Video: TPS:n erikoinen rankkari, 5+2 tehot ja komea keskialueen vienti

TPS ja OLS mättivät viime sunnuntaina Turussa maaleja oikein urakalla. Kotijoukkue vei kamppailun lopulta lukemin 12–10. TPS on jo ehtinyt pelaamaan uudestaan OLS-ottelun jälkeen, mutta sunnuntain maalikarkeloita jaksaa fiilistellä jälkikäteenkin maalikoosteen muodossa.

Kamppailun pisteahnein oli TPS:n Miko Kailiala, joka summasi tehot 5+2. Erikoisin TPS-tykin osumista oli rankkarista syntynyt viides maali. Rankkarissa OLS-vahti yrittää syöksymällä estää maalinteon, mutta Kailiala ehtii siirtää palloa ja kuljettaa pelivälineen maaliin asti.

Videolta kannattaa tsekata myös juuri miesten maajoukkueeseen valitun Teemu Aaltosen taidokas osuma, joka vie TPS:n 6–5-johtoon. Aaltonen riistää ensin pallon, puijaa sitten kaksi vastustajaa ja kiskaisee pelivälineen verkkoon.

OLS-leiristä maalikoosteessa esiintyy tiiviisti neljä maalia lätkinyt Valtteri Parviainen.

5 comments

  1. Kyllä oli OLS:sän merkkauspeli aika huonoa monessa maalissa. Kailiala on ylimielinen. En arvosta ollenkaan!

  2. Aika erikoinen rankkari tosiaan, kun meni suoraan sivulle ja hyväksytään… Mitens se sääntökirja sanoikaan?

  3. 1) Rangaistuslaukauksen aiheuttavan rikkeen jälkeen on rikotun joukkueen hyväksi tuomittava rangaistuslaukaus.
    Mikäli rangaistuslaukaus tuomitaan siirretyn rangaistuksen aikana tai se aiheutuu rangaistuksen aiheuttavasta rikkeestä, on myös noudatettava sääntöjä rangaistuksista rangaistuslaukauksen yhteydessä.

    2) Rangaistuslaukauksen suorittaminen aloitetaan keskipisteestä.

    3) Kaikkien pelaajien, rangaistuslaukauksen suorittavaa pelaajaa ja vastajoukkueen maalivahtia lukuun ottamatta, on oltava vaihtoalueillaan koko rangaistuslaukauksen suorituksen ajan. Maalivahdin on oltava maaliviivalla rangaistuslaukauksen alkaessa.
    Maalivahtia ei voi korvata kenttäpelaajalla. Mikäli maalivahti syyllistyy rikkeeseen rangaistuslaukauksen aikana, on rangaistus pantava täytäntöön ja tuomittava uusi rangaistuslaukaus. Mikäli toinen pelaaja rikkoneesta joukkueesta syyllistyy rikkeeseen rangaistuslaukauksen aikana, on tuomittava uusi rangaistuslaukaus ja rikkeen syynä on pelin sabotoiminen.

    4) Palloa voidaan pelata rajoittamattoman monta kertaa, mutta sen on oltava koko suorituksen ajan liikkeessä eteenpäin. Maalivahdin torjunnan jälkeen palloa ei saa enää pelata.
    Peliajan pitää olla pysäytettynä koko rangaistuslaukauksen ajan. Liike eteenpäin tarkoittaa poispäin keskiviivasta. Mikäli pallo osuu maalin tolppaan tai ylärimaan ja menee sen jälkeen maalivahdin kautta maaliviivan yli keskiviivan puolelta, maali on kuitenkin hyväksyttävä. Mikäli pallo vedetään taaksepäin rangaistuslaukauksen alussa, rangaistuslaukaus on keskeytettävä ja aloitettava uudestaan.

    5) Kahden minuutin joukkuerangaistus, joka annetaan rangaistuslaukauksen yhteydessä, merkitään pöytäkirjaan vain, mikäli rangaistuslaukaus ei johda maaliin.
    Rangaistun pelaajan on istuttava rangaistuspenkillä rangaistuslaukauksen aikana.

    509 Siirretty rangaistuslaukaus (807)
    1) Siirretty rangaistuslaukaus on tuomittava, mikäli tapahtuu rike, josta tuomitaan rangaistuslaukaus mutta rikotulla joukkueella on rikkeen jälkeen pallo hallussaan ja maalintekotilanne on edelleen meneillään.
    Mikäli siirretty rangaistuslaukaus tuomitaan siirretyn rangaistuksen aikana tai se aiheutuu rangaistuksen aiheuttavasta rikkeestä, on noudatettava myös sääntöjä rangaistuksista rangaistuslaukauksen yhteydessä. Rangaistuksen aiheuttava rike voi aiheuttaa siirretyn rangaistuslaukauksen myös, jos yhtä rangaistusta jo siirretään.

    2) Siirretyn rangaistuslaukauksen yhteydessä rikotulla joukkueella on mahdollisuus jatkaa hyökkäystä, kunnes välitön maalintekotilanne on ohi.
    Siirretty rangaistuslaukaus on pantava täytäntöön myös erän tai ottelun lopussa. Mikäli rikottu joukkue tekee siirretyn rangaistuslaukauksen aikana hyväksyttävän maalin, on maali hyväksyttävä ja rangaistuslaukaus peruutettava.