Erä niisti yllätyspisteet Happeelta – ”Hirvet tarpoivat suossa”

Kuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyliigan lauantain yllätystulos tulee Helsingin Tapanilasta, jossa Erä kukisti sarjakärki Happeen lukemin 8-3 (2-1, 3-1, 3-1). Lauantain muissa otteluissa SSV kukisti TPS:n 6-1 (3-1, 1-0, 2-0) Nokian KrP:n sekä Josban tasatessa pisteet tuloksella 5-5 (3-3, 0-2, 2-0, 0-0).

Tapanilassa iski avausmaalin Happee, mutta Erä kiri ohi jo ennen taukoa ja karkasi toisessa erässä 5-1-johtoon Sami Lehtisen, Tomi Palinin ja Tom Strömstenin laukoessa pallon ohi MM-vahti Eero Kososen. Juuso Heikkisen näyttävä kavennus erän viimeisellä minuutilla vihjasi kärkijoukkueen noususta, mutta ottelu jatkui loppuun saakka kotijoukkueen merkeissä. Sami Lehtinen ja ylivoimalla Tuomas Iiskola muuttivat numeroiksi jo 7-2, ja viimeistään Happeen Toni Kuosmasen viiden minuutin jäähy niisti toiveet loppukiristä.

– Hirvet tarpoivat tänään suossa, Happeen päävalmentaja Seppo Pulkkinen tiivisti marraskuussa alkaneen tappiottoman putken päättymisen.

– Ei kyetty pelaamaan tänään omaa parasta peliämme ja samaan aikaan vastustaja puolusti erittäin tiiviisti ja heidän maalivahtinsa pelasi loistavasti.

Pulkkinen ei kuitenkaan luvannut pelaajilleen nuhdesaarnaa.

– Meillä on niin fiksu joukkue että ottaa opikseen muutenkin. Hieno viime viikonloppu Cupin välierävoittoineen nosti itseluottamuksemme huippuunsa, mutta nyt saatiin taas hyvään kohtaan muistutus, että varaa löysäämiseen ei ole yhtään.

Erän valmentaja Tomi Rastas kiitti omiensa asennetta.

– Pikkuhiljaa on taas muistettu, mitä voittaminen vaatii ja ollaa nyt valmiit maksamaan sen hinta mustelmina ja peitettyjen laukausten jättäminä mansikoina ihossa.

Erä on voittanut viimeisimmistä viidestä ottelustaan neljä.

Ensimmäisen ottelunsa sitten marraskuun puolivälin pelanneelle SSV:lle riitti rutiinisuoritus aiheuttamaan TPS:lle neljännen perättäisen tappion.

Avauserässä Teemu Aaltonen tasoitti vielä SSV:n 1-0-johdon, mutta Riku Kekkonen sekä Juho Järvinen laukoivat Viikingit karkumatkalle, jota Riku Kekkosen toisen erän rangaistuslaukaus siivitti lisää. Ottelun loppuminuuteilla osuivat vielä Niclas Meyer ja Juho Järvinen.

Tampereella Perttu Puska johti kahdella maalillaan ja yhdellä maalisyötöllään Josban kahdessa erässä 3-5-johtoon, mutta tärkeitä sarjapisteitä lähti Joensuuhun tänään vain yksi. Nokian KrP kiri rinnalle päätöserän puolivälissä kun ensin Osmo Reentilä ja kaksi minuuttia myöhemmin Matti Koskela laukoi pallon ohi Lauri Hyytiäisen. Reentilä merkkautti tehot 2+1 ja palkittiin ottelun parhaana.

Salibandyliigan sunnuntain ottelut ovat Ilves-Oilers, NST-SSV, OLS-Classic ja Happee -Loviisan Tor.

One comment

1. Edelleen hyvä pointti lienee että SSV pelasi viimeksi täyden ottelun JOULUKUUN lopussa. Tuolloin ottelu oli Cupin ottelu Happeeta vastaan. 5-6 ja