Divari: Liigakarsintarajan tuntumassa todella tasaista

Blackbirdsin Jyri Laine sai sunnuntaina palkinnon valinnastaan Divarin joulukuun pelaajaksi. Kuva: Mikko Hyvärinen

Blackbirdsin Jyri Laine sai sunnuntaina palkinnon valinnastaan Divarin joulukuun pelaajaksi. Kuva: Mikko Hyvärinen
Blackbirdsin Jyri Laine sai sunnuntaina palkinnon valinnastaan Divarin joulukuun pelaajaksi. Kuva: Mikko Hyvärinen

Miesten Divarin sunnuntain viidessä ottelussa nähtiin neljä kotivoittoa, sillä vain FoSu onnistui hakemaan pisteet vieraskaukalosta voitettuaan Blackbirdsin 10-6. Nähtävillä on myös Mikko Hyvärisen kuvapaketti ottelusta. Tilanne liigakarsintapaikoilla pysyi lauantain jälkeen muuttumattomana, sillä kolmen kärki ei sunnuntaina pelannut.

Kuopiossa SB Welhot sai vastaansa Rauman SalBan. Edellisenä päivänä pelipaikalle saapunut raumalaisryhmä oli täysin telineissä, kun kotijoukkue takoi peräti 9-0-johtolukemat ennen vieraiden kahta lohtumaalia. Welhojen 9-2-voiton takuumiehenä hääri Olli Taskinen tehoin 1+4.

– Meiltä ehjä peli kokonaisuutena, mutta hieman jäi myös parantamisen varaa. Pari kertaa syötettiin vastustajalle lapaan, mutta kaverille ei tänään maistunut. Jatkossa vielä huolellisuutta lisää, niin pystymme tällä pelillä kaatamaan kenet vain tässä sarjassa, SB Welhojen päävalmentaja Mikko Tiihonen lataa seuran kotisivuilla.

Sunnuntain tiukin matsi käytiin Helsingin Ruskeasuolla, jossa M-Team isännöi Steelersiä joukkueiden kauden toisessa kohtaamisessa. Historiaa joukkueiden väliltä löytyy, sillä kaksi vuotta sitten M-Team pudotti hämeenlinnalaisryhmän Salibandyliigasta Divariin. Nyt molemmat joukkueet tavoittelevat nousua takaisin korkeimmalle sarjatasolle.

M-Team pelasi ottelussa selkä seinää vasten, sillä edellisillan jatkoaikatappio Indiansille oli hankaloittanut joukkueen asemaa entisestään. Harjoitusottelukaudella loukkaantunut maalivahti Ossi Rannala palasi joukkueen kokoonpanoon viikonlopun otteluihin ja suoriutui tuplaviikonlopusta hyvin pitkästä ottelutauosta huolimatta. Sunnuntaina Rannala keräsi huikeat 40 torjuntaa ja palkittiin kolmella K-Rauta-pisteellä.

Ruskeasuolla nähtiin peräti neljä rangaistuslaukausta ensimmäisten kahden erän aikana. Kotijoukkueen Riku Reunamäki iski joukkueensa 2-0-johtolukemat rankkareista ensimmäisen erän aikana. M-Team johti ottelua parhaimmillaan 5-0, mutta Steelers kiri lopulta 7-6-tilanteeseen ottelun viimeisen vitosen käynnistyessä. Lopussa kuudella neljää vastaan pelannut Steelers ei kuitenkaan saanut tasoitettua ottelua ja pisteet jäivät Helsinkiin.

Taistelu liigakarsintarajan tuntumassa on äärimmäisen kovaa, sillä peräti kuusi joukkuetta on kahden pisteen sisällä sijoilla 4-9. Divari jatkuu keskiviikkona 16.1., kun Steelers saa vieraita Porista. Divarin tilastosivulle

Mikko Hyvärisen kuvapaketti Blackbirds-FoSu-ottelusta

Sunnuntain 13.1. tulokset:

Karhut – Merikoski SBT 12-2
Blackbirds – FoSu 6-10
SB Welhot – SalBa 9-2
M-Team – Steelers 7-6
PSS – Top Team 5-3

Maalikooste SB Welhot – SalBa -ottelusta:

Maalikooste PSS – Top Team -ottelusta:

FoSu:n maalivahti Tomi Aaltonen nollaa Jyri Laineen rankkarin:

7 comments

  1. Itelle yksi eniten mieleen jääneistä divaripelaajista tällä kaudella on ollut Welhojen pakki Iiro Lankinen. Ihan uusi tuttavuus ja on kyllä pelimiehen oloinen. Jopa liigatasoa uskaltaisin väittää.

  2. Missä on suurin ennakkosuosikki Steelers jonka kokematon valmentaja laski ennen kauden alkua ylimielisesti montako peliä saa hävitä että nousee liigaan!?! 😀

  3. Ei tainnu Fosun maalivahti tuota rankkaria nollata, vaan tuomarin tuomio joka pani rankin poikki jo ennen kuin sitä oli suoritettu loppuun.

  4. Divarissa ei ole mitään muuta vikaa kuin se, ettei tasonmittausta tapahdu kakkosen nousijoiden ja divarin putoajien välillä. Putoajat pitäisi ilman muuta laittaa mukaan kakkosen karsintasarjaan, jotta sieltä tulisi oikeasti parhaat porukat divariin ja jäisi Merikosket pois.

  5. ^ kannatetaan

    Tasonmittauksen puuttumisen vuoksi kakkosesta tulee vuodesta toiseen joukkueita Divariin, jotka tekevät ranskalaisen visiitin ja palaavat takaisin omalle tasolleen.

    Ihan pöhköä, ettei tasonmittausta tapahdu esimerkiksi kuten Liigan ja Divarin välillä