Divari-ottelu Hämeenlinnassa keskeytyi tuomarin sairastuttua – Indians vankisti sarjajohtoaan

Miesten Divarissa pelattiin kaksi arkipeliä ennen lauantain neljää ottelua. Indians jatkaa Divarin kärjessä voitettuaan FoSun perjantai-illan vieraspelissä. Lauantaina ÅIF nousi takaisin toiselle liigakarsintapaikalle niukalla voitolla SalBasta.

M-Team haki torstaina niukan 4-3-vierasvoiton Karhuista ja jatkaa edelleen taistelua liigakarsintapaikasta. Karhujen Petteri Hulkko viimeisteli kaikki kolme joukkueensa maalia, mutta M-Teamin Antti Itkonen nosti helsinkiläiset voittoon iskemällä ratkaisun ajassa 56.06. M-Teamillä on viisi peliä jäljellä runkosarjassa ja joukkue on kaksi pistettä kolmantena majailevaa ÅIF:ia takana.

Perjantaina sarjajohtaja Indians vieraili FoSun kotihallissa. Vahvasta ensimmäisestä erästä huolimatta espoolaiset joutuivat tekemään täyden päivätyön sarjapisteiden eteen, sillä ottelun puolivälissä tilanne oli tasan 4-4. Lopulta numerot kirjattiin Indiansin eduksi 7-4, ottelun parhaana palkitun Sami Niskasen viimeistellessä hattutempun rangaistuslaukauksella.

– Päästiin alussa kuskin paikalle ja oli hyvä ensimmäinen erä. Toiseen erään loppui sitten liike täysin. Rauhallinen, eläimellinen palaute kopissa toisella erätauolla ja saatiin vähän peliä kolmanteen erään. Pisteet tarvittiin ja pisteet otettiin, kommentoi Indiansin päävalmentaja Mikko Laurikainen seuran kotisivuilla.

Hämeenlinnassa pelattiin lauantaina tärkeä ottelu, kun Steelers sai vieraakseen tasapisteissä olleen SB Vaasan. Kotijoukkue iski avauserään 4-1-johtolukemat onnistuttuaan kolmesti Thomas Backmanin viiden minuutin rangaistuksen aikana. Ensimmäisen erän jälkeen Steelers piti vähintään kolmen maalin johtoaseman läpi ottelun ja korjasi sarjapisteet 12-7 voitolla.

Hämeenlinnan ottelussa nähtiin erittäin harvinainen episodi, kun ottelu keskeytyi ajassa 31.21 tuomarin sairastuttua, mutta pelattiin päätökseen pienen tauon ja uuden tuomarin avulla.

– Tuomarin sairastumisen vuoksi täällä vaihdetaan tuomaria! Toiseksi tuomariksi kentälle astelee kohta Henri Hakala, Steelersin Twitter-tilillä kerrottiin.

– FT Steelers ei kommentoi tuomarin sairastumista sanallakaan, koska se on yksityisasia, Steelers lisäsi Twitterissä.

Steelersin Sami Saarinen iski tehot 1+3 ja paranteli asemiaan koko sarjan pistepörssin kärjessä. Saarisella 21 otteluun tehot 33+31.

Porvoossa PSS palasi voittokantaan kolmen tappion jälkeen, kun Karhut kaatui niukasti 7-6. Niklas Nurmela iski ottelun voittomaalin alivoimalla ajassa 58.08.

ÅIF nousi takaisin sarjan kolmannelle sijalle ja toiselle liigakarsintapaikalle, kun SalBa kaatui Ingman Areenalla 5-4. Tappion myötä SalBan ero kolmanteen sijaan kasvoi kuuten pisteeseen, kun jäljellä on enää viisi ottelua. ÅIF:n takana SB Welhot, M-Team ja Steelers ovat kolmen pisteen sisällä karsintapaikasta.

Divarin jumbofinaalissa lauantaina kohtasivat Top Team ja edelleen avausvoittoaan hakeva Merikoski SBT. Savonlinnassa Top Teamin -96-syntynyt Aleksi Ahokas oli jälleen kentän hahmoja tehoin 3+1 ja nosti joukkueensa kauden neljänteen voittoon, kun Merikoski kaatui 7-6.

Miesten Divarissa pelataan sunnuntaina kaksi ottelua, kun Indians isännöi SB Welhoja Espoossa ja Blackbirds saa Blue Foxin vieraakseen.

Divarin tilastot Salibandyliigan sivuilla.