18-vuotias hyökkääjäsensaatio liigan kuukauden pelaaja

Peter Kotilainen, 18, on pelannut huiman kauden Salibandyliigassa. 22 ottelussa on syntynyt 46 tehopistettä. Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen
Kuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyn joulukuun pelaajiksi on valittu Salibandyliigassa Jyväskylän Happeen hyökkääjä Peter Kotilainen, naisten Salibandyliigassa Tampereen Classicin hyökkääjä Nina Rantala ja Divarissa keravalaisen Blackbirdsin hyökkääjä Jyri Laine.

Peter Kotilainen teki Happeen joulukuun kolmessa ottelussa yhteensä kolme maalia ja syötti kahdeksan kun Happee voitti kahdesti ja pelasi kerran tasan. Plusmiinustilastossa hänen saldonsa oli 9-3. Lisäksi Kotilainen alusti jatkoajalla Suomen Cupin välierän voittomaalin Happeen edetessä loppuotteluun yli SSV:n.

Peter Kotilainen, 18, pelaa käytännössä ensimmäistä kauttaan Salibandyliigassa kun aiemmilta on pelejä vasta seitsemän ja pisteitä yksi. Hän on silti joukkueensa tämän kauden pisteykkönen ja koko liigan pistepörssissä kolmantena koottuaan 17 ottelussa tehot 18+21.

Tampereen Classicin Nina Rantala teki yhteensä seitsemän maalia ja syötti kahdeksan kun Classic voitti kaikki joulukuun kolme otteluaan. Kärkipelin siihen saakka tappiotonta SB-Prota vastaan hän ratkaksi kolmella maalillaan ja kahdella maalisyötöllään. Murskavoitossa Tapanilan Erä III:sta illans aalis oli 2+5 ja paikallispelissä Kooveeta vastaan ”vain” 2+1.

Nina Rantala, 24, aloitti pääsarjapelit 2005 huittislaisessa SBS Rupussa, josta hän kaksi kautta myöhemmin siirtyi Classiciin. Hän on pelannut 154 liigaottelua tehoilla 133+145=278 ja voittanut Classicin paidassa viisi perättäistä Suomen mestaruutta.

Divarin joulukuun pelaaja on Blackbirdsin hyökkääjä Jyri Laine. Laine teki yhteensä 10 maalia ja syötti kolme kun Blackbirds kaatoi joulukuussa PSS:n sekä Top Teamin ja pelasi tasan SB Vaasan kanssa. Hänet on nähty myös Salibandyliigassa, jossa Laine, 28, teki viime kaudella Loviisan Torille 13 maalia ja syötti kolme.

Salibandyliigan ja naisten Salibandyliigan kuukauden pelaajien valinnasta vastaavat majaoukkuevalmentajat. Divarin kuukauden pelaaja valitaan sarjan valmentajien äänestyksellä.

7 comments

  1. Ja nuoruuden armotonta nälkää. Eri laji, mutta kovasti tulee mieleen vuosien takainen Ovechkin ja ratkaisuhalukkuus.

  2. Jos Happeesta tulee vielä yksikin Kotilainen liigapelaaja, ehdottaisin että seura hakee valtion tuotantotukea kotilaisten liigapelaajien tuottamiseen.

  3. Jotenkin vielä henkilökohtaisesti tuntuu, että Kotovaara nostaa Kotilaisen vielä uudelle tasolle.