He viheltävät Suomen cupin finaalit

Miesten finaalin viheltävät Henri Heinola (edessä) ja Manu Marttinen (taustalla). Kuva: Mikko Hyvärinen

Miesten finaalin viheltävät Henri Heinola (edessä) ja Manu Marttinen (taustalla). Kuva: Mikko Hyvärinen
Miesten finaalin viheltävät Henri Heinola (edessä) ja Manu Marttinen (taustalla). Kuva: Mikko Hyvärinen

Lauantaina pelattavien salibandyn Suomen cup -finaalien erotuomarit nimetty.

Miesten haastajafinaali: Jani Maunuksela ja Jukka Ruohonen
Miesten pikkufinaali: Mikko Pelttari ja Joonas Leponen
Naisten finaali: Tom Kirjonen ja Jyrki Sirkka
Miesten finaali: Henri Heinola ja Manu Marttinen
Naisten pikkufinaali: Joni Leväjärvi ja Jani Hautakorpi

Cup-finaalien aikataulu lauantaina 19.1. Tampere Areenalla:
09.30 Miesten haastajafinaali Imatran Butchers – Mäntyharjun Virkistys
11.30 Miesten pikkufinaali SS Rankat Ankat – SC Urbans
14.30 Naisten finaali SC Classic – NST‐Lappeenranta
17.30 Miesten finaali Happee – SC Classic
20.30 Naisten pikkufinaali Papas – FT Steelers

31 comments

  1. Luulisi jotain näyttöjä kaivattavan tälläsiinkin peleihin. Saavat joka pelissä härdellin aikaan missä viheltävät. Tarkoittaen tietysti miesten finaalin tuomareita.

  2. kyllä on taas liitolta tuomarit laitettu miesten finaaliin,savolainen istuu varmasti jäähyllä enemmän kun pelaa.Heinola ja Marttinen ei ole viheltänyt vielä yhtään peliä niin ettei ole itse pääroolissa ja pilannut sitä kautta koko peliä,onneksi ei sitten ainakaan ole lauantaina espoossa hämmentämässä.

  3. Jo etukäteen tuomarit näyttävät täällä ratkaisseen pelin. Mutta kenelle? Se haukkuu tuomarit, joka häviää.

  4. Hyvä että ovat Tampereella, nyt ainakin Oilerssille annetaan mahdollisuus. Kaksi viimeistä peliä ovat tuomaroineet ala-arvoisesti ja palkintona Cup finaali.

  5. Kai ne tuomarit todellakin ovat huonoja, että peli on jo menetetty – siis kummalle?

    Ihmettelen tosiaan, etteivät ole kertaakaan onnistuneet viheltämään kunnolla ja pilanneet aina koko pelin. Katkeruutta?

  6. Sirkan jälkeen ei voi kuin hommat parantua. Vielä kun se klasu ymmärtäisi astua takavasempaan. Nämä nyt finaalia viheltävät herrathan olivat sirkan lempilapsia.

  7. Fakta on, että kuvan herrat eivät nauti joukkueiden luottamusta. Iso määrä ns. ” kohupelejä ” ei synny aivan turhasta. Tämä on joukkueiden provoamista laittamalla näitä herroja peleihin. Taas kerran on mennyt sekaisin, ovatko pelit tuomareita, vai tuomarit peliä varten. Herätys ETV.

  8. Eli tuomareista itkijöiden mielestä ei kannata pelata enää yhtään salibandypeliä, tuomarit kun aina pilaavat kaiken, Itämerenkin.

  9. Happee voittaa kuitenkin selvillä luvuilla niin se on ihan sama kuka on tuomarina. Ja nuo 2 on ihan hyviä. Ei ne tuomarit tätä peliä ratkaise vaan nuoret taitavat pelaajat. Katsokaa kun happee pyörittää peliä ja nauttii tekemisestä. Samalla taas saa seurata kun classicin tähdet rupeaa puristaa mailojaan ja kiukuttelemaan niin kuin viime vuonna kun erä vei niiltä sen kannun nenän edestä.

    Classicin olisi pitänyt poistaa tietyt pelaajat ja ottaa nuoria tilalle. Ei se valmentajan vaihto auta jos eräillä pelaajilla on asenne vamma.

    Onnea happee jo etukäteen!

  10. No ei hyvää päivää. Oliko nää ainoot, kellä vapaata lauantai-iltana. Kolme viimeistä peliä on aiheuttanut enemmän ja vähemmän jälkipuheita kun nämä herrat ovat viheltäneet. Toki varmasti mukana värityskirjaa mutta ei savua ilman tulta. Mikä noiden tarkkailujen tehtävä oikein on, jos voi viheltää miten sattuu mutta silti vastuuta vaan tulee. Kuten joku mainitsi, niin ei tuomarit yhtään peliä ratkase mutta toimillaan ne voi tehdä siitä hankalan pelattavan.

