Kolmosdivarijoukkue latoi 17 maalia Suomen cupin pikkufinaalissa

Kuva: Topi Naskali

Kolmosdivisioonajoukkue SS Rankat Ankat Oulusta voitti miesten pikkufinaalissa SC Urbansin Janakkalasta selkein 17-9 (3-3, 3-2, 11-4)-luvuin. Kahden erän jälkeen meno oli vielä tasaista, mutta kolmannessa erässä SSRA murskasi vastustajan peräti 11-4. SSRA juhli vuosi sitten cupin haastajamestarina.

Ottelun parhaana pelaajana palkittiin vielä 17-vuotias Konsta Kivioja, joka nakutteli lukemat 2+3.

– Toiseen erään asti oli tasaista, mutta erätauolla päätettiin, että ilman kannua ei kotiin lähdetä. Kun saatiin heti erän alkuun pari nopeaa maalia, niin siitä se sitten lähti aukenemaan.

Konsepti oli siis sama kuin vuosi sitten, jolloin SSRA hyydytti vastustajansa hyvällä kolmannen erän liikkeellä.

– Usko ja luotto omaan pelityyliin on kova. Ei lähdetty merkkaamaan pois vastustajan vaarallisimpia pelaajia. Pelin alku oli hermostunutta ja odotettiin, että vastustaja iskee terävämmin vastaan, mutta sensijaan tulikin pitkiä hyökkäksiä, valmentaja Jani Laukko pohti.

Voitto ei tullut millään muotoa yllätyksenä, vaikka vastassa oli 2. divisioonan joukkue.

– Koko kausi on haettu treenipelejä kakkosen joukkueista hyvällä menestyksellä ja kolmosessakin on saatu muutama kova peli, valmentaja Laukko muistuttaa.

Kolmenteen erään lähdettiin SSRA:n johtaessa 6-5, mutta oululaiset naputtelivat tilanteeksi 10-6 ennen SCU:n kavennusta. SCU:n liikeen hyytyessä SSRA:n vastaiskumaaleissa alkoi olla myös namuttelun makua. Konsta Kiviojan ohella SSRA:n pisterohmuja olivat Karlos (1+4) ja Matias Luokkanen (3+1), sekä Okko Lahtinen 2+2. SCU:n tehokkain oli Arttu Nurminen luvuin 2+5. Janakkalalaisten kapteenina toimi takavuosina maajoukkueessakin nähty Jouko Honkanen, joka sai kuitenkin katsella SSRA-pelaajien kantapäitä.

SSRA teki samalla pienimuotoista cupin historiaa sillä joukkue voitti vuosi sitten haastajafinaalin. Sarjatasona oli tuolloin 4. divisioona. SSRA:n nuoren joukkueen käyrä on todella jyrkässä noususuunnassa. Siitä on todisteena että Pohjois-Suomen kolmosdivarissa se on hävinnyt vain kerran tähän mennessä. Ja Suomen cupissakin joukkue eteni sensaatiomaisesti aina puolivälieriin, jossa tien katkaisuun tarvittiin liigaseura SSV Helsingistä. Tuossakin ottelussa SSRA pystyi viemään erän moninkertaisilta Suomen mestareilta.

– Puolet on kauden tavoitteesta saatu tämän voiton myötä. Toisena on nousu sarjaporrasta ylemmäs. Tähän asti on mennyt hyvin, mutta vielä on kautta jäljellä, Laukko toteaa.

Ja voittorahat tässäkin tapauksessa menevät majoituskuluihin.

Miesten pikkufinaali: SSRA – SC Urbans 17-9 (3-3, 3-2, 11-4)

1. erä: 4.47 Pasi Lamu (Arttu Nurminen) 0-1, 5.11 Matias Luokkanen 1-1, 9.05 Konsta Kivioja (Jaani Kivioja) 2-1, 11.58 Jouko Honkanen (Arttu Nurminen) 2-2, 13.58 Toni Virtanen (Nurminen) 2-3, 15.02 Karlos Luokkanen (Matias Luokkanen) 3-3.
2. erä: 22.28 Jani Siurua (Okko Lahtinen) 4-3, 27.37 Nurminen (Honkanen) 4-4, 29.13 Toni-Matti Koskelo (Konsta Kivioja) 5-4, 31.01 Siurua (Okko Lahtinen) 6-4, 32.36 Ville Rajapuro (Nurminen) 6-5.
3. erä: 40.15 Matias Moilanen (Karlos Luokkanen) 7-5, 40.41 Jaani Kivioja (Konsta Kivioja) 8-5, 45.36 Lamu (Niko Niemi) 8-6 yv, 46.38 Konsta Kivioja 9-6, 46.54 Matias Luokkanen 10-6 rl, 49.07 Nurminen (Lamu) 10-7, 53.39 Moilanen (Karlos Luokkanen) 11-7, 54.44 Jaani Kivioja (Konsta Kivioja) 12-7, 55.31 Niemi (Ville-Veikko Alanko) 12-8, 56.42 Moilanen (Karlos Luokkanen) 13-8, 57.06 Toni-Matti Koskelo 14-8, 57.37 Lahtinen (Koskelo) 15-8 sr tm, 58.59 Matias Luokkanen (Karlos Luokkanen) 16-8, 59.12 Niemi (Nurminen) 16-9, 59.16 Lahtinen (Aleksi Mainio) 17-9.

Torjunnat: Ari-Matti Leino SSRA 4+8+7=19, Kaapo Kettunen SC Urbans 9+11+13=33.
Jäähyt: SSRA 2×2 min, SC Urbans 2×2 min.
Erotuomarit: Joonas Leponen ja Mikko Pelttari.
Ottelun arvokkaimpana pelaajana palkittiin SSRA:n Konsta Kivioja.

Miesten Suomen cupin haastajafinaalin voiton vei imatralainen Butchers. Finaalissa kaatui Mäntyharjun Virkistys lukemin 6–2. Molemmat joukkueet nelosdivarissa. Lisää haastajafinaalista Salibandyliigan sivuilla.