Happee tuhlaillen voittoon Tampereella – Kooveen alkuvuoden kotitilastot surullisia

Miesten Salibandyliigan sarjakärki Happee kaatoi kymmenentenä taapertavan Kooveen Kaukajärvellä lukemin 7–2. Happee palasi takaisin voittojen tielle tappiollisen NST-pelin jälkeen. Koovee alisuorittaa edelleen kotonaan ja on hävinnyt vuoden 2013 jokaisen kotiottelun.

Mihin ottelu ratkesi?
– 3–0-vierasjohto jo ajassa 8.14 oli liian kova pala kotijoukkueelle. Varsinkin alussa Koovee pelasi huonosti ja huolimattomasti. Kolme ensimmäistä vetoa upposi kotijoukkueen rysään. Kokonaisuudessaan Happee oli ottelussa kuitenkin selkeästi parempi ja käänsi peliä erittäin tehokkaasti. Voidaan myös todeta, että Happee jopa tuhlaili, eikä Koovee pystynyt luomaan yhtä tehokkaasti maalipaikkoja. Happeen hyvä ensimmäinen kymppi ja vahva viimeinen erä takasivat voiton.

Kuka oli ottelun hahmo?
– Happeelta voisi nostaa useammankin pelaajan. Jos yksi pelaaja pitää nostaa niin Janne ”Hullu” Hoikkanen teki hurjan määrän töitä ja iski kolmannessa erässä kaksi naulaa Kooveen arkkuun. Tehotilaston +3 tukee hyvää suoritusta. Vieraiden molemmat Kotilaiset ansaitsevat myös maininnan erinomaisista otteistaan.

Ottelun puheenaihe?
– Ennen ottelua puhutti Kooveen huono vire ja varsinkin erikoisen heikot suoritukset kotikentällä. Keskiviikkoillan ottelu ainoastaan lisäsi vettä myllyyn. Tilastot kertovat karua kieltään viime kauden pronssijoukkueen vuoden 2013 kotipeleistä. Neljä ottelua, neljä tappiota ja 9–26-maaliero.

Kommentit:
– Ei tuolla pelillä voita ketään. Virheitä aivan liikaa. Tuolla pelin tasolla ei pärjää sarjakärjelle. Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja meidän pelaamisessa se näkyy nyt epäonnistumisten muodossa, Koovee-sentteri Paul Kotilainen kommentoi.
– Ei annettu vastustajalle juuri mahdollisuuksia. Oltiin ajoittain jopa ylivoimaisia. Tontteja oli ja pystyttiin tuhlailemaankin, Happeen Panu Kotilainen sanoi.

Tilastohuomiot:
– Happeen Veli-Matti Hynynen teki kaksi maalia, kuten Hoikkanenkin. Panu Kotilaiselle 1+1. Kooveen Mikko Immonen teki ensimmäisen maalinsa tällä kaudella. Pelkästään ylivoimia jauhava Immonen iski maalinsa kauden viidennessä vaihdossaan. Knoppina vielä se, että molemmpien joukkueiden Tupla-pelaajat olivat Kotilaisia.

Jatkossa:
– Sarjakärki Happee pelaa sunnuntaina Classicia vastaan Monnarilla. Ottelu on varsin ratkaiseva runkosarjan voiton kannalta. Kooveella on pakkovoiton paikka perjantaina Kaukajärvellä, jossa se kohtaa aina vaarallisen SSV:n.

Linkit:
Ottelun tilastot, Happeen otteluraportti ja Kooveen otteluraportti