  11. Huonot tuomarit, ja huonot joukkueet joten tuskin taitaa olla ihan sama kumpi voittaa. Jos ei kerran joukkueet sytytä niin tuomarit nostavat tunteita ainakin. Mutta onko tämä sitä julkisuutta jota laji tarvitsee?

  12. Ihanaa pääkallo. Todella fiksu uutinen, nostetaan tuomarit ja heidän epäonnistumisensa aikaisemmin esiin. Median antama asetelma, tätä ei näy suurissa lajeissa ja medioissa. Surkeeta toimintaa pääkallolta, herra toimittajat taitaa kostaa duunareille omia hölmöilyjään kentällä.

  13. Luetuimmat ja kommentoiduimmat jutut liittyy taklauksiin, huonoihin tuomareihin ja surkeisiin valmentajiin. Sellaisia me suomalaiset ollaan.

  14. Kellään kokemuksia muiden maiden säbäkulttuurista? Onko sielläkin tällaista roskanjauhantaa, vai keskitytäänkö siellä itse peliin?

  15. Edellinen ET ei ollut oikeaaaa ET…. J.Karjalaista mukaillen. Ottelut asettelee aivan eri porukka kuin erotuomarit. Heidän ammattitaitoaan on, että pelissä viheltää paras mahdollinen pari.

  16. Olen Karskin kanssa täysin samaa mieltä. Kritiikillä pitäisi herättää muutoksia tuomareiden toimintaa joka on monesti pilannut tämän nuoren ja viihdyttävän lajin seuraamista katsojana.
    On nähtävissä asenne ongelmia niin tuomareissa kun liigan päättäjissä kun kritiikistä huolimatta ei tunnu syntyvän muutoksia.
    Peli ja pelaajat keskiöön ja tuomarit koulutukseen hakemaan lisää itseluottamusta ja ammatitaitoa. Liigassa on monta hyvää tuomaria joiden ei tarvitse tuoda itseään näkyville ja joilla riittää arvostusta ja kunnioitusta peliä ja pelaajia kohtaan.j
    Sitten on valitettavasti näitä herroja joilla kapasiteetti ei vaan riitä tähän vaativaan tehtävään.

  17. Hienoa liitto! Väitän, että liigan surkeimmat tuomarit palkitaan cupin finaalilla. Ihme, että kaverit ei päässyt vaihtoon Ruotsin superligaan. Jo 15 vuotta lajia seuranneena ”salibandyfanina”, ihmettelen miksi liitto pilaa tuotteensa ja päästää nämä kaksi apinaa viheltämään isojen poikien pelejä? Harrastesalibandy olisi oikea taso kyseisille herroille. Tuomareiden korvauksia nostettiin, mutta missä se näkyy!
    Osa oli antanut kritiikkiä, että tuomari asioista ei saisi mediassa puhua, koska pilaa lajin ja tuomarit eivät voi vaikuttaa ottelun tulokseen. Näistä molemmista asioista olen täysin eri mieltä. Lukuisia Heinola-Marttinen kaksikon viheltämiä pelejä nähneenä, he ovat vaikuttaneet joka kerta ottelun lopputulokseen käsittämättömän huonolla viheltämisellä.
    Hyvän tuomaroinnin tunnistaa yleensä siitä, että peli pysyy 60 minuuttia hallinnassa, linja ei muutu kesken pelin ja pelaajat eivät ottelun jälkeen juurikaan muista, että ketkä vihelsivät ottelun. Muutaman pelaajan kanssa olen keskustellut aiheesta (pelaajat liigasta, seniori sarjoista, divari sarjoista), jokainen on muistanut Heinolan tai Marttisen viheltämän ottelun, eikä positiivista sanottavaa herroista lohjennut…

  18. Muutama kausi sitten kyseinen parivaljakko kävi Keravalla divaripelissä ratkaisemassa liigakarsinoihin menijän.

    Olisin varmaan muuten ajellut Tampereelle kattelee finaaleja, mutta tuomarivalinta teki puolestani päätöksen, ette menenkin katsomaan divaripeliä!

  19. Aktiiviselle katsoja: samoin minäkin seuraan mutta jos peli menee piloille tuomaritoiminnan takia niin silloin syyttävä sormi osoittaa kyllä dumareihin.

  20. tuomarit hoiti homman hienosti! Ja onnea Happeelle! Ja Classic oli positiivinen yllätys. Ei selkä ranka katkennut vaikka oltiin häviöllä.

  21. Tuomaritko pelin ratkaisi?
    Ei.
    Ne, jotka sitä paskaa jauhoivat jo ennen peliä; hävetkää!
    Loistavasti tuomittu peli.

  22. Kohtuullinen suoritus. Erikoisia/kevyitä/turhia jäähyjä, hyvä hylkäys lopussa, veivät fyysistä peliä liikaa pois, ja vaalea mies saa jättää selostamisen..

  23. Henkka ja Maukka tänään Oulussa, katsotaanpa mitä moitittavaa tällä kertaa löydettäisiin. Ei taida liikaa noita tuomareita olla, kun samat näyttää olevan joka pelissä. 😀