Happee ja Classic tasasivat pisteet – runkosarjan voittaja täysin auki

Happee ja Classic eivät saaneet voittajaa selville jatkoajankaan jälkeen miesten Salibandyliigan kärkikamppailussa, vaan pisteet tasattiin jännittävän sunnuntai-illan päätteeksi 901 katsojan edessä lukemin 7-7 (3-2,1-3,3-2). Kaikki kolme kärkijoukkuetta ovat nyt pisteen sisällä, kun kolme sarjakierrosta on jäljellä.

Mihin ottelu ratkesi?
– Happeen karattua kuin varkain 3-0-johtoon Classic pääsi peliin mukaan avauserän lopussa, ja vei toista erää selvästi. Kolmannessa erässä Classic meni kahdesti johtoon, mutta Happee kuittasi molemmat takaa-ajoasemat heti seuraavassa vaihdossa. Tasapeli oli pelitapahtumiin nähden oikeutettu lopputulos.

Ottelun hahmo?
– Yhden maalin tehnyt Happeen Janne Hoikkanen oli isäntien taistelun ruumiillistuma, ja hän oli jatkuvana piikkinä vieraiden lihassa niin tasakentällisin kuin alivoimallakin. Alkukaudesta pieneen rooliin jäänyt Hoikkanen on iskenyt vähillä peliminuuteillaan yhteensä jo 12 maalia, ja hän selvästi nautti saatuaan nyt isompaa vastuuta. Classicin pirteimmät olivat 1+2-tehot kirjannut Ville Matikainen ja kahden maalin Sami Johansson.

Ottelun puheenaihe?
– Kumpikaan joukkue ei vaikuttanut järin tyytyväiseltä Andrew Lewisin ja Anssi Silvon tuomaritoimintaan. Happee sai 5-3-ylivoimansa päätöserässä melko kevyesti, ja Classic puolestaan pääsi yrittämään jatkoajan lopussa ylivoimalla voittomaalia Petri Mannisen jouduttua jäähylle kyseenalaisesta tilanteesta.

Kommentit:
– Viihdyttävä salibandytapahtuma ja oikeutettu lopputulos. Meidän laaja materiaali tuli taas esiin, kun oli muutama poissaolija, Happee-valmentaja Seppo Pulkkinen tuumi.
– Mielestäni pelasimme ihan kohtuullisen hyvin, ja isossa kuvassa lopputulos meni oikein. Olen ilmeeseen tyytyväinen, Classicin käskijä Jarkko Rantala sanoi.

Tilastohuomiot:
– Cupin finaali mukaan laskettuna Classicin kahdeksasta edellisestä kamppailusta peräti 6 on venynyt jatkoajalle, ja yhteensä jatkoaikapelejä on tällä kaudella jo 9. Ottelun yleisömäärä 901 on Happeen uusi seuraennätys runkosarjassa. Classicin Ville Matikainen (1+2) oli ottelun ainoa kolmen tehopisteen mies.

Jatkossa:
– Happee jatkaa liigan piikkipaikalla, mutta SPV nousi Erä-voitollaan hengittämään niskaan jo pisteen päähän. Joukkueet kohtaavat perjantaina Monnarilla huippumielenkiintoisessa kärkikamppailussa. Lopuissa otteluissaan Happee kohtaa SPV:n lisäksi vielä TPS:n ja Oilersin vieraissa. Classic on nyt tasapisteissä SPV:n kanssa, ja sen kolme viimeistä vastustajaa ovat SSV, NST sekä TPS.

Linkit:
Ottelun tilastot, Happeen otteluraportti, Classicin otteluraportti

4 comments

  1. Tuomareista sen verran, että Lewis (ja Silvo) ottavat loppua kohden isompaa roolia. Ja yleisölläkin menee hermo siihen lopulta. Aina sama mies ja yli-innokkaat eleet.

  2. Happeelta hyvä esitys siihen nähden että normiketjuja jouduttiin muokkailemaan melkoisesti, kun Kotilainen Peter, Hynynen ja Liikanen pois. Ja kun vielä Kauko sai kyseenalaisesti 2+10 kolmennessa ja Junkkarinen loukkaantui, niin hyvin yleensä vähemmälle peliajalle jääneet paikkasivat. Ihmiskuula Kuosmanen jäi erityisesti mieleen. Lewis ja Silvo? Jep, jep. Kauko sai 2+10 tilanteesta kun Hätönen aukoi epäurheilijamaisesti päätään maassa makaavalle Kaasalaiselle, ja Heikki-boy marssi tyytyväisenä aitioonsa saamatta edes pikkukakkosta.

  3. Eikös tämä Kaasalainen ole juuri se sama päänaukoja Kaasalainen, joka vittuili jatkuvasti Ahman Jarnolle ja Kurkisen Alpolle, kun jätkät sai Vuoden Tiepalvelumies-palkinnon. Jos, niin en ihmettele yhtään.

    Kaikki Kaasalaiset ovat samanlaisia. Varmaan joku sukuvika, – tai jotain.

    Hätönen on hyvä pelimies.

  4. olivat ***seestä. Lewis näyttää aina Monnarilla, koska on lähes paikallisia, närhen munat kaikille, että tästäs saitte kunnon vierastuomarin. On tehnyt sitä niin kauan kuin muistan…mikä on monta kautta.