Josballe paha tappio Oulussa – OLS repii eroa häntäpäässä

Nousija OLS otti sunnuntaina tärkeät pisteet miesten Salibandyliigassa kun se kaatoi kotonaan Joensuun Josban 4-3 (1-1, 1-1, 2-1). Voitolla OLS repäisi kolmen pisteen kaulan hännillä oleviin Josbaan sekä Ilvekseen ja nousi itse kolmen pisteen päähän alimmasta suoran säilyjän paikasta.

Linnanmaan illan ottelu oli alusta loppuun tasainen kun Josba nousi ensin tappioasemasta toisessa erässä 1-2-johtoon. Harri Naumanen syötti Petri Niemelän tasoittamaan ja laukoi kolmannen alussa OLS:n edelle, mutta tämä ei vielä riittänyt. Pian peli oli jälleen tasan kesken kauden comebackin Josban kokoonpanoon tehneen veteraani Markus Ketosen tehtyä illan toisen maalinsa.

Josba sai yrittää vielä ylivoimalla, mutta OLS tappoi Veli-Pekka Turulan kaksiminuuttisen, ja heti sen päätyttyä Iiro Moilanen iski illan voittomaalin Antti Niemisen syötöstä. Josba ei onnistunut enää maalinteossa edes ilman maalivahtia, ja viimeisen minuutin kaksi jäähyä niistivät vieraiden kirin lopullisesti.

Salibandyliiga jatkuu keskiviikkona ottelulla Tapanilan Erä – Espoon Oilers, joka pelataan Vantaan Energia Areenalla.

OLS-Josba-ottelun tilastot. Raporttia OLS:n sivuilla. Ottelun jälkeisen lehdistötilaisuuden voi katsoa tuosta alta.

14 comments

  1. Josban tulevaisuus synkkä. Peli on kolmevitosten Ketosen ja Matikaisen varassa, apua antavat kolmekymppiset Lautanen ja Väänänen. Nuoremmista ei näytä olevan oikein mihinkään. Josba ei ole koskaan pudonnut liigasta. Nyt on lähellä.

  2. Josban tulevaisuus on valoisa! Perttu Puska ja Tatu Könönen lienee parhaimmat pelaajat tällä hetkellä? Moni muu nuori on tulossa ohi Ketosen ja Matikaisen. Liiga kelpoisia tulevaisuuden tähtiä pelaa A ja B junnuissa, C-SM-sarjoissa, miesten 2 div. ja harjoittelee urheiluakatemiassa Perti Kettusen valmennuksessa. Josba ei vaan tipu salibandyliigasta tänäkään vuonna!!!

  3. Oleppa rehellinen. Kyllä ne kaikki lahjakkaimmat on joko lopettanut tai lähteneet muihin seuroihin. Koko seurassaei hyvää junioritoimintaa ole ollut kolmeen vuoteen enää. A SM sarjasta tippuminen oli viimeinen niitti. Divariin vaan.

  4. Perttu Puskan seura ensi kaudella SSV. Satavarma tieto. Siirto esitellään heti kauden päättymisen jälkeen. Vaikka Josba säilyisikin liigassa.

    Mistä Josba hankkii liigaan liigatasoisia junnuja, kun A-junnut ei mahdu edes oman ikäluokkansa SM-sarjaan.

  5. Tippuja löytynee Josba-Ilves-kaksikosta. OLS eniten liigamateriaalia, siis tällä hetkellä karsintaviivan alapuolella olevista.

  6. Josban tämän hetken paras pelaaja on Tatu Könönen, NST:n kasvatti Lappeenrannasta, joka opiskelujen takia tuli syksyllä Joensuuhun. Jos se Josban juniorityö nyt on niin tehokasta, niin miksei ne joukkueet kuitenkaan menesty?

  7. Perttu on paras ja on Josban kasvatti. Mitä sinä ”katsoja” olet tehnyt salibandyn eteen? Keskustellaan junnujen menestyksestä kauden päätteeksi.

  8. Josban ”viimeinen” lupaava junnuvuosi taisi olla näitä Puskan ikäluokkaa, ja sen jälkeinen porukka taisi tippua sm-sarjasta.

    Ns. kasvatteja Josbalta lähti tältä kaudelta useampi pois. Mainittakoon Puustinen, Otronen, ja Eronen.

    Sitten joku puhui, että kantavia voimia ovat olleet pelkästään kokeneet kaverit. Allekirjoitan, että Ketonen ja Matikainen ovat olleet hyviä, mutta Lautanen ja Väänänen täydellisiä alisuorittajia.

    Jos Josballa oli vielä muutama vuosi takaperin nuorten SM-sarjassa, jopa playoffeihin pääseviä joukkueita, niin missä ovat nyt nämä pelaajat? Missä kohtaa homma ei toimi?

  9. Josban kasvatit jyräävät tulevaisuudessakin maailmalla!

    Kuka ratkaisi MM-kullan Ruotsia vastaan aikoinaan?

    Perttu Puska taisi loukkaantua karsinta peleissä sm-sarja paikasta aikoinaan Indiansia vastaan ja kokematon valmennus ei pystynyt pitämään Josbaa SM-sarjassa.

    Uskon vahvasti, että Josba A nousee SM-sarjaan lähi aikoina.

  10. OLS ja Josba joutuvat itse suurimmalta osin kasvattamaan edustusjoukkueidensa pelaajat. OLS:n A-pojat kävivät myös divarissa reilu 5 vuotta sitten. Nyt seura on Suomen suurin ja seuran juniorijoukkueet ovat vakiokamaa nuorten SM-sarjoissa. Saa nähdä tuleeko edustukselle tästä kasvatuksesta tarvittavaa nostetta että joskus pääsisivät pelaamaan aikuisten mitalipeleissä. Josban kannattaisi ottaa opiksi, Joensuun seutu ei varmasti ole ratkaisevasti erilainen verrattuna Oulun seutuun. Ei sillä ole niin väliä jos tippuu SM-sarjasta muutamaksi vuodeksi. Tärkeämpää on tehdä hyvää työtä joka sitten toivon mukaan tuottaa laadukkaita junioripelaajia ja ennen kaikkea laadukkaita edustusjoukkueen pelaajia.

  11. OLS pelasi kyllä vielä viime kaudella A 1. divarissa, josta nousivat täksi kaudeksi ASM. Eivätkä ole tainneet olla ASM-sarjassa ennen tätä..

  12. Kyllä A-pojat ovat korkeimmassa sarjassa aiemmin pelanneet. Olin näkemässä kun hävisivät karsinnat aikoinaan. Olisiko ollut Trackersia vastaan?

  13. Ihan sama missä ovat pelaneet, mut joka vuosi nousee u19 joukkueeseen loistavia pelimiehiä. Toivottavasti menestys jatkuu kyseisillä pelaajilla eteen päin:)