Kriisijoukkue AIK romahti täydellisesti – Storvreta erinomaisessa vireessä

Joulutauolla valmentajansa menettänyt AIK rämpii Ruotsin miesten Superliigassa todella syvällä suossa. Joukkue on tällä hetkellä sarjassa sijalla 12, eikä kurssi näytä kääntyvän millään ilveellä. Hyvä esimerkki joukkueen henkisestä tilasta nähtiin viime viikon sunnuntain ottelussa Granloa vastaan.

AIK aloitti ottelun vahvasti ja viimeiseen erään lähdettiin tukholmalaisten 2-4-johdosta. Kolmannen erän alkukin oli hyvä ja alla olevalta maalivideolta voi katsoa kuinka Kim Nilsson tuulettaa ajassa 45.02 ottelun neljättä maaliaan, joka on samalla AIK:n 4-7-johto-osuma. Sittemmin tapahtuu jotain hyvin erikoista ja ottelu päättyy lopulta Granlon 12-8-voittoon. Viimeinen erä päättyy siis lukemiin 10-4 ja viimeinen vartti 8-1. Uudella AIK-valmennuksella riittää siis työsarkaa.

Mika Kohosen ja Hannes Öhmanin Storvreta on edelleen kovassa iskussa. Varsinkin kestomenestyjän kotiluolasta on vaikea nyhtää pisteitä. Tästä ilotulituksesta pääsi ”nauttimaan” Granlo viime torstaina, kun se jäi mestarin jalkoihin peräti 10-3-loppulukemin. Liekö tässä sitten osasyy Granlon sisuuntumiseen AIK:ta vastaan? Öhman osui ottelussa kertaalleen ja Kohonen saalisti yhden syöttöpisteen.

Storveta pelasi myös tämän viikon maanantaina ja osoitti mestarille ominaista selkärankaa vieraissa Tyresöa vastaan. Kotijoukkue pääsi livahtamaan jo 5-0-johtoon ottelun puoleen väliin mennessä, mutta Storvreta ei tästä hätkähtänyt. Kohonen aloitti viersmatkalaisten maalitalkoot toisessa erässä, ja kun viimeinen erä päättyi peräti 6–1, niin pisteet matkasivat vieraiden mukaan lukemin 7–6. Öhman teki ottelun voittomaalin ja Kohonen saalisti vielä syötön viimeisessä erässä. Storvreta majailee tällä hetkellä sarjan toisena.

Oscar Hännisen Linköping pelasi vahvan syksyn, mutta viime aikoina joukkueen vire on hieman hyytynyt. Sunnuntain ottelussa Iiro Parviaisen Dalenia vastaan se kuitenkin haki tärkeän jatkoaikavoiton lukemin 5-4. Hänninen teki ottelussa yhden maalin rangaistuslaukauksesta. Joukkueet ovat nyt tasapisteissä sarjassa Linköpingin ollessa viides ja Dalenin kuudes.

Superliigan tilastoja innebandy.se-sivustolla.