Oilers nöyryytti Erää Energia Areenalla – ”Kolmas erä täysi katastrofi”

Kuva: Mikko Hyvärinen

Oilers

Espoon Oilers nousi tasapisteisiin Salibandyliigassa kolmantena olevan SPV:n kanssa kaataessaan tänään vieraissa Tapanilan Erän 15-8 (5-2, 3-3, 7-3). Erälle murskatappio 988-päisen kotiyleisön edessä merkitsi jäämistä edelleen yhdeksänneksi play off-viivan pimeälle puolelle.

Paikoistaan terävästi iskenyt Oilers karkasi avauserässä jo 1-5-johtoon, mutta kotijoukkueen paras jakso osui toiseen, jossa se kiri parhaimmillaan jo maalin päähän.

Oilers kuitenkin karkasi uudelleen vielä ennen toista taukoa kun Matias Kaartinen sijoitti takatolpan tyveen 5-7 ja veljekset Jesperi Lindfors ja Santeri Lindfors päättivät vaihdikkaan vastaiskun näyttävään 5-8-osumaan. Kolmannessa erässä loppuivat kotijoukkueelta pelihalut kesken, ja Oilers sai herkutella kuusi perättäistä osumaa ennen lopun kavennuksia.

Kuva: Mikko Hyvärinen
Kuva: Mikko Hyvärinen

Oilersin kokoonpanosta puuttuivat muun muassa Sylvester Raikamo, Vili Rahkonen, Tuomo Rännäli ja ykkösmaalivahti Tomi Ikonen, mutta varamiehisyys ei tänään otteissa näkynyt.

– Päivällä kello 12 tuli soitto että pelaan, Oilersin voittoon torjunut Joonas Kaltiainen kertoi.

– Kahdeksan päästetyn jälkeen ei voi olla tyytyväinen mutta hienoa että kaverit latoivat palloja reppuun ja voitettiin.

Valmentaja Mika Heinonen oli tyytyväinen pelaajiinsa.

– Vaikeassa paikassa hieno peli nuorelta maalivahdilta ja vaikeasta lähtöasemasta koko joukkueelta. Osuttiin paikoistamme hyvällä prosentilla, ja jos näin jatkuu, meillä ei ole vaikeuksia ketään vastaan. Nyt on pelattu äärirajoillamme kun miehiä on poissa ja pelejä paljon, mutta Josba-ottelun jälkeen levätään ja odotetaan, että saadaan rivit kasaan. Sen jälkeen olemme kyllä vaikeita voitettavia.

Erän valmentaja Tomi Rastas oli 15 takaiskun jälkeen mietteliäs mies.

– Oltiin totaalisesti huonompia kaksinkamppailuissa. Toiseen erään saatiin 15 hyvää minuuttia, mutta sen jälkeen tuli taas ihme nukahduksia ja kolmas erä oli täysi katastrofi. Hävittiin jalalla ja asenteessa kaikilla osa-alueilla.

Erä-Oilers-ottelun tilastot ja Mikko Hyvärisen kuvat.

5 comments

  1. Mites Kaltiainen selvisi, hänen omat kommentit vaatimattomia ja kieltämättä tekstitv:stä seurattuna tilanteessa 4-5 hitusen huolestutti paineensietokyky.