Superliigan katsaus: AIK ja Caperiotäby kriisissä, Helsingborg voittoputkessa

Kuva: Idrottsfoto.com

Jani Kukkolan Helsingborgilla kulkee Superliigassa. Kuva: Idrottsfoto.com
Jani Kukkolan Helsingborgilla kulkee Superliigassa. Kuva: Idrottsfoto.com

Pääkallo.fi:n edellinen Ruotsin Superliigan katsaus ilmestyi ennen joulua. Suomen pääsarjojen vetäessä pääosin happea pyhinä on länsinaapurissa ahkeroitu. Välipäivinä Superliigassa riitti puheenaiheita ja pelejä. Tämän katsauksen lopussa on myös iso läjä maalikoosteita otteluista.

Superliigan tukholmalaisjoukkueet AIK ja Caperiotäby saivat kohtuullisen ikävän joululahjan osakseen, kun molempien joukkueiden päävalmentaja jätti tehtävänsä joulun jälkeen. Valmentajien omien tiedonantojen perusteella molemmat luopuivat pesteistään omista tahdoistaan. Yleisessä tiedossa on ainakin se, että Caperiotäbyllä on taloudellisia vaikeuksia ja perinteikäs AIK kyntää sarjataulukossa vasta sijalla 11.

Caperiotäbyn Danne-Bron Sundbom perusteli omaa päätöstään perheasioilla ja sillä seikalla, että Caperiotäbyn taloudellinen tilanne on niin heikko, ettei joukkuetta pysty rakentamaan pitkällä tähtäimellä.

Heikommin menestyneen AIK:n Janne Gustafsson kertoi omaksi eroamissyykseen sen, ettei uskonut enää olevansa oikea henkilö tehtävään ja joukkueen valmennukseen kaivattiin uutta verta. Gustafssonia paikkaavat nyt Ulf Swärd, Patrik Edberg ja huhujen mukaan seuralegenda Ulf Hallstensson katsomovalmentajan ominaisuudessa.

Samanaikaisesti sarjassa tietysti pelattiin liuta otteluita, koska länsinaapurin joulutauko oli ainoastaan kolmen päivän mittainen. Nivusvammasta kärsivän Rickie Hyvärisen edustama Caperiotäby hävisi Tapaninpäivän ottelunsa 7-6 sarjakärki Pixbolle ilman valmentajaa, mutta kokosi nopeasti rivinsä ja kaatoi kolmen päivän kuluttua kärkipään Warbergin niukasti 6-5.

AIK hävisi ennen joulua Dalenille 4-3 ja joulun jälkeen Mullsjölle 5-7, mutta onnistui nappamaan 9-2-voiton tämän viikon keskiviikon Karlstad-kamppailusta.

Suomalaisilla pyyhkii sarjassa varsin hyvin ja Helsingborgin Jani Kukkolalla tuntuu luistavan kaikkein maukkaimmin. Helsingborg voitti Granlon ennen joulutaukoa lukemin 5-3 ja Kukkola teki joukkueen voittomaalin. Joukkue jatkoi vahvasti myös joulutauon jälkeen, kun se kaatoi ensin tapaninpäivänä Tyresön jatkoajalla vieraissa lukemin 7-6. Kaksi päivää myöhemmin kaatui Linköpingin myöskin jatkoajalla 4-3. Kukkola teki ensin mainitussa tehot 0+3 ja toisessa 1+1. Oscar Hännisen kaksi maalia eivät pelastaneet Linköpingiä tappiolta.

Helsingborgin ja Ruotsin maajoukkueen Linus Nordgren teki jatkoaikamaalit kahdessa voitossa peräkkäin ja vielä kahden päivän väliajalla. Lisäksi Norgren syötti ensimmäisessä joukkueen tasoituksen viimeisessä erässä ja toisessa teki samaisen osuman. Voittojen myötä Helsingborg majailee sarjassa seitsemäntenä ja on voittanut viimeiset viisi otteluaan.

Iiro Parviainen sai kuin saikin työpaikan Ruotsista. Joulukuussa Dalen-luotsi väläytti Dalen-pestin päättymisellä, koska seura ei ollut järjestänyt luvattua siviilityötä. Kuva: perwiklund.se
Iiro Parviainen sai kuin saikin työpaikan Ruotsista. Joulukuussa Dalen-luotsi väläytti Dalen-pestin päättymisellä, koska seura ei ollut järjestänyt luvattua siviilityötä. Kuva: perwiklund.se

Iiro Parviaisen Dalenilla on hyvä vaihe meneillään. Joukkue voitti juuri ennen taukoa kriisijoukkue AIK:n 4-3. Tapaninpäivänä häntäpään Karlstad oli vahvempi 5-4 jatkoajan jälkeen, mutta viime lauantaina joukkue palasi voittokantaan kaadettuaan Granlon 8-5. Hyvä vire jatkui keskiviikkona, kun Tyresö sai kokea kovia Uumajassa lukemin 6-2. Dalen on tällä hetkellä tiukassa sarjassa viidentenä.

Hallitseva mestari Storvreta on ollut inhottava isäntäjoukkue tällä kaudella. Mika Kohosen kipparoima ryhmä on tehnyt tämän kauden kotiotteluissa jo 61 maalia seitsemässä pelissä ja päästänyt ainoastaan 24.

Storvretan vieraanvaraisuuden sai tuta ennen joulua Mullsjö, jonka kotijoukkue kaatoi tosin vasta jatkoajalla lukemin 9-8, mutta sitäkin karummin Karlstad joulukuun lopussa, jolloin isännät veivät ottelun nimiinsä lukemin 15-3. Kohonen teki jatkoaikavoitossa kaksi maalia ja syötti murskajaisissa yhden. Hannes Öhman osallistui Karlstadin upottamiseen kahdella osumallaan.

Superliigan tuloksia:

22.12.
Jönköpings IK-Tyresö Trollbacken 7-6 ja.
Helsingborg-Granlo 5-3
Storvreta IBK-Hide-a-lite Mullsjö 9-8 ja.
Dalen-AIK 4-3

26.12.
Linköping-Jönköpings-IK 5-3
Pixbo Wallenstam-Caperiotäby 7-6
Tyresö Trollbacken-Helsingborg 6-7 ja.

28.12.
Helsingborg-Linköping 4-3 ja.

29.12.
Falun-Tyresö Trollbacken 6-2
Dalen-Granlo 8-5
Jönköpings Ik-Pixbo Wallenstam 4-9
Caperiotäby-Warberg IC 6-5

30.12.
Storvreta IBK-Karlstad 15-3
AIK-Hide-a-lite Mullsjö 5-7

2.1.
Dalen-Tyresö Trollbacken 6-2
Falun-Linköping 7-4
AIK-Karlstad 9-2

3.1.
Hide-a-lite Mullsjö-Caperiotäby 3-4 ja.

Superliigan tilastot innebandy.se-sivustolla.

Superliigan maalikoosteita:

22.12. Helsingborg-Granlo
Lyhyt video ottelun huippuhetkistä. Kukkolan voittomaali videolla. Kuvakulma hiukan erikoinen, mutta videolta välittyy Helsingborgin tämän hetken hyvä fiilis.

22.12. Dalen-AIK
Maalikooste hidastuksineen ja selostuksineen.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bqJfGwGquxk

26.12. Pixbo-Caperiotäby
Viihdetakuu tälle videolle. Hienoja maaleja, ansiokkaita syöttöjä unohtamatta. Lopussa Emil Julkusen haastattelu.

28.12. Helsingborg-Linköping
Alkuun epäonnistunut otos. Kukkola 1+1, Hänninen 2+0. Nordgrenin jatkoaikamaali vol 2. Tunnelma jälleen katossa.

Highlights%20fr%C3%A5n%20Superligan:%20Helsingborg%20v%C3%A4nde%20och%20vann%20i%20nya%20arenan

29.12. IBK Dalen-Granlo
Kotijoukkue näyttää kaapin paikan viimeisessä erässä.

http://www.youtube.com/watch?v=OvH2E5cOZcI

30.12. AIK-Hide-a-lite Mullsjö
Kriisijoukkue AIK kaatuu varsinkin viimeisen erän jäähyihin.

One comment

  1. Ei olla Ruotsissa ihan yhtä tarkkoja tuon vastustajan vaihtoaition/kenttäpuolen tuntumassa tuulettamisen suhteen.