Video: Maalipyssy osui vihdoin – TPS-vahdin nolla pilalle sekunti ennen loppua

Kuva: Anssi Koskinen

Kuva: Anssi Koskinen
Kuva: Anssi Koskinen

TPS kohensi neljän tappion jälkeen itseluottamustaan kaatamalla Salibandyliigan maanantai-illan ainoassa ottelussa kotonaan Ilveksen 9-1 (3-0,3-0, 3-1). Saman teki turkulaisten maalipyssy Miko Kailiala, joka neljän maalittoman kierroksen jälkeen iski kauden 19. ja 20. osumansa. Hänen edellinen maalinsa oli syntynyt TPS:n edellisessä voittopelissä 19. marraskuuta Nokiaa vastaan.

Tämän jutun lopussa on TPS-Ilves-ottelun maalikooste ja lehdistötilaisuus videolla.

Sunnuntaina kauden ensimmäisen kotivoittonsa napannut nousija Ilves putosi tänään nälkäisen TPS:n kyydistä jo avauserässä, jossa Janne Nurminen, Simo Kettunen ja Teemu Aaltonen laukoivat tilanteeksi 3-0. Apina Miko Kailialan selästä tömähti kenttään ottelun puolivälissä kun hän vei TPS:n rangaistuslaukauksesta 5-0-johtoon. Kaikkiaan Kailialan illan tehot olivat 3+1.

Ottelun parhaana palkittiin TPS:n maalivahti Pyry Luukkonen, joka oli viimeiseen sekuntiin saakka kiinni nollapelissä. Unelma särkyi kuitenkin ajassa 59.59 Jaakko Jyrkän laukoessa ylivoimalla Ilveksen illan ainoan maalin.

Voitto nosti TPS:n sarjassa viidenneksi eroa pääjoukkoon repineen kolmikon Happee, Classic ja SPV kantaan. Murskatappio pudotti Ilveksen maalierolla takaisin sarjajumboksi eli Josba nousi yhden sijan pelaamatta tänään lainkaan.

Salibandyliiga jatkuu keskiviikkona ottelulla Oilers-Koovee.

TPS-Ilves-ottelun tilastot ja Anssi Koskisen kuvat.

12 comments

  1. Korjattiin Tepsin yhdeksäs maali tilastoissa Aaltoselle ja samalla otettiin kolmas maali pois?

  2. Komeasti vie kyllä Aaltonen kolmannessa maalissa Ipan puolustusta. Hämää hienosti syöttävänsä kulmaan mutta pistääkin pienen jalkamiinan. Taitava ukko.

  3. tps:n kotipelejä tänä vuonna seuranneena, niin suurin vaikutus on tehnyt nimenomaan teemu aaltonen. en tunne henkilöä, mutta kentällä aivan mahtava pelaaja. pallonhallintaa ja syöttötaidot ihan hämmentävän hyvää. koko olemus viestittää sellaista ”nyt rakennetaan peliä yhdessä katso esimerkkiä” ja sit se tekee mitä tekeekin kentällä 100%-sesti tilanteen mukaan. kiva nähdä että maalejakin syntyy 🙂 (vaikka m.m. ratkaisi maalillaan tps-ssv-ottelun syksyllä).

  4. No siis jos Aaltosesta tässä uutisessa puhutaan niin voihan sen verran mainita että varmaan liigan nopein pelaaja, höystettynä samettikäsillä ja kahdeksalla silmällä. Mikäs siinä pelatessa.