan oikeassa!! Hienoa rakentaa uusi iso halli, kun 500 katsojan hallitkaan ei vielä täyty kunnolla. Porukkaa katsomaan pelejä, jotta seurat saavat rahaa! Jokainen voi täällä miettiä kuinka monessa matsissa on tällä kaudella käynyt.

  16. Jermu, olet ihan oikeassa.
    Olisko Helsingissä joku iso halli tyhjänä minne voisi rakentaa tuollaisen tilan.
    Esim Kivikon hiihtohalliin vois kekesiä järkevää käyttöä?