Happee rutisti jatkoajalla SPV:n ohi – Heikkinen ratkaisi, Koskelle harvinaiset nollatehot

Happee ja SPV tarjosivat runsaslukuiselle yleisölle ja tv-katsojille hurjan trillerin perjantai-iltana Monnarilla, kun joukkueet ratkoivat miesten Salibandyliigan runkosarjan voittajaa.

SPV näytti jo rynnivän voittoon vahvan päätöserän turvin, mutta Happee oli eri mieltä ja otti tärkeät pisteet jatkoajalla lopulta lukemin 5-4 (1-0,1-1,2-3). Voittomaalin taituroi pussiin Juuso Heikkinen ajassa 63.49.

– Melko tunnustelevassa avauserässä Happee tappoi Otto Tikan viiden minuutin jäähyn, ja se johti 20 minuutin jälkeen Joonas Pylsyn onnekkaalla maalilla. Toista erää vei Happee, mutta maalit tasattiin 1-1 ja päätöserään lähdettiin edelleen isäntien johtaessa. Kolmanteen erään tuli sisuuntunut SPV, ja kolmella maalillaan se otti väkevän kiinnityksen voittoon. Sisukas Happee ei kuitenkaan antautunut, ja Veli-Matti Hynynen vei tasoituksellaan ilman maalivahtia 25 sekuntia ennen loppua ottelun jatkoajalle. Jatkoajalla Happee oli pallollisesti aktiivisempi, ja Juuso Heikkinen pyörähti Jyrki Holopaiselta karkuun ja maalintekoon. Keväistä playoff-tunnelmaa jo henkinyt ottelu oli todella tasainen, ja olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa. Aivan kuten cupin finaalissakin, Happee teki jatkoajalla todella tärkeän maalin.

– Molemmat maalivahdit pelasivat erinomaisen ottelun, mutta Happeen Eero Kosonen veti piirun verran Jarno Ihmettä pidemmän korren, ja ansaitsee täten tämän kunnian. Isoa peittämistä ja loistavia torjuntoja läpi ottelun jälleen kerran. Kenttäpelaajista edukseen esiintyivät ratkaisumaalin iskeneen Juuso Heikkisen lisäksi Happeen Janne Kainulainen sekä SPV:n puolelta kahden maalin Henri Myllymäki ja kolmen syötön Tatu Väänänen.

– Tupla-pelaajat Peter Kotilainen ja Sami Koski olivat molemmat melko vaisuja, eikä pienistä vammoista ja sairasteluista kärsinyt Kotilainen pelannut ottelun loppupuolella enää lainkaan. Sami Koski jäi ensimmäistä kertaa ilman tehopisteitä 14 otteluun. Edellisetkin kiikarit Koskelle lahjoitti juuri Happee, joten pörssihai jäi tyystin ilman pisteitä runkosarjassa Happeeta vastaan.