Ilves lähellä putoamista Divariin

OLS oli lauantaina Erän vieraana jo kaksi erää voitossa ja suoran putoamisen välttämisessä kiinni. Kuva: Mikko Hyvärinen

OLS oli lauantaina Erän vieraana jo kaksi erää voitossa ja suoran putoamisen välttämisessä kiinni. Kuva: Mikko Hyvärinen
OLS oli lauantaina Erän vieraana jo kaksi erää voitossa ja suoran putoamisen välttämisessä kiinni. Kuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyliigan lauantain kierroksella Joensuun Josba otti tärkeän voiton Ilveksestä lukemin 5-2 (1-0, 2-1, 2-1) ja välttää suoran putoamisen. Voitto laittoi Ilveksen sarjajumbona tiukkaan paikkaan, kun sillä on jäljellä vain kaksi ottelua. Ilves on kolmen pisteen päässä OLS:sta, joka oli lauantaina kahden erän jälkeen kiinni pisteissä Tapanilan Erän vieraana.

Jumbofinaalissa Niko Kejonen nosti Josban toisen erän lopussa tekemällään pukukoppimaalilla alivoimalla turvallisen tuntuiseen 3-1-johtoon. Päätöserässä Ilveksen Jonne Haapasalo kavensi, mutta Josba karkasi lopullisesti Joonas Makkosen ja Juhana Särkelän maaleilla. Josba nousi voitollaan tasapisteisiin Nokian KrP:n kanssa paikalle joka toisi suoran säilymisen.

Helsingissä OLS johti kahden erän jälkeen Erää lukemin 5-4, mutta helsinkiläisjoukkue nousi voittoon tiivistettyään pakkaa päätöserässä kahteen kenttään. Päätöserässä Jani Helenius, Mikko Sipilä ja Tuomas Iiskola varmistivat maaleillaan Erälle pisteet lukemin 7-5 (2-2, 2-3, 3-0). Toiseksi viimeiseksi pudonnut OLS kohtaa vieraissa sunnuntaina SSV:n ja päätöskierroksella Loviisan.

Nokian KrP:llä ja Josballa on 13, OLS:lla 12 ja Ilveksellä yhdeksän pistettä. Nelikosta yksi säilyy suoraan, kaksi karsii ja huonoin putoaa suoraan Divariin.

Loviisa koki Tampereella Kooveen vieraana kovan kolauksen pudotuspelihaaveilleen hävitessään Kooveelle lukemin 3-7 (1-4, 0-2, 2-1). Peräti 11 Kooveen pelaajaa merkkautti tehoja joukkueen kauden neljännessä kotivoitossa, ja ahnein oli kaksi osumaa syöttänyt Miro Lehtinen.

Loviisa jäi näin ollen kahdeksantena olevasta Erästä kolmen pisteen päähän. Neljän pisteen päässä olevalla Kooveella on vielä mahdollisuus pudotuspeleihin. Kolmikosta Erän maaliero on -26, Loviisan -20 ja Kooveen -17.

Salibandyliigan sunnuntain ottelut ovat Ilves – Tapanilan Erä, SSV – OLS, Josba – Koovee ja SPV – Loviisan Tor.

Mikko Hyvärisen kuvapaketti Erä-OLS-pelistä

16 comments

  1. ”Josba nousi voitollaan tasapisteisiin Nokian KrP:n kanssa paikalle joka toisi suoran säilymisen.”

    Josbahan nousi kuitenkin vasta kolmanneksiviimeiseksi eli karsii jos ei ota enempää pinnoja jäljellä olevista peleistä (Koovee & SSV). KrPllä vielä viimeisellä kierroksella peli ipaa vastaan joten ei karsi jos ihmeitä ei tapahdu.

  2. Nokia-ipa on kyllä mielenkiintoinen viimeinen peli. Salmela kun on tehnyt kauppaa, että siirtäisi osaamisensa Ipan taustoille. Toki samaa kauppaahan tuo on käynyt myös Passon kanssa.

  3. Rahaa voi aina siirtää tililtä toiselle, mutta mitä on se osaaminen, mitä Salmela siirtäisi? Taito kasata joukkue ja valita koutsi vai?

  4. Ilves ottamassa isoa voittoa Erästä kotonaan ja Koovee murskaa kotijoukkuetta Joensuussa. Viimeisellä kierroksella kovat panokset kun Koovee nousee voitolla kahden pisteen päähän kahdeksantena majailevasta Erästä. Päätöskierroksen keskinäisen ottelun voittaja lunastaa siis viimeisen play-off paikan. Jos Ilves ottaa KrPstä voiton kotonaan ja OLS häviää Loviisassa Ilves säilyy suoralta putoamiselta.

  5. Jännimmässä tapauksessa suora putoaja, karsijat ja suora säilyjä ratkaistaan maalierolla neljän joukkueen kesken.

  6. Sen verran Ipaa tunnen, että jos ei KrP sytytä, ei sitten mikään.

    Tuo Salmelajuttu on mielenkiintoinen. Hänhän pelureille fyrkat kantaa.

  7. Jos Salmela huhu pitäisi paikkansa tarkottaisi se varmasti käytännössä sitä, että Nokian KrP toiminta siirrettäisiin Ilveksen alle. Jolloin Salmela pääsisi pyörittämään toimintaansa seurassa, jolla vahvempi yleisö, junioritoiminta ja brändi. Salmelan pitäisi silloin saada paljon päätösvaltaa (n. kaikki) liigajoukkueen osalta, että lähtisi siihen. Ei lähde pelkäksi varainhankkijaksi, se ei ole riittävän palkitsevaa hommaa.

    Toisaalta kyse voisi olla siitä, että toiminta siirrettäisiin Ilvekselle ja Salmela jäisi sivuun koko salibandytoimminnasta tietyn siirtymäajan jälkeen, jos on saanut riittävästi nähdä sitä puolta.

    Tosin teoriassa voi käydä vielä niin, että molemmat ovat ensi kautena divarissa, jolloin oltaisiin tämän huhun suhteen mitä v***** tilanteessa.

  8. Se mitä taas KrP eittämättä menettäisi Ilveksen tai kenen tahansa alle mentäessä olisi organisaation keveys ja dynaamisuus. KrP hallintomalli ja päätöksenteko hierarkia on kevyt, joka siksi mahdollistaa nopean ja dynaamisen päätöksen teon eikä sitä rajoita liika byrokratia.

  9. No eipä taida yhdelläkään salibandyjoukkueella nyt olla kovin raskas tuo organisaatio. Ilves ja krp olisivat jo ilmoittaneet yhdistymisestä jos Salmelalle olisi saanut alkaa hoitamaan asiat kuten Nokialla. Tähän toimintamalliin ei kuitenkaan ilveksessä suostuttu.

  10. Nyt ei puhuttu yksittäisistä joukkueista vaan seurasta. Osa seroista on monilajiseuroja, jossa salibandy on vain yksi jaos ja joissa on isot hallitukset ja toimintatavat rönsyileviä, jolloin päätöksen teko, toiminta, rahanjako, vuorojen jako jne. voi olla nihkeää ja asioita päättämässä/tekemässä ihmiset, joilla ei kaikkea tietoa tai intressit ovat ristiriidassa. Jossain erikoisseuroissakin hallitukset ja muut toimijat on koottu edustamaan kaikkia seuran alueita, jolloin osa päättäjistä on jälleen puoliksi pakotettuina mukana ja osa tietämättöminä. KrP:ssä hallituksessa on puolestaan kolme henkilöä, jotka kaikki liigajoukkueen ydintaustahenkilöitä.

    Toiminta voi olla yllävänkin tuskaisaa, jos kaikki on päättämässä kaikesta. KrP:ssä Salmelalla ei ole tätä ongelmaa. Tietää ja on päättämässä kaikista asioista ja kaikki päätökset voidaan tehdä lähes välittömästija dynaamisesti.

  11. Muutamien kirjoittajien teksteistä selviää, että tämä Salmela on ihmemies, joka saa kaiken toimimaan. Rahaakin ilmeisesti on käytettävissä enemmän kuin monella muulla liigaseuralla. Miten sitten on selitettävissä sarjataulukon tämänhetkinen sijoitus?

  12. Ei tässä sen enempää ole kehuttu kuin moitittukkaan Salmelaa annettu vain valistunut arvaus minkälaisissa toimintaympyröissä Salmela on halukas toimimaan osittain sen huhun pohjalta joka tuolla esitettiin.

    Ilmeisesti Porissa luetunymmärtäminen ei ole geeneissä tai sitten siellä on vain pahoitettu mieli siitä, että Salmelaa ei ole varsinaisesti haukuttu.

    Ilman sen parempaa tietoa oletan, että Salmelan vastuualueeseen ei kuulu liigajoukkueen urheilullinen menestys vaan Salmela on viimekädessä se henkilö, jolle siitä vastataan. Mahdollisesti urheilutoimenjohtaja on siinä vielä välissä. Mutta, koska mitään muutoksia ei asian osalta ole tapahtunut, voidaan kuvitella, että tulokseen ollaan tyydytty.

  13. Kyllä Salmela on ihan ok äijä.
    Tehnyt Nokialla muutakin, kuin pelkkää parran pärinää.
    Tosin en muista, onko reaalipartaa olemassa 😉