Indians vei kärkikamppailun ja otti askeleen kohti liigaa

Westend Indiansin matka jatkuu onnistuneen viikonlopun myötä kohti tähtäimessä olevaa Salibandyliigaa. Kuva: Sofia Rancken

Blue Fox ja Indians kävivät kovan väännön Divarin kärkipaikasta. Sinipaitaisen Blue Foxin Johnny Ojala oli illan tehokkain. Kuva: Johanna Nieminen
Blue Fox ja Indians kävivät kovan väännön Divarin kärkipaikasta. Sinipaitaisen Blue Foxin Johnny Ojala oli illan tehokkain. Kuva: Johanna Nieminen

Westend Indians kruunasi kahden vierasottelun viikonloppunsa kaatamalla Tähtihallissa Divarin kärkiottelussa Blue Foxin tiukassa ottelussa luvuin 3-4 (2-3, 1-0, 0-1). Voiton myötä Indians nousi Blue Foxin ohi Divarin kärkeen suoran liiganousijan paikalle.

Mihin ottelu ratkesi?
– Tasainen vääntö kahden hyvin erityyppisen joukkueen välillä sai sinettinsä viimeisessä erässä. Inkkarit tappoivat erän puolivälissä saamansa jäähyn ja jauhoivat viisi minuuttia ennen loppua voittomaalin. Maalin jälkeen nuori espoolaisryhmä pelasi kypsästi, eikä käytännössä antanut Blue Foxille enää saumaa tulla tasoihin.

Kuka oli ottelun hahmo?
– Miika Mertaniemi oli juonikas ja ovela, rakenteli Indiansin parhaat tekopaikat ja tälläsi ratkaisumaalin. Mainitsemisen arvoisesti pelasivat myös kummankin joukkueen maalivahdit Mikael Enlund (Blue Fox) ja Marek Öige (Indians).

Mikä oli ottelun kuuma peruna?
– Ottelun kuuma peruna oli läpi ottelun jatkunut, todella ailahteleva tuomarilinja. Välillä rikkeitä ja jopa pikkukakkosia vihellettiin melko turhanpäiväisistä tilanteista ja välillä läpi sormien katseltiin rumiakin selkäänajoja ja mailaviidakkoa. Sisäänlyöntien suunnatkin tuntuivat ajoittain määräytyvän arpapelillä.

Kommentit:
– Tärkeä voitto kärkikamppailusta. Voitto myös salibandylle, sillä pelaavampi joukkue otti pisteet. Kaveri pelasi todella kovaa. Meiltä kaksi kaveria tippui kesken ottelun pois kokoonpanosta ja yksi lähtee sairaalaan tikattavaksi. Salliva tuomarilinja teki ottelusta painimista, jota tuskin moni haluaa tulla katsomaan. Pelillinen taso jäi valitettavan alhaiseksi, Indiansin päävalmentaja Mikko Laurikainen tuhisi pelin jälkeen.
– Sarjan kaksi parasta, mutta hyvin erityylistä joukkuetta kohtasivat. Olisi voinut kääntyä kummin päin vain ja on väärin, jos jompi kumpi meistä ei tätä sarjaa voita. Tuomarikaksikolle kärkiottelu taisi vain olla tänään hieman liian iso pala purtavaksi, kotijoukkueen parhaana palkittu Johnny Ojala jutteli.

Tilastohuomiot:
Valtteri Kainulainen nosti maalisaldonsa tältä viikonlopulta jo seitsemään tekemällä tehot 2+0. Myös Miika Mertaniemi (1+1) ja Lauri Westerholm (0+2) ylsivät kahteen tehomerkintään. Ottelun tehokkain pelaaja oli kaikesta huolimatta isäntien Johnny Ojala pistein 2+1.

Linkit:
Ottelun tilastot

Kierroksen muut ottelut:
Karhut – SB Welhot 3-4, Top Team – Salba 6-9

Teksti: Ilkka Kittilä, Uusikaarlepyy

3 comments

  1. tuomarit, tuomarit, tuomarit. Pitääkö jokaikisen pelin jälkeen piipittää katkerana tuomaritoiminnasta. Raitapaitaa päälle ja itse puhaltamaan, jos siltä tuntuu.

  2. Olin paikan päällä katsomassa ja tuomarilinja oli epätasainen. Joskus oli enemmän noppa joka ratkaisi kenelle kakkonen tai sisänlyönti annettiin… Valitettavasti ei ollut missään vaihessa selkeä tuomarilinja

    ”Salliva tuomarilinja teki ottelusta painimista, jota tuskin moni haluaa tulla katsomaan.”

    Olen ihan samalta mieltä, enemmän peliä ja vähemmän painimista, jos taklauksia haluaa nähdä, käy katsomassa jääkiekkoa!!!

  3. Lauantain ottelussa sama tuomaripari, sama tulos, kaksi erää toimivat joten kuten, kolmas on sitten ihan eri juttu. Tuntuu silktäkuin eivät tuomarit uskalla tuomita kolmatta erää. Sunnuntain ottelussa spiikkeri toivotti pelaajat sekä tuomrit tervetulleiksi seuraavin sanoin ” huippu peliin huippu tuomarit”, muuta huippua ei sitten tuomareiden osalta ollutkaan. Maken kommenttiin, jos ja kun pelaajat ovat tällä tasolla harjoiteltuaan vuositolkulla pitäisi tuomaritkin olla samalla tasolla. Ei kukaan pakota ketään tuomariksi, se on heidän oma valintansa.