Erikoinen järjestely – Superlupaus pelaa samana päivänä poikien ja miesten maajoukkueessa

Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen
Kuva: Mikko Hyvärinen

Sveitsiläistä Alligator Malansia seuratasolla edustava Lauri Kapanen joutuu jäämään sivuun lauantain Ruotsi-ottelusta nilkkavamman vuoksi. Hänet korvaa Jyväskylän Happeen nuori Peter Kotilainen.

Mielenkiintoiseksi 18-vuotiaan Kotilaisen tilanteen tekee se, että hänet on aiemmin valittu edustamaan Suomea U19-poikien joukkueessa. Pikakomennus miesten maajoukkueeseen tarkoittaa, että hän urakoi päivän aikana kaksi maaottelua.

Ikäluokkamaajoukkueen peli Boråsissa alkaa Suomen aikaa klo 13.45 ja miesten ottelu vihelletään käyntiin klo 19.30. Miesten maaottelu on hänelle ensimmäinen.

Peter Kotilainen on tällä hetkellä Salibandyliigan kuumimpia nimiä. Pistepörssin viidennellä sijalla oleva Kotilainen on merkkauttanut 20:ssa liigapelissä tehot 18+25=43 ja 19. tammikuuta pelatussa Suomen Cupin finaalissa hän nousi ottelun sankariksi viimeisteltyään Happeen 8-7-voittomaalin jatkoajalla.

Lauantain otteluohjelma Boråshallenissa:
Klo 11.00 U19-tytöt Ruotsi – Suomi
Klo 13.45 U19-pojat Ruotsi – Suomi
Klo 16.45 Naiset Ruotsi – Suomi
Klo 19.30 Miehet Ruotsi – Suomi

16 comments

  1. Herätys salibändyn tiedotuksesta vastaavat! Nämä maaottelut ovat juuri niitä kansainvälisiä tapahtutumia jotka on nostettava esille jos haluaa kasavattaa lajin näkyvyyttä valtamediassa.
    Joukkueiden palaaja esittelyt sekä spekuloinnit revanssimatsista kiinnostaa varmasti! Jos vaan joku viitsisi tehdä duuninsa?

  2. espoolaisella pointtia ja siitä tekee mieli hieman itekkin lisää kirjoittaa…

    Tottakai Suomen liiga ja suomalaiset pelaajat muualla ovat pääasia, mutta jos nyt vaikka miettii tämän kauden Ruotsin liigaa, sekä heidän maajoukkuettaan, niin siellä olis aika monta tosi mielenkiintoista pelaajaa. Heistä ei kuitenkaan paljoa täällä kirjoitella, vaan Ruotsin liigan uutiset ovat lähinnä Storvreta, Kohonen, Kukkola. Vaatis tietty resurssejakin, jos pitäs kovin montaa eri liigaa kunnolla seurata. Se on kuitenkin ehkä maailman kovin liiga, sikäli kaipais lisää. Ainakin ”henk. koht” taitotaso siellä on kovin.

    Esimerkiksi Pixbo on ollu tällä kaudella liekeissä ja alkukaudesta heillä Emil Julkunen dominoi pistepörssiä. Sittemmin heidän maajoukkuepakkinsa Martin Östholm on pakin tontilta nostanu ittensä top 10 pistepörssiin koko liigassa, mitä vois pitää aika saavutuksena. Falunissa Enström, Rudd, Galante Carlström ketjuna on varmaankin maailman paras? Kim Nilssonista tietty on juttua ollutkin.

    Juuri viimeisen MM-finaalin alla (olis tajunnu jengi etukäteen jo, kuinka pelottava Ruotsin tiimi on 🙂 ) ja sen jälkeen olis mm. nämä herrat ansainneet mieelstäni palstatilaa ehkä täältäkin. Nythän Carlström iskikin 8 maalia matsiin ja siitä oli täälläkin maininta. Ei silti ”mahdu” maajoukkueeseen ;). Kaipaisi ehkä vähän syvempää näistä maailman parhaista pelaajista, jos toivoa saisi…

  3. Milloinhan ”jääkiekkoilijat” ym. salibandyä amatöörilajina pitävät tajuaa, että Pörssi pelaa sekä miesten että junnujen MJ:ssä? Ja vielä samassa ”turnauksessa”, samana päivänä.

    Mietinpähän vaan että oisko esim. lajin imagon kannalta ollut parempi valita vain toiseen. Ei tainnut tulla edes niin pikahälytyksellä etteikö tilalla olisi voinut olla joku muukin.

    Itselle ei asialla ole juurikaan väliä, aika erikoiselta tapaus silti kuulostaa. Taitojen puolesta voi varmasti pelata myös miesten MJ:ssä.

  4. Minä en ole jääkiekkoilija, mutta pidän silti salibandyä amatöörilajina.

    En myöskään ymmärrä ollenkaan tätä tuplaottelua. Onko miesten maaottelutkin niin kevyitä tapahtumia, että pelit voi pelata parin tunnin huililla edellisestä ilman sen kummempaa valmistautumista?

  5. Eiköhän tää kuitenkin mee niin, että hän pelaa nuorissa ”koko pelin” ja miehissä sitten muutaman vaihdon jos ollenkaan..? mutta kuitenkin kokoonpanoon nostettu..

  6. Eikä se auta vaikka kuinka valmistautus, sattuu oleen semmonen ryhmä vastassa ettei mitään jakoo. Ehkä sitten tuonempana kun tehdään suomessakin ne ”oikeet” jaot, niin voidaan vähän laittaa vaikka kampoihin.

  7. Kovimmasta sarjasta ( SSL ) saisi todellakin olla enemmän tarinaa. Kohosen joukkue dominoi edelleen, Parviaisen Dalen todellinen yllättäjä kovan joukkopaon vuoksi ja Kukkolan Helsinborgilla tiukkaa päästä loppupeleihin.

  8. Storvreta nousi alun jälkeen kärkipaikalle vasta nyt, Pixbo dominoi alkukautte kunnes hävis pari matsia. Aika tasaista on ja Falun pelaa huippuhyvin kans. AIK kyntää, siitä on joku maininta jo ollutkin. Nyt voittivat kuitenkin Helsingborgin ja paransivat..

  9. Kiitos vain juttutoiveista. Niitä otetaan avosylin vastaan.

    Tällä hetkellä käytössä on ollut tapa tehdä noin kerran viikossa katsaus Ruotsin Superliigasta.

  10. Linkit ja lyhyet suomenkieliset tiivistelmätkin, jos löytyy Ruotsin puolelta, voisivat olla kova juttu jos ihan itse tekemällä resursseista on pulaa. Niin että vähän laajemmin olis, kuin vain suomalaismenestys…