Nöyrä Ilves kaatoi haluttoman Kooveen – Josba putosi liigajumboksi

Tampereen paikallisderbyssä kohtasivat ennen ottelua Salibandyliigan jumbona majaillut Ilves ja pudotuspeleihin havitteleva Koovee. Vierasjoukkue Ilves halusi voittoa selkeästi enemmän ja kaatoi flegmaattisen kotijoukkueen lopulta lukemin 3-4 (0-0,2-2,1-2).

Mihin ottelu ratkesi?
– Ottelu ratkesi pitkälti siihen, että Ilves noudatti omaa pelitapaansa paremmin ja puolusti huomattavasti nöyremmin. Kumpikaan joukkue ei pelannut erityisen mairittelevasti, mutta Koovee oli tänään vieraita ponnettomampi. Ilves oli henkisesti vahvempi ja pystyi tekemään vielä ottelun voittomaalin, vaikka Koovee tuli tasoihin kaksi minuuttia ennen pelin loppua.

Kuka oli ottelun hahmo?
– Vaisusta ottelusta on vaikea nostaa selkeästi näkyvintä hahmoa. Voittomaalin tehnyt Ilveksen Jussi Peltotalo pelasi kuitenkin varsin pirteästi. Huomattakoon, että juuri Peltotalo iski naulan myös Classicin arkkuun jatkoajalla kaksi viikkoa sitten.

Mikä oli ottelun kuuma peruna?
– Ottelussa pisti silmään erityisesti kotijoukkueen haluton ja huolimaton peli-ilme. Siinä missä joukkueen kotiesitykset ovat olleet heikkoja läpi kauden, oli tämä aivan selkeä pohjanoteeraus.

Kommentit:
– En ole ikinä ollut oman joukkueeni esitykseen näin pettynyt. Ei ole tapana haukkua omaa joukkuetta, mutta tässä pelissä ei ollut sydäntä mukana ollenkaan. Pitää varmaan jatkossa tulla näihin kotipeleihinkin bussilla, että saadaan samanlainen ilme kuin vieraspeleissä, manasi Kooveen päävalmentaja Arto Riihimäki
– Isot pisteet. Lämmittivät vanhaa sydäntä. Pää kesti hyvin 3-3-tilanteessa, kommentoi Ilveksen päävalmentaja Risto Koljonen.

Tilastohuomiot:
– Molempien maalivahdit pelasivat erinomaisesti. Ilveksen Eero Makkonen torjui 24 laukausta ja Kooveen Joni Järviö peräti 35. Ilveksen Peltotalo syötti voittomaalin lisäksi yhden osuman. Tommi Merto syötti kaksi Ilveksen maalia. Kooveen ykkösvitja oli ainut ketju, joka jäi ottelussa miinuksille. Ilves jätti täyden pistepotin myötä Josban liigajumboksi. Ilveksellä on kasassa yhdeksän pistettä ja Josballa seitsemän.

Linkit:
Ottelun tilastot, Kooveen otteluraportti, Ilveksen otteluraportti

Liigakierroksen muut tulokset:
SSV-Loviisa 6-6 ja., NST-TPS 4-4 ja., Happee-Nokian KrP 7-4

14 comments

  1. Nuo veskarien torjuntamäärät ovat kyllä aivan päin seiniä.

    Makkosen 24 voi pitää suunnilleen paikkansa mutta jakauma on kyllä pielessä. Järviöllä taas on lukemassa ehkä vaatimattomat 20 seiviä liikaa.

    Järviö ei mielestäni ollut tänään mikään erityisen hyvä normaalitasoonsa verrattuna.

  2. Riihimäki on selvästi menettänyt otteensa joukkueestaan. Enkä tarkoita tätä yhden yksittäisen tappiopelin perusteella, vaan koko mennyt kausi ja puheet joukkueen sisältä indikoivat tätä. Kauden jälkeen olisi varmaan syytä tehdä johtopäätöksiä.

  3. Eiköhän se ole joukkue joka on menettänyt otteensa itsestään eikä mikään Riihimäki!!!

  4. Ei satavarmasti ollut Järviöllä kolmannessa erässä 17 torjuntaa! Mistä muuten johtuu käsittämätön ristiriita laukaisukartan mv-torjuntojen ja torjuntatilaston välillä? Halusta kaunistella oman moken prosentteja vai mistä?

    Sama muuten perjantaina Jyväskylässä: Oliko Ilves todella niin hyvä Happeeta vastaan, että Purolle tuli 32 torjuntaa? Eikä muuten ole laukaisukarttaa näkyvillä.

  5. Tamperelaiset (C ja KV) taitaa haluta ensi kaudellakin pelata paikallista heittopussia vastaan, kun näin ”yllättäviä” tuloksia..

  6. Mitä hyötyä sellaisesta heittopussista on jolle pitää hävitä ja jolta muut vie kuitenkin pisteet?

  7. Olin katsomassa matsin ja kyllä muuten huomio kiinnitty kanssa tuohon torjuntatilastoon joka on kyllä ihan kuin jostain muusta ottelusta repäisty.

    Stetson-menetelmällä sanoisin että Järviöllä oli pelissä torjuntoja ehkä aivan maksimissaan 15? makkosella taas 24 voi olla lähellä totuutta. Mutta että niistäkin 16 ekaan erään? Paskanmarjat.

    Tahallista vai tahatonta sekoilua?

  8. Jos torjuntoja katselee niin Jyväskylässä ja Seinäjoella kotimaalivahdit saa suhteettomasti torjuntoja jokapelissä. Vai onko todella niin että näillä paikkakunnilla pelistä toiseen vierailija vie peliä ja kotijoukkueen mv on pallosateessa.

  9. Kyllähän ne varmaan aika usein mieluummin yläkanttiin lasketaan. Mutta tämä Järviön eilinen lukema on kyllä kirkkaasti tökeröin mitä olen nähnyt. Alkais olla melkein jutunaihetta Pääkallolle tossakin.

  10. Aika tiukkoja pelejä näyttävät tampereella paikallispelit olevan… Ja useasti on ilves bienyt voiton… Jotenkin haiskahtaa…

  11. ilmeisesti myös oilers on siirtämässä joukkueensa tampereelle ensi kaudeksi, ainakin näin haiskahtaa ilvestä vastaan käytyjen otteluiden tulosten perusteella