Video: 14-vuotiaan salibandypojan unelma – ”harjoitusmasiina” autotallissa

Ruotsalaisella 14-vuotiaalla Philip Haakilla on jotain mistä jokainen nuori salibandyharrastaja voi olla kateellinen: pelkästään salibandylle valjastettu autotalli. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikä tahansa autotalli, vaan oikeastaan ”harjoitusmasiina”.

Harjoitteluareenaansa nuorukainen esittelee videolla tämän jutun lopussa.

– On mukavaa harjoitella omalla ajalla. Autotalli antaa minulle mahdollisuuden harjoitella vapaa-ajalla myös talvisin. Siellä voi harjoitella myös esimerkiksi ilmapalloja ja muita erikoisempia pelitilanteita, kertoo Haak kertoo Innebandymagazinetin haastattelussa.

Isä-Haak rakensi pelkästään salibandyyn tarkoitetun autotallin joululahjaksi, kun huomasi poikansa oleva todella motivoitunut.

Isä ehdotti viime kesänä pojalleen, että tämä voisi mennä näyttämään taitojaan paikallisen kauppakeskuksen pihalle esitysluontoisesti. Ainoastaan 35 minuuttia myöhemmin pojan lippalakkiin oli kilahdellut 174 kruunua. Vieläkin arvokkaammaksi kokemus muodostui, kun paikalle osui ruotsalaistähti Kim Nilsson.

– Hän heitti myös lantin ja kehui taitojani paremmiksi kuin mitä useimmilla maajoukkuepelaajilla on. Myöhemmin hän vielä moikkasi minua AIK:n ja Warbergin välisessä ottelussa sekä Växjön maajoukkueturnauksessa, Haak hehkuu.

5 comments

  1. Itse aikoinaan harjoittelin faijan lämpöisessä autotallissa. Itse rakennettu maali, jossa käytetty vanhaa muikkuverkkoa. Haavit ylänurkkiin ja eikun vetoja vanerilevyn päältä. Siellä tuli vietettyä tunti jos toinenkin. Sitten sen jälkeen potkukelkalla (n 4 kilsaa) kentälle lämimään kiekkoja ja luistelemaan.

    Jos vielä jotain tämän jälkeen jaksoi tehdä, niin vilkaistiin niitä läksyjä. Oi niitä aikoja. Luulisi Haakin harjoittelulla dominoivan junnusarjoja. Kai toi maali per peli tahti on ihan ok kaikki pelaa sählyssä.