Erälle tärkeä voitto Loviisan tv-ottelusta – ”Ei ollut kaunista”

Taistelu Salibandyliigan play off -paikoista kiristyi entisestään kun Tapanilan Erä haki perjantain ainoassa ottelussa vierasvoiton Loviisan Torista maalein 5-2 (0-0, 2-1, 3-1). Yhdeksäntenä vaaniva Erä nousi pisteen päähän kahdeksantena sinnittelevästä Loviisasta. Torin ja Erän kohtaaminen oli Nelonen Pron tv-ottelu.

Varovaisesti pelatun ottelun avausmaalit nähtiin vasta toisessa erässä, jossa Sami Lehtinen ja Tom Strömsten laukoivat Tapanilan Erän kahden maalin johtoon. Valtteri Etholen napautti kuitenkin kavennuksen vielä ennen taukoa, ja flunssaisena vain erikoistilanteet pelannut Juha Kivilehto vapautti kolmannessa erässä Peik Salmisen tasoittamaan.

Keskialueen pallonriistot pohjustivat kuitenkin tänään voiton vieraille: Tuomas Iiskola linkosi helsinkiläiset uudelleen johtoon ja kohta Jere Oksanen merkkautti illan toisen syöttöpisteensä vapauttamalla Mika Moilasen kaksin maalivahti Niko Nordströmin kanssa. Moilanen läppäsi vielä loppunumerot Loviisan tyhjään verkkoon.

– Ei ollut kaunista, mutta tärkeät pisteet tuli, Erän valmentaja Teemu Kalinainen tiivisti nähdyn.

– Mentiin erä kerrallaan tehden jatkuvasti pelin sisällä pieniä muutoksia, ja toisesta erästä lähtien pystyttiin viemään laivaa. Tämä näytti, että ollaan valmiit pelaamaan tiukkoja pelejä ja toivottavasti päästään pelaamaan niitä keväällä vielä lisää.

Salibandyliiga jatkuu lauantaina otteluilla OLS – Koovee, Oilers – SPV, Ilves – SSV ja Josba – TPS.