Lopettanut konkaripelaaja tekee paluun – Happeelle vahvike puolustukseen

Petri Manninen pelasi viime kaudella Sveitsin pääsarjassa. Kuva: Unihockey.ch

Petri Manninen pelasi viime kaudella Sveitsin pääsarjassa. Kuva: Unihockey.ch
Petri Manninen pelasi viime kaudella Sveitsin pääsarjassa. Kuva: Unihockey.ch

Happeen miesten Salibandyliiga-joukkue saa kokeneen vahvistuksen, kun Petri Manninen palaa kasvattajaseuraansa viiden vuoden tauon jälkeen. Manninen lopetti uransa viime keväänä Sveitsin pääsarjassa Zug Unitedin joukkueessa. Nyt Manninen on päättynyt palata tositoimiin.

Ennen Zug-pestiä Pääkallo-bloggaajanakin tunnettu pelimies edusti neljä kautta Seinäjoen Peliveljiä. Pohjanmaan reissu tuotti yhden hopean ja kaksi pronssia.

Petri Manninen on pelannut kaikkiaan 12 kautta Salibandyliigassa, joista kahdeksan Happeessa. Runkosarjaotteluita hänellä on tilillään 300. Tehot niissä on 72+126=198 ja jäähyminuutteja on kertynyt 242. Pudotuspelejä Happeen ex-kapteeni on pelannut 78, tehoin 12+19= 41.

Suomen ja Sveitsin pääsarjan lisäksi Manninen on pelannut yhden kauden (2005-2006) Ruotsin pääsarjassa Balrog IK:n joukkueessa. Maajoukkuepaidan vaajakoskelaislähtöinen peluri on pukenut ylleen kuusi kertaa.

Tämän syksyn Manninen on pelannut kakkosdivaria Jyväskylän Nousun riveissä.

– Olen enemmän kuin innoissani mahdollisuudesta päästä vielä edustamaan kasvattajaseuraani. Seurassa tapahtunut ryhtiliike on tehnyt suuren vaikutuksen ja on ilo saada auttaa hirvilaumaa. Joukkue on ollut tehokas ja vahva runkosarjassa, mutta sillä ei saavuta vielä muuta kuin hyvät lähtökohdat kevääseen. Itselläni on vielä iso savotta edessä jotta kärkijoukkueisiin riittävä pelikunto saavutetaan. Mutta tulen laittamaan all-in, Manninen kertoo Happeen tiedotteessa.

– Peten liittämisellä joukkueseemme haemme kokemusta, joka on varmasti tarpeen kevään pudotuspeleissä. Puolustumateriaalimme on kapea. Se ei kestä yhtään loukkaantumista ja viime keväästä oppineena haluamme pelata varman päälle ja turvata pelaajien riittävyyden. Viime keväänä loukkaantumiset pudottivat monta pelaajaa kesken kiihkeiden play-off –taistojen, Happee-luotsi Seppo Pulkkinen sanoo ja jatkaa:

– Pete on käynyt harjoituksissamme testaamassa pysyykö hän nuorten hirvien kyydissä. Hyvin pysyi, ja hänen päätöksensä mukaantulosta on todella hieno juttu.

Petri Manninen on edustuskelpoinen Suomen cupin finaalin jälkeen, joten ensimmäinen liigaottelu on mahdollinen perjantaina 25.1. pelattava Happee-Ilves-ottelu.

19 comments

  1. Kunnon Gloryhunttausta! 😀 Ei sillä etteikö Mannisen kokemukselle varmasti ole käyttöä. Miten hän sopii Happeen nopeaan pelitapaan onkin sitten toinen juttu.

  2. No sopi SPV:henkin oikein hyvin. Varsinkin kun Happeen ja SPV:n pelissä on Todella paljon samaa.

  3. Joo, kannataa pyytää myös riitesuo ja manninen riviin niin saadaan vähän liikettä Happeen peliin

  4. Eiköhän valmennus ole tiennyt mitä saa, kun Piit on mukaan tullut. Kaveri jolla on pää kunnossa, kokemusta, ja jos ei nyt enää poikamaista ketteryyttä, niin pelinäkemystä enemmän kuin monella muulla. Puolustusmateriaali on todella ohut, joten tämä on fiksu liike. Muita konkariosastosta ei liene kysytty, ja tuskin kysytäänkään 🙂

  5. Näinköhän Piit:n vauhti riittää nyky-Happeen pelitapaan? Vaikka kokenut mies onkin tarjolla, on Happeella vaihtopenkillä pelaavan ryhmän ulkopuolelle kovia pelimiehiä. Happeen taktiikka peluuttaa Panu Kotilaista puolustuksessa on toiminut myös hyvin – upeaa kun puolustaja uskaltaa hallita palloa ja haastaa karvaajia, tekee karvauspelin vastustajalle todella vaikeaksi.

    Muutenkin mietin, että kannattaako soivaa fagottia alkaa virittämään kun pelit soivat komiasti. Happeella on tällä hetkellä huikean nopea pelitapa joka kannattaa kyllä pitää – myös puolustuksessa.

    Toivottavasti Piit:llä on kunnon try-out jossa varmistetaan että taidot ja nopeus riittävät nyky Happeen menoon.

  6. Muistelen, että Piit on aika hyvä nostamaan jalalla palloa ja liikuttelee kuulaa myös aika kivasti. Mutta kokemusta tuo ja se on tärkeää. A-junnujen kultaa on toki monella ja se on tuonut myös voittamisen kulttuuria, eikä sovi vähätellä. Poika saunoo Monnarilla!

  7. Voi räkä ihmiset, kun aina tuijotetaan ikään ja fysiikkaan.
    Aivan selvä asia, jos/kun järkevä jojo ja valmennus, että otetaan tuollainen kokemus ja asenne mukaan kohti pleijareita. Pelasi sitten paljon, tai ei. Fiksu päätös, onnea!

    Nuo puheet ”gloorihunttauksesta” voi jättää omaan arvoonsa. Niin suomalainen asenne asiaan. Juuri tuollainen estää monen yksilön ja joukkueen menestymisen. Surullista.

    Jos oma suosikkijoukkueeni ei voittaisi mestaruutta/mitalia, niin toivottavasti se sitten on Happee. Hyvä vaihtoehto isoon kuvaan.

  8. Mikä siinä on et tämänkin uutisen kommentointi on pitänyt kääntää epäilyksiksi, yleiseksi narinaksi ja melkeinpä päänaukomiseksi…

    Samalla voisitte kirjoittaa kuinka hyvät valmentajat Happeella hehän on vastuussa näistä päätöksistä.

    Pete on loistava hankinta playoffeja ajatellen. Happeessa ei ole liian montaa pelaajaa jotka menevät kulmiin/irtopalloihin samanlaisella asenteella. Jos ei ensimmäisellä kerralla voita palloa niin toisella kerralla vastustajaa ei yksinkertaisesti huvita tulla samaan aikaan samaan kulmaan. Lisäksi Manninen on Happeelaisille tuttu pelaaja ja loistava persoona mm. toiminut kapteenina Happeessa. Miettikääpä päissänne sitä narinanne määrää jos Happee ei olisi hankkinut ketään..??

  9. No ei toi Mannisen meno kakkosessa kovinka kaksista ole ollut, jalalla jopa häviää sielläkin. Seuraavaksi kun joku hakee Mannisen pisteet ( >1p/peli ) niin sen voi kuitata että tais suonenveto osua selkeätä sarjajumboa vastaan (enkä tarkota että Mannisen pitäis olla joku pistelinko, mutta joku senkin faktan kaivaisi esille). Eiköhän se Lassekin perässä lähde mitalia tavottelemaan, kun ei kommenteista päätellen ole kakkosen meno maistunut muutenkaan vaikka tehoja on tullutkin Hirvosen loistopasseista!

  10. Vanha jarru on ytimessä. Monen joukkueen menestyksen tiellä on juuri tällaiset negatiiviset ja pessimistiset asenteet…ja mikä parasta, ne tulevat monissa jengeissä joukkueen sisältä. Mietitään nyt vaikka näitä entisiä valmentajiaan ja pelikavereitaan täällä nimettömänä teilaavia tyyppejä. Millähän todennäköisyydellä ovat itse niitä tunnollisimpia joukkuehengen kohottajia? 😉

  11. Halooo antakaa nyt anteeksi mutta tällä kaudella ei kyllä ole käynyt mielessä että happee tarttis yhtään uutta pelaajaa. Niin loistavasti joukkue on pelannut. Piit pelas spvssä vajaat 2 vuotta sitten. Joka tapauksessa lykkyä pyttyyn.

  12. Ei muistaakseni tämänkaltaista keskustelua ole käyty kun Seinäjokiset kaivoi Jori Isomäen joukkueeseen. Silloin Isomäki taisi tuoda juurikin samat avut joukkueelle kuin Pulkkinen tuossa peräänkuuluttaa.

    Petri on näyttäytynyt salibandyssa aina oman joukkueensa eduksi ja taistelee yhteisen päämäärän puolesta. Muutamille junnuille hänen kaltainen joukkuepelaajan malli on tervetullutta.

    Riippumatta siitä monta minuuttia mies on kentällä, jäähyllä, vaihtopenkillä tai sen takana toivotan menestystä loppukaudelle koko Happeen tiimille!

  13. Joo, tuossa se on pointti. Piit on persoona, kokenut ja varmaan nuorelle joukkueelle henkisesti hyvä vahvistus tiukkoihin tilanteisiin. Mies on nyt keskenkuntoinen, tietää itsekin sen ja tekee sitoutuneesti hommia kunnon kohentamiseksi. Näin uskon tuon kaverin kyseessä ollen. Ei olisi lähtenyt lainkaan mukaan, jollei asenne olisi 110. Gloryhunterismi on tässä kohtaa mielestäni rienausta. Tuskin pelaaja on tunkemassa, tai valmennus laittamassa pelaavaan rosteriin, ennen kuin kunto on kohdillaan.

  14. Kyllä spv:n peli on kaukana happeesta!
    Hidasta mikä oli kyllä itselle yllätys.
    Happeella taas nopeaa ja rohkeeta peliä ja maalivahti tällä hetkellä ykkönen Suomessa tai vähintään kakkonen 🙂

  15. Selvä pyyltä hyvä bongaus! Luin tarkkaan ja hyvin samoilla linjoilla uutisoinnissa mentiin, mutta kommenttiosastolla ei purnausta, toisaalta ei myöskään kehuja… liekö mennyt kiivaimmilta ohi:D