Vihaiset linnut Energia Areenalla liigaottelussa – Oilers hakee revanssia Erästä

Angry Birds on mukana kun Tapanilan Erä ja Espoon Oilers taistelevat Salibandyliigan play off -paikoista ja -asetelmista keskiviikkona Vantaan Energia Areenalla. Paikalla ovat Mighty Eagle Peter Vesterbacka ja Rovio, ottelussa näkyy Angry Birds -teema.

Erän ja Oilersin kauden ensimmäisessä kohtaamisessa tapanilalaiset pelasivat yhden syksyn parhaimmista peleistään voittaen Tapiolassa 7-4. Silloin Erä johti ottelua sen puolivälissä jo 5-0 ennen kuin Öljymiehet pääsivät pelille.

Oilers on viime kierroksilla pelannut runsasmaalisia otteluita, joissa suoritukset ovat heilahdelleet laidasta laitaan. Lauantaina Perttu Pajukoski johti viidellä maalillaan Oilersin 10-3-voittoon Nokiasta, sitä edelsi lopussa suurinumeroiseksi revennyt 4-10-kotitappio SSV:lle. Perttu Pajukoski on tehoillaan 20+16 joukkueensa selkeä pisteykkönen. Öljymiesten muita 20 paunan ylittäjiä ovat Casper Pfitzner (14+10) sekä nuorten maailmanmestarit Matias Kaartinen (4+19) ja Sylvester Raikamo (14+8).

Erän tähän mennessä 20 tehopisteen miehet ovat Mika Moilanen (20+6), Tuomas Iiskola (11+12) ja Jani Helenius (10+10). Pasi Laitila on koonnut lukemat 6+10 ja Sami Lehtinen 11+4. Lehtinen on plus yhdeksällään myös joukkueensa plusmiinusykkönen.

Oman lisämausteensa keskiviikon derbyyn antaa maalivahtien taistelu. Vielä viime kaudella Erän Santtu Strandberg ja Oilersin Tomi Ikonen taistelivat peliajasta Erän tolppien välissä.

Viime kaudella Erä ja Oilers tarjoilivat runkosarjassa kaksi värikästä kohtaamista, joista kumpikin päättyi jatkoajankin jälkeen 6-6-tasapeliin. Toissa kaudella Oilers vei molemmat keskinäiset voitettuaan vieraissa 6-5 ja kotonaan 5-4.

– Viimeisessä pelissämme pystyimme hyökkäyssuuntaan laadukkaaseen suorittamiseen. Toisaalta maksoimme huolimattomuudella kaksi sarjapistettä, josta on opittava, Erän valmentaja Teemu Kalinainen muistuttaa viikon takaisesta Classic-tappiosta.

– Oilers-matsi on ryhmälle taas se kauden tärkein ottelu ja kuuluu kategoriaan kuuden pisteen pelit.

One comment

  1. Hyvin järjestetty ottelutapahtuma Erältä, paras paikka salibandyn seuraamiseen Suomessa.
    Ottelun vihdearvoa lisäsi varsinkin Oilerssin maajoukkueeseen valitut pelaajat, huikeita suorituksia. Moilanen myös hyvä mutta ei pysty yksin kantamaan koko joukkuetta. Kiitos kuitenkin Erälle.