Video: SPV päätöserässä ohi TPS:n – ”Suomen fyysisin joukkue”

Kuva: Anssi Koskinen

Kuva: Anssi Koskinen

Lauantaina SPV kaatoi niukasti NST:n miesten Salibandyliigassa lukemin 5–4. Sunnuntaina SPV otti Salibandyliigan ainoassa ottelussa toisen tiukan voiton, kun TPS kaatui Turussa 5–3.

Ottelun parhaimmaksi pelaajaksi valittiin kaksi maalia iskenyt SPV:n Sami Koski, joka teki NST:tä vastaan identtiset tehot.

TPS johti kamppailua vielä 2–1 ja 3–2, mutta hallitsevat mestarit kirivät päätöserässä rinnalle ja ohi.

– Jäätiin tänään lopulta fysiikassa jälkeen. SPV on Suomen ehdottomasti fyysisin joukkue ja he ovat sen eteen tehneet töitä monta vuotta. Ollaan vielä siinä joku vuosi perässä. Toki meille tuli muutamia virheitä, mutta enemmänkin nekin tulivat sen fyysisen väsymisen kautta. Kun kropasta alkaa loppua virta, se loppuu sitten muualtakin. Molemmilla oli tiukat pelit alla lauantailta, mutta SPV pystyi kokemuksellaan säilyttämään tasonsa paremmin, TPS-luotsi Teemu Varis kommentoi seuran sivuilla.

TPS:n ja SPV:n kamppailua seurasi Turun Caribialla 717 katsojaa.

TPS–SPV-ottelun tilastot ja Anssi Koskisen kuvat. Raporttia voi lukea TPS:n ja SPV:n sivuilta. Tuosta alta voi katsoa ottelun maalikoosteen.

13 comments

  1. @Tesoma +1. osaakohan joku perehtynyttä valistaa, oliko toi vapari oikein? kiinnostavaa jos *ei* oli, koska pelaajat kävivät heti valittamaan asiasta tuomarille jotka eivät hylkäneet maalin.

  2. Tuomarivirhe selvästi. Holopainen ei ehdi asettaa palloa kunnolla, kun kanttaaja jo tulee kuulalle. Periaattessa tuon voisi tulkita niin, että saatto on kyseessä, koska vasta Mäkelä antaa tuon vaparin.

  3. Holopanen tötöilee ennen vaparia, mutta huomatkaa että hän koskee palloon mailallaan juuri ennen kuin pelaaja lähtee kantille. Tuo oli siis se hetki, jolloin erotuomari ilmeisesti tulkitsi vapaalyönnin annetuksi.

  4. Tuosta videosta ei näe onko pallo paikallaan vai ei, ennenkuin kuva aukeaa. Jos ei ole, periaatteessa siinä on mainio hämäys. Jos on paikallaan, sen jälkeen palloa asetellaan uudelleen, sitten olisi ehkä pitänyt hylätä.

  5. Aika sama onko kyseessä hämäys vai vahinko. Joko jalkasyöttö tai sitten kaksi 2-3 kosketusta putkeen. Olisi pitänyt hylätä.

  6. Onhan siinä selvä kosketus ennen kanttia. Holopainen taputtaa palloa juuri ennen. Näitä näkee jopa 2-divarissa. Sinänsä ok, mutta vain jos pallo ei liiku. Jalkasyöttö se ei voi mitenkään olla.

  7. Koosteesta ei näy, mihin tuomari on vaparin paikan näyttänyt. Jos tuossa, missä Holopainen yrittää jalalla pysäyttää palloa, niin vaparihan lähtee väärästä paikasta. Sääntökirja sanoo, että palloa on pelattava mailalla, joten Holopainen antaa vapaalyönnin vasta tökätessään palloa mailalla. Sääntökirja tosin sanoo myös, että pallon ei tarvitse olla täysin liikkumatta ja täysin oikeassa paikassa, jos tuomarin mielestä sillä ei ole vaikutusta peliin. Eli ilmeisesti vapari muutama metri maalia lähempää ei vaikuttanut peliin oleellisesti 🙂

  8. Kun tilanne näyttää vähänkin kummalliselta, joistain ihmistyypeistä kasvaa valtavan suuri kysyjäpää.

    Nimimerkki ”vaparista” on aitouden lähteillä.
    Pallon ei tarvitse olla täysin liikkumatta.
    Ja vasta mailalla tökkäys oli vapari.

    Sitä ennen tapahtunut oli häröilyä, jota sabassa nyt silloin tällöin sattuu.

    Se että tilanne on kummallinen, ei tee siitä virheellistä.

  9. @ukkoylipäätuomari
    jos juuri niin kuten kuvailit, niin jää kuitenkin mietityttämään se seikka, että kuitenkin pitää olla myös vastustajille selvää, milloin pallo on pantu peliin. se seikka oli kyllä hyvin epäselvää, että juuri tuolla taputuksella pallo sitten pantiin peliin – läntinenhän olisi voinut heti ottaa askelen eteenpäin eikä jäänyt odottamaan kunnes vaudilla oleva pelaaja tuli hakemaan palloa.

  10. itse yritin opettaa junnuille että antakaa nopeasti, kyllä tuomari puuttuu asiaan jos on tapahtunut virhe. Ja kyllähän moni asia tuomaroinnissa perustuu tulkintaan. Voitaisiinhan pelit tuomita myös videolta ja ilmoittaa tulos viikon päästä, tulisi jännitystä elämään. Niinhän se nykyajan olympia mitallien kohdallakin on, ei sitä aina voi olla varma mitalista vielä neljän vuodenkaan jälkeen. Tuomatikurssille ja tuomitsemaan pelejä, kannattaa kokeilla kuinka helppoa se on kun on selvät säännöt.