Falunin Galante Carlström ilmiliekeissä – 14 maalia kolmeen peliin

Ruotsin Superliigan runkosarjan kärkitaistelu tiivistyy entisestään. Viime viikkoina kaikkein kovimmassa vireessä ovat olleet Storvreta, Falun ja Dalen. Nämä joukkueet ja Pixbo ovat tällä hetkellä neljän kärki ja majoittuvat kaikki viiden pisteen sisälle.

Erityisen kovaa kevätvirettä on esittänyt Falunin Alexander Galante Carlström, joka on mättänyt joukkueen kolmessa viimeisessä ottelussa kaikkiaan 14 maalia ja syöttänyt kaksi. Kaikkein kovinta ilotulitusta nähtii Caperiotäbyä vastaan, jolloin Galante Carlströn teki tehot 8+1 Falunin voittaessa vieraissa lukemin 13-6. Falun kaatoi tämän viikon tiistaina myös Jönköpingsin lukemin 11-3.

Syksyllä loukkaantumisesta kärsinyt Galante Carlström ei ole joukkueensa ainut onnistuja, vaikka johtaakin sarjan maalipörssiä 32 maalillaan. Hänen edellään pistepörssissä ovat saman joukkueen Rasmus Enström ja Alexander Rudd. Enström on kärjessä yhdeksän pisteen erolla seuraavaan.

Mika Kohosen ja Hannes Öhmanin Storvreta on viime kuukausina marssinut voitosta voittoon ja johtaakin tällä hetkellä sarjaa neljän pisteen erolla seuraavaan. Storvreta kohtasi viime sunnuntaina vieraissa Pixbon sarjan kärkikamppailussa ja oli vahvempi selkein 8-3-lukemin. Suomalaiset eivät tällä kertaa yltäneet tehopisteille.

Iiro Parviaisen luotsaama Dalen on pelannut viimeisen kuukauden aikana hyvin. Dalenilla on nyt meneillään vahva viikko. Joukkue voitti maanantaina Tero Tiitun edustaman Warbergin vieraissa lukemin 6-4. Tiitu syötti ottelussa yhden osuman. Parviaisen ryhmä jatkoi vahvaa virettään keskiviikkona, kun Caperiotäby sai todeta uumajalaiset paremmikseen lukemin 7-4.

Superliigan tilastot löytyvät täältä.

Superliigan tuloksia:

19.1.
Granlo- Hide-a-lite Mullsjö 5-3

20.1.
Caperiotäby-Falun 6-13
Pixbo-Storvreta 3-8
Linköping-AIK 7-3 L: Oscar Hänninen 0+1
Tyresö-Karlstad 7-6 ja.

21.1.
Warberg-Dalen 4-6 W: Tero Tiitu 0+1

22.1.
Falun-Jönköpings 11-3
AIK-Pixbo 4-3

23.1.
Karlstad-Linköping 5-6 ja. L:Hänninen 0+2
Granlo-Tyresö 8-2
Dalen-Caperiotäby 7-4

Superliigan maalikoosteita:

20.1. Pixbo-Storvreta

Pixbo-Storvreta

20.1. Linköping-AIK

Linköping-AIK

22.1. AIK-Pixbo

AIK-Pixbo

3 comments

  1. Itse asiassa Kohonen ja Öhman eivät edes pelanneet kärkiottelussa Pixboa vastaan. Onko kenelläkään tietoa miksi näin?

  2. Kannattaa pistää merkille, että tämä Carlström ei tainnut pelata MM-kisoissa loukin takia, eli on taas yksi -89-91 syntynyt Suomen murhaaja. Toistan itseäni. Turha on huudella päävalmentajan perään kun Ruotsin materiaali on ylivertainen seuraavat 5-6 vuotta.

  3. Storvretan kotisivuilla mainitaan että Kohonen, Öhman ja Drews olivat poissa Pixbota vastaan koska olivat ”småkrassliga”, eli jotain lievää räkätautia tai vastaavaa. Kaikki kolme ovat kokoonpanossa tänään Warbergia vastaan.