Kädellä pelaaminen kävi KrP:lle kalliiksi, Erälle viides voitto kuudesta pelistä

Kuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyliigan perjantain kärkiottelu päättyi Helsingissä ratkaisemattomaan kun viime kevään finalistit SSV ja SPV jakoivat jatkoajankin jälkeen pisteet tuloksella 5-5 (2-1, 1-1, 2-3, 0-0). Illan muissa otteluissa Tapanilan Erä kukisti TPS:n 6-3 (3-2, 1-0, 2-1) ja Loviisan Tor jatkoajalla Nokian KrP:n 6-5 (4-1, 0-3, 1-1, 1-0).

Pasilassa SSV lähti päätöserään johdossa kunnes Sami Kosken ja Henri Myllymäen 43 sekunnin välein iskemät osumat käänsivät johtoaseman vieraille. Sitten oli kuitenkin SSV:n kahden salamamaalin vuoro kun Harri Forsten sekä Markus Olkkonen onnistuivat vain 13 sekunnin välein ja SSV johti taas. Illan viimeisen maalin juoni ylivoimalla SPV. Aikalisällä sovittu kuvio onnistui ja Mikko Kohonen laukoi Tatu Väänäsen tarjoilusta pelin tasoihin ajassa 58.51.

Tapanilan Erän voitto TPS:stä oli sille jo viides viimeisimmistä kuudesta ottelusta. Erä toipui vieraiden avausmaalista, ja vielä avauserässä Sami Lehtinen, Tom Strömsten ja Mikko Sipilä laukoivat kotijoukkueelle johdon, josta se ei enää luopunut. Erän illan tehomiehiä olivat kokeneet Pasi Laitila (2+2) ja Jani Helenius (1+2), TPS:n maaleihin merkkautti Miko Kailiala tehot 2+1.

– Tärkeät pisteet meille vaikka peli ei ollutkaan aivan yhtä hyvää kuin viime ottelussa, Erän valmentaja Tomi Rastas kertoi.

– Jalka ei liikkunut yhtä hyvin eikä pallollisina pelattu yhtä määrätietoisesti kohti maalia, mutta puolustettiin järkevästi.

TPS:n puolustaja Janne Nurminen harmitteli hukattuja maalipaikkoja.

– Olisi ollut kyllä paikka ottaa ne kaksi pistettä vaikka Erä pelasi huolellisesti eikä antanut meille kääntöpaikkoja. Näitä hävittyjä pelejä on hukattu käyttämättä jääneisiin tilanteisiin ja tänäänkin tuntui toisessa erässä, että niitä aukesi meille koko ajan mutta erän vei vastustaja 1-0.

Loviisa shokeerasi Nokiaa iskemällä seitsemässä minuutissa taululle 4-0-johdon, mutta aikalisän herättämät vieraat saivat pelinsä kuosiin ja nousivat toisessa erässä tasoihin. Kolmannen erän alussa Henri Johansson laukoi Nokian ensi kertaa johtoon, mutta vain neljä minuuttia myöhemmin Tatu Ruohonen nosti loviisalaiset rinnalle. Markus Vuorisen varsinaisen peliajan lopussa kädellä pelaamisesta saama jäähy koitui Nokian kohtaloksi kun Juha Kivilehto ratkaisi ottelun ylivoimalla jatkoajan ehdittyä vanheta vain 48 sekuntia.

Happee ja Classic komeilevat sarjakärjessä tasapistein SPV:n vaaniessa neljän pisteen päässä. Hännillä jännittävät tasapisteissä Josba ja Ilves.

Salibandyliiga jatkuu lauantaina otteluilla Ilves – NST ja Oilers – OLS.