Video: Ruotsissa omalaatuinen ilmaveivirankkari – ”Maalivahdit vihaisia”

– Rankkari, josta kaikki puhuvat, otsikoi ruotsalaissivusto Innebandymagazinet uutisensa 20-vuotiaan Robin Claessonin ilmaveivirankkarista.

Claessonin omalaatuinen ilmaveivi on noussut puheenaiheeksi Ruotsin salibandypiireissä. YouTube-videopalvelussa rankkari on katsottu jo 17 000 kertaa.

Claesson veivasi pallon verkkoon marraskuussa pelatussa Ruotsin 2. divisioonan Röke–Svedala-ottelussa. Hän kertoo tehneensä videolla näkyvää rankkaria viime vuosina moneen otteeseen muun muassa harjoituksissa.

– Olen saanut yhden jos toisenkin vihaisen maalivahdin perääni, Röke-hyökkääjä kommentoi rankkariaan Innebandymagazinetille.

22 comments

  1. Hieno maali, näitä laji kaipaa. Sen sijaan toi ilmiö pitäis saada pois, että siellä on heti joku kapteeni kyselemässä jotain turhaa. ”Eikö menny taaksepäin?” todennäköisesti. No ei menny kun ei vihelletty.

  2. Miksi maalivahdit ovat Ruotsissa vihaisia? Rankkarimaali on täysin sääntöjen mukainen. Vai millä säännöllä tämä pitäisi hylätä?

  3. Täytyy myös arvostaa että ilmaveivaajalla on klassinen 69 numerona. Kruunaa paketin.

  4. Maalivahtina voin valottaa niille jotka eivät ymmärrä molareiden vihastumista: Kyse ei ole siitä että rankkari olisi jotenkin sääntöjen vastainen vaan siitä että se on aivan tajuttoman vaikea torjua, lähes mahdoton. Niille jotka sitä epäilevät voivat itse yrittää. Ainut sauma on potkia mailaa tai saada jotenkin pallo tippumaan eikä sekään ole mitenkään helppoa sillä pelaajan on helppo ujuttaa pallo jostain välistä kun lähdet vastaan. Toivottavasti tämä ei yleisty!

  5. kassarilla selkeesti luuserin asenne. Opetellaan torjumaan sit.

    No ei se varmaan ihan helppo ole tehdäkään, tai onnistu joka kerralla vaikka tyhjäänkin maaliin tekis.

  6. Aika outo tuo suhtautuminen, että jos ei osaa torjua jotain niin se pitää kieltää, vaikka olisi muuten sääntöjen mukainen. Oisko aikoinaan pitänyt Esa Karjalaisenkin rannarit kieltää, kun ei niitä tuntunut monikaan koppailevan? Tai viime kautisen H. Johanssonin vedot?
    Kääk, epistä!

  7. pallohan on pysähtyneenä lavassa,eikö ? ja muutenkin koko ilmaveivi pilaa lajin…

  8. Keijolle: Mutta lapahan liikkuu, joten myös pallo liikkuu. Yllättävän vähän mielestäni näkee näitä veivirankkuja kuitenkin.

  9. Niin vähän noita ilmaveivejä Suomenkin liigassa näkee, että turha siitä on pillastua jos joku jossakin on taitava veivaaja ja pääsee ”uutisiin”.
    Ja lajia nyt ei pilaa kuin nää joiden mielestä homma pitäis olla kuin jotain lätkää tai rugbya, eli fyysistä vääntämistä ja kaikki kikkailu pois. Meillä on jo ”isoveli lätkä”, jos haluaa pelata kovien äijien lajeja.

    Täällä on aiemminkin kirjoitettu siitä, miten laji on muuttunut vuosien saatossa ja miten urheilullisuuden ja fyysisyyden myötä niitä hienouksia, niinkuin harhautuksia ja vientejä näkyy vähemmän. Toki hieno asia, että urheilullisuus tulee tähänkin lajiin, mutta ei tarvis aina olla niin tylsä ja suomalainen asenteessa. Yksilötaito pois ja syötöt aina maassa 🙂

  10. No veskahan jäätyy tuossa epätasapainossa ihmettelemään, että vad hände? Ei noin hidasta veiviä ole mahdotonta seurata, vaikeaahan se toki on varsinkin jos asiaa ei ole yhtään harjoitellut.

  11. seuraavaksi kielletään fudiksessa, ettei rankkaria saa ampua ylänurkkaan riman kautta, ku se lähes mahdoton torjua ?

  12. Korkealla mailalla pelasi. Pöljät hyväksyy ylänurkkaveivejä maalin takaakin, kun vaan näyttää nätiltä.

  13. Ei ollu korkea maila ollenkaan. Voin itse sanoo, että hyvä kun tulee uusia temppuja mitä alkaa torjumaan siel maalilla. Ja kassari-veskalle tiedoksi, että älä valita vaan ala harjoittelemaan konsteja miten tuo torjutaan. Maalivahtienki pitää kehittyy kenttäpelaajien tahtiin, ellet haluu vetää jotain puulaakisarjaa, kun me muut vedetään divaria, pääsarjaa jne.

  14. Lähinnä mietin sekä maalivahtina että tuomarina, että miten tuon oikein voi sääntöjen puitteissa torjua. Toivoa että pelaaja laukoo ohi tai päin, sillä melkein mitä tahansa muuta kun tekee, on olemassa todella iso vaara että lyö pelaajaa mailaan kädellä. Ja siitä voi aina tuomari vislata 2min + uusi rankkari. Ei sekään ihan reilua ole.

  15. Kuuluu salibandyn luonteeseen. Paljon pahempia oli lähivapareista jos joku osasi veivata muurin sivusta.. Olin 20 vuotta veska ja pystyn elämään asian kanssa, että muutama veivi tuli imaistua ja jonkun sai kiinnikin;)

  16. Mikäs tossa nyt on niin vaikeaa, eihän toi veivi edes ole nopea? Vähän keskivartalon lihaksia kuntoon ja kroppaa eteen, eikä se oo mahotonta kädelläkään napata…

  17. Ymmärrän kyllä maalivahteja täysin, mielestäni veivirankkarit pois vaan, junnu pelaajana tiedän että ainoa taito mitä tollaseen rankkariin tarvii on se että osaa laittaa kuumailmapuhaltimen päälle ja pois …

  18. Eli hankit kuumailmapuhaltimen niin rankkareista teet siitä lähtien aina maalin tämän jutun kommenttien perusteella. Ei taida kuitenkaan ihan niin mennä käytännössä…