Veikkaaja: Maajoukkuepelaajilla jälleen edessä palkkiovääntö

Mikael Järvi on hyvin todennäköisesti taas avainasemassa maajoukkuepelaajien palkkioista neuvoteltaessa. Kuva: Salibandyliiga

Mikael Järvi on taas avainasemassa maajoukkuepelaajien palkkioista neuvoteltaessa. Kuva: Salibandyliiga
Mikael Järvi on maajoukkuepelaajien palkkioista neuvoteltaessa taas avainasemassa. Kuva: Salibandyliiga

Maajoukkuepelaajien palkkioista käytiin kova vääntö ennen viime kautta. Tiistaina ilmestynyt Veikkaaja uutisoi jälleen katkolla olevasta sopimuksesta, joka pitäisi neuvotella uusiksi tammikuun aikana. Salibandyliiton toiminnanjohtaja Jari Kinnusen mukaan neuvotteluissa päästään todennäköisesti alkuun loppuviikosta.

Salibandyliiton hallituksen tiistain kokouksessa oli tarkoitus nimetä ryhmä, joka neuvottelee sopimuksesta liiton puolelta.

– Hallituksen kokouksen jälkeen olemme yhteydessä pelaajiin, Kinnunen kertoo Veikkaajassa.

Pelaajien neuvottelusuunnitelma ei näytä olevan yhtä selvä. Edellisiä neuvotteluja vetänyt SSV:n Mikael Järvi sanoi tuolloin pitkään kestäneen väännön jälkeen, että tulevat neuvottelut hoitaisi jo uusi aktiivinen pelaajayhdistys. Sitä ei ole kuitenkaan saatu käyntiin.

– Se oikeastaan tyssäsi omalta puolelta. Minun piti lähteä projektiin mukaan, mutta sitten tuli perheenlisäystä ja muuta kiirettä, Järvi harmittelee lehdelle.

On siis todennäköistä, että neuvottelut hoitavat muutamat johtopelaajat Järven johdolla. Reilu vuosi sitten neuvotellun sopimuksen mukaisesti pelaajat ovat saaneet maajoukkuetapahtumista 68 euroa arkipäiviltä, 40 euroa viikonloppupäiviltä ja puolipäivärahan päälle. MM-kisapelaajat saivat hieman isommat korvaukset ja korotus tuli myös MM-kisojen ajalta.

Järvi ei osaa sanoa, miten pitkät neuvottelut tällä kertaa ovat edessä.

– Kaikki riippuu liiton toiminnasta. Nyt on luotu tietty toimintamalli. Jos aletaan puhumaan vain summista, en usko, että tulee vääntöä. Sitten voi tulla, jos aletaan muuttamaan systeemiä, Järvi ennakoi lehdelle tulevia neuvotteluja.

4 comments

  1. Turun Sanomat uutisoi tänään että Teemu Aaltonen ja Miko Kailiala on valittu maajoukkueeseen helmikuun alussa pelattavaan otteluun.

    Kuka on valinnut?
    Ketkä muut pelaa?

  2. Tavallaan on hienoa, kun Pääkallo siteeraa omien kirjoittajiensa juttuja muista lehdistä. Etteikö tässäkin olisi niin, että Mäkynen itse on kirjoittanut jutun ensin Veikkaajan ja sitten Veikkaajaa siteeraten jutun tänne Pääkalloon? Ei siinä sinällään tietysti ole mitään väärää, pitäähän omaa työtään arvostaa. Ja uutinenhan tässä on takana isolla U:lla.

  3. Jos asiassa ei ole mitään väärää, niin miksi siitä pitää sitten mainita. Itse en ole Veikkaajan tilaaja, joten mukava lukea aiheesta täältäkin.