NST:n A-nuoret edelleen piikkipaikalla – Happee katkaisi tappioputkensa

Poikien A-nuorten SM-sarjassa on käynnistymässä viimeinen kolmannes, ja taistelu kevään pudotuspelipaikoista kiihtyy. Sarjataulukko on pysynyt läpi kauden erittäin tasaisena. Varsinkin sijoista 2–8 käydään äärimmäisen kova kilpailu.

Sarjan kärjessä jatkaa edelleen Lappeenrannan NST, jolla on jo tässä vaiheessa kasassa saman verran pisteitä kuin viime kauden lopussa. Kahden pisteen päässä takana seuraavat Classic, Erä ja Happee, joista erityisesti ensimmäisenä mainittu on saanut todellisen kirivaihteen päälle joulun jälkeen. Tamperelaiset ovat voittaneet tämän kalenterivuoden puolella neljästä pelaamastaan ottelusta kolme.

Seuraavina tulevat kahden pisteen päässä olevat OLS ja TPS. Kahdella viimeisellä pudotuspeleihin oikeuttavalla sijalla ovat 16 pisteen turvin Indians ja Oilers. Yhdeksäntenä oleva Koovee on tällä hetkellä kolmen pisteen päässä Oilersista.

Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net
Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

SSV:n ja SPV:n saumat pudotuspeleihin ovat tällä hetkellä melko pienet, mutta molemmat taistelevat silti putoamiskarsintaa vastaan, kun Koovee on aivan iskuetäisyyden päässä. Porin Karhut on edelleen viimeisellä sijalla, ja mikäli se ei saa loppukauden aikana kunnon kirivaihdetta päälle, niin edessä on suora putoaminen divariin.

Kuntopuntarissa tällä hetkellä heikoimmilla on hallitseva mestari Jyväskylän Happee, joka hävisi joulutauon jälkeen kolme ottelua peräkkäin. Suurinumeroisin tappio tuli kotiottelussa Oilersia vastaan, kun espoolaiset hakivat pisteet lukemin 8–1. Tappioputki katkesi vihdoin tammikuun viimeisellä kierroksella jatkoaikavoitolla sarjakärki NST:stä.

Happeen kovan juniorityön seurauksena moni A-nuorten pelaaja on ollut tällä kaudella liigajoukkueen mukana, eivätkä he ole päässeet pelaamaan nuorten SM-sarjaa samaan aikaan. Esimerkkinä näistä on muun muassa joukkueen paras pistemies Janne Hoikkanen, joka on tehnyt 11 pelaamassaan ottelussa tehot 18+14=32. Vaikka sota ei yhtä miestä kaipaa, niin parhaiden pelaajien puuttuminen heijastuu väkisin myös joukkueen peliesityksissä.

Pistepörssin kärkipaikkaa pitää hallussaan NST:n Waltteri Vuorimies, jolla on tähän mennessä kasassa tehopisteet 22+16=38. Toisena on SPV:n Jose Kivipelto 35 pisteellään. Viiden parhaan joukkoon mahtuvat myös Kivipellon seurakaveri Niko Mäkelä sekä Oilers-tutkapari Olli Alanen ja Saku Hirmasto.

Sarjataulukko

Maalivahtien tilastoissa saattavat usein hieman hämätä otteluiden määrät, sillä monen joukkueen ykkösmaalivahti harjoittelee ja pelaa myös miesten joukkueen mukana. Tilastojen valossa kuitenkin yksi kauden parhaista on ollut Indiansin Mikko Kirvesniemi, joka on pelannut jokaisen joukkueen ottelun tällä kaudella torjuntaprosentin ollessa erittäin kova 82,63. Kirvesniemen hyvät otteet huomioitiin myös maajoukkuevalinnoissa, sillä hän on mukana U19 poikien joukkueessa Ruotsia vastaan.

A-nuorten SM-sarjassa jäädään tulevan viikonlopun ajaksi maajoukkuetauolle. Tositoimiin palataan 5. helmikuuta. Silloin Tampereella nähdään jännittävä kärkipään kamppailu Classicin saadessa vieraakseen Happeen.

A-nuorten SM-sarjan tilastot.

Teksti: Anssi Karjalainen

7 comments

  1. ”Varsinkin sijoista 3–8 käydään äärimmäisen kova kilpailu.” Nyt en oikein ymmärrä tätä päättelyä, kun toisena oleva joukkue on samoissa pisteissä kolmantena olevan kanssa.

  2. Nämä ovat kyllä mielenkiintoisia pelejä, kun yksittäisessä matsissa saattaa käydä miten vain kokoonpanovaihdoksista johtuen.

  3. Varsinkin Erä hyötyy siitä että niillä niin nuori jengi,ettei niistä kovin moni liigapelejä pelaa? Ehkä Classic ja NST myös. Happee ei pärjää jos miehet ei tipahda pleijareissa.

  4. Indians kanssa out jos divariporukan pelit menee pitkälle. Tps voittaja suosikki classicin ja nst kanssa jos pelit loppuu edustuksilla lyhyeen

  5. Miesten puolivälierät ei vielä mene päällekkäin a-junnujen puolivälierien kanssa joten siltäkin kantilta voi pohtia suosikkeja. Mun papereissa Tepsi on kyllä vahva suosikki koska en usko heidän miesten välieräpaikkaan. Happee menee varmaan pitkälle miehissä ja se vaikuttaa junnuihin.