Happee käveli Ilveksen yli – Sarajärvi näki punaista

Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Arkistokuva: Mikko Hyvärinen
Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Happee runnoi liigajumbo Ilveksen matonrakoon miesten Salibandyliigassa. Loppulukemat kirjattiin tuoreen cup-mestarin eduksi lopulta 13-2 (6-1,3-0,4-1).

Mihin ottelu ratkesi?
– Ilves oli alusta asti täysi vastaantulija, eikä se pystynyt kamppailemaan sarjapisteistä missään vaiheessa. Happee laukoi Eero Makkosen vaihtoon jo seitsemän minuutin kohdalla, ja avauserän jälkeen jännitystä riitti enää tulosvetoa pelanneilla. Ilveksen pelinopeus ei riittänyt alkuunkaan sarjakärkeä vastaan, ja joukkueena se puolusti heikosti. Vain Happeen huolimattomuus viimeistelyssä piti lukemat noinkin siedettävinä.

Kuka oli ottelun hahmo?
– Happeen Jami Manninen vietti viiden tehopisteen iltaa, vaikka tilanteita oli runsain mitoin enempäänkin. Tarjoili ketjukavereille namupaikkoja liukuhihnalta, ja oli alati vaarallinen.

Mikä oli ottelun kuuma peruna?
– Ilveksen puolustaja Tomi Sarajärvi ajettiin päätöserässä punaisella kortilla ulos kentältä jo toista kertaa tällä kaudella. Sarajärven ja Happeen Petri Kaukon polvet osuivat Happeen päädyssä toisiinsa, ja tuomaripari Valtteri Mikkola-Mikael Montonen antoi Sarajärvelle 5+20 minuuttia väkivaltaisuudesta.

Kommentit:
– Näytimme, että viime lauantainen voitto on käsitelty, ja matka jatkuu normaalisti. Olen tyytyväinen Petri Mannisen avausotteluun, Happee-valmentaja Seppo Pulkkinen tiivisti.
– Meidän jalat eivät tulleet edes bussiin mukaan, vaan ne jäivät Tampereelle, Ilves-kapteeni Jaakko Jyrkkä harmitteli.

Tilastohuomiot:
Jami Manninen, Happee 2+3, Happeen Panu Kotilaiselle puhdas hattutemppu päätöserässä, Ilveksen Tomi Sarajärvi siirtyi Salibandyliigan jäähypörssin kärkeen, Oskari Koivisto, Ilves +1.

Linkit:
Ottelun tilastot, Happeen otteluraportti

Kierroksen muut tulokset:
SPV–Erä 7–7, NST–Koovee 6–8.

Teksti: Henri Pitkänen, Jyväskylä

10 comments

  1. Yksinkertaisuudessaan loistava sapluuna tämä, omasta mielestäni. Mua ainakin houkuttelee ihan eri tavalla lukemaan koko artikkeli silloin kun ei ole fanittamani joukkueen pelistä kyse. Kannatan mikäli tälle tarvii jotain äänestystä.

  2. Onpa huono tapa tehdä otteluraportti. Ihan kuin aloittelijan käsistä, ei mitään arvoa. Sen sijaan jos noi kysymykset ois esitetty vaikka jollekin pelaajalle ja lisätty otteluraportin sisään, voisi tämä ollakin jotain.

    Ei jatkoon.

  3. Ilves oli huonoin näkemistäni joukkueista tänä vuonna. T:reen jämäjengi, näkyi monella tapaa. Peli ei liigatasoa. Happee sekoitteli ketjuja ja pelasi puolivaloilla. Muuten lukemat olisivat olleet tosi rumat.

  4. Hieno ajatus viedä raportointia eteenpäin ja luoda uutta. Tosin valmiilla pohjalla raportit saattavat alkaa muistuttamaan toisiaan jopa liikaa. Ja sisältöä voisi olla hitusen enemmän.

    Toiset juo Jaffaa, minä otin Pepsiä. Annetaan siis tällekin muutokselle vielä mahdollisuus ennen totaalista teilaamista.

  5. Missä maininta Liikasen hattutempusta?
    Muuten oikein hyvä raportti, maalikoostetta Happeen toimesta odotellessa.

  6. Liigan sivuilla ” Erälle yllätys piste”. Ei minun mielestä mikään yllätys, Spv ei nyt ole kyllä vakuuttanut millään tavalla